Sernik instafriendly. Te przepisy będą hitem 2023 roku!
Publicon Services Sp. z o.o
pl. Grunwaldzki 23
50-365 Wrocław
a.piszczalka|publicon.pl| |a.piszczalka|publicon.pl
721291712
https://publicon.pl
Instafriendly, instafriendly… To słowo coraz częściej pojawia się podczas rozmów młodych ludzi, którzy interesują się Instagramem i trendami w social mediach. Zdjęcie “przyjazne” dla Instagrama, to takie, które wpisuje się w estetykę portalu, po prostu ładnie wygląda na kontach użytkowników.
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok, z pewnością każdy aktywny użytkownik w social mediach będzie chciał zrobić ładne zdjęcie lub nagrać filmik wigilijnego stołu. Wyobrażacie sobie zdjęcie karpia lub barszczu na swoim profilu z hasztagiem #instafriendly? O wiele lepszym pomysłem będzie post przedstawiający pyszny sernik. Cukiernicze dzieła sztuki zawsze wzbudzają prawdziwy zachwyt i wyglądają apetycznie. Poszukujecie inspiracji? Mamy dla Was kilka propozycji!
Sernik z różową czekoladą i malinami
Najczęściej jest to sernik na zimno z malinowym puree i różową truskawkową czekoladą. Ten rodzaj czekolady jest wytwarzany z surowych ziaren kakaowca, dlatego ma tak wyjątkowy rubinowy kolor. Sernik bez wątpienia będzie znakomity, owoce dodadzą wyraźnego smaku, a po przekrojeniu ukaże się biało-różowe wnętrze. Jest też druga opcja – możemy zamienić maliny na cytrynę, która idealnie komponuje się z serową, maślaną masą. Nie masz pomysłu na zdjęcie? Podpowiadamy: aby udoskonalić zdjęcie różowego sernika, ukrój kawałek, połóż na ozdobnym talerzu, podnieść go na wysokości ramienia i spraw wrażenie, że chcesz zjeść malinę lub truskawkę. Aby było jeszcze bardziej cute – nałóż różową opaskę na głowę. Teraz zostało tylko wyjąć telefon z kieszeni i… cyk! Zdjęcie gotowe!
Sernik pistacjowy
Czy wiecie, że już 26 lutego będziemy obchodzili Dzień Pistacji? Sernik z pistacjowym kremem jest tak pyszny, że nie ma na co czekać i już możemy zabrać się do pieczenia! Ten deser ma bardzo aksamitny, pyszny smak oraz unikalny dodatek – orzechy i krem pistacjowy. Przepis na to ciasto jest bardzo prosty: należy zmiksować wszystkie składniki i masa serowa gotowa! Aby smak sernika był wyrazisty wybierz krem pistacjowy, w którym jest 100% pistacji. Zdjęcie pistacjowego sernika możesz wykonać w dość prosty sposób: ułożyć kawałek na talerzu, a obok ułóż całe pistacje i voilà!
Niebiański sernik z borówkami
Kolejny król na słodkim stole! Sernik przygotujesz bez pieczenia, na bazie niebieskiej galaretki – czy można wymyślić coś prostszego? Na górze tego deseru z kremu śmietankowego możesz narysować małe kwiatki i ozdobić borówkami, co sprawi, że sernik będzie wyglądał bajecznie! Zdecydowanie jest to ciasto dla osób, którzy nie lubią spędzać długich godzin w kuchni, a potrzebują zachwycający torcik do ślicznego Insta zdjęcia. W dzisiejszych czasach panuje trend – Gender Party. To jest impreza, na której para spodziewająca się dziecka informuje gości o jego płci. Niebiański sernik z borówkami będzie fajnym tematycznym poczęstunkiem dla gości i zakomunikowaniu światu – it's a boy!
Program „Ja Cię SERniczę!” jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka.
Tysiąc km smoczą łodzią w dół Wisły - ZROBILIŚMY TO!
Polski fotograf u ministra w Ghanie!
Trendy wśród pokolenia Silver – 57% seniorów chce korzystać z mikromobilności
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach
W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.
Ochrona środowiska
Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne
1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.
Konsument
Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów
Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.