Smaki jesieni w nowej kampanii Costa Coffee
Już 8 września startuje Kampania Jesienna Costa Coffee, w której do odkrycia będą nowe, przepyszne produkty w menu. Wśród nich znajdziemy m.in. klonowo-orzechową kawę sezonową Mapplenut Latte, obłędnie korzenne Pumpkin Latte oraz znane i lubiane Chai Latte, a także niezwykle pożywne bagietki i rozgrzewające herbaty. Fani słodkości będą ponadto zachwyceni trzema nowymi ciastami – tartą wiśniową, ciastkiem wegańskim dostępnym w dwóch wersjach oraz ciastem jabłkowo-karmelowym.
Złota Costowa jesień
Kolorowa jesień na pewno dostarczy nam wielu niezapomnianych chwil. Możemy je spędzić razem z Costa Coffee i nową Kampanią Jesienną, która na odkrycie czeka już w kawiarniach! Z rozgrzewającym kubkiem nowej kawy deserowej Mapplenut Latte, która splata ze sobą słodycz syropu klonowego z pełnymi smaku orzechami żadne chłodniejsze dni nie będą nam straszne. To iście jesienne połączenie dostarczy nam unikalnych wrażeń smakowych, dodatkowo spotęgowanych dzięki kremowej bitej śmietanie oraz kolorowej posypce. Poszukujący bardziej korzennych smaków mogą z kolei zasmakować w Pumpkin Latte – delikatna goryczka kawy, lekko spienione mleko oraz sezonowy smak dyni – ta kompozycja na pewno umili nam każdy jesienny dzień. Do menu kawiarni powracają także kawy Chai Latte w dwóch wersjach – Tiger z kardamonem i cynamonem oraz Turtle z zieloną herbatą i miodem. Kiedy potrzebujemy rozgrzania, idealnym rozwiązaniem będą też gorące herbaty Costa Coffee. Czarna z żurawiną, miodem, imbirem, rozmarynem oraz plasterkiem cytrusów trafi w gusta osób lubiących pełne charakteru połączenia smakowe, za to Herbata zielona z miodem, kurkumą, imbirem, laską cynamonu oraz cytryną na pewno pobudzi kubki smakowe swoim miksem wyrazistych przypraw.
Smaki pochodzące z serca
Wraz z nową Kampanią Jesienną, w kawiarniach Costa Coffee pojawią się przepyszne Bagietki Premium – będą one świetnym wyborem dla Gości, którzy poszukują różnorodnego smaku zamkniętego w pożywnym posiłku. Bagietka balsamico z kurczakiem zagrodowym na pewno zadowoli każdego fana idealnie doprawionego i soczystego mięsa. Dodatkowej świeżości dodają grillowane warzywa oraz szpinak, a sos aioli i musztarda BBQ wprowadzają delikatną pikanterię i wyrazistość. Dla osób, które wykluczyły ze swojej diety produkty pochodzenia zwierzęcego, pyszną opcją będzie Bagietka wegańska z wędzonym tofu. Połączenie soczystych warzyw w postaci pomidora koktajlowego, korniszona oraz szpinaku z aksamitnym, lekko ostrym tofu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dodatkowo majonez wegański wprowadza kremową konsystencję, która świetnie współgra z chrupkością prażonej cebuli. Niezwykle pyszną podróż po smakach morza śródziemnego zapewnią nam z kolei Bagietka w stylu francuskim z rozpływającym się w ustach serem camembert, grillowanymi warzywami i sosem algierskim oraz Bagietka w stylu włoskim z Salami Napoli, pomidorkami w zalewie, gruszką i czerwonym pesto.
Słodko i przepysznie
Wśród produktów dostępnych w nowej Kampanii Jesiennej Costa Coffee każdy miłośnik słodkich smaków także znajdzie coś dla siebie. Do plejady pysznych ciast dołączają trzy nowe produkty. Tarta wiśniowa łączy soczyste i pełne słodyczy owoce z delikatnie kremową masą jogurtową oraz skarmelizowanymi płatkami migdałowymi. Wszystko to na cienkim, perfekcyjnie upieczonym spodzie. Dwa Ciasta wegańskie – z ziarnami i owocami oraz z czekoladą – to niezwykle miękkie i wypełnione smakiem słodkości, będące odpowiedzią na stale rosnącą liczbę Gości kawiarni, którzy nie spożywają produktów odzwierzęcych. Stawkę zamyka delikatne Ciasto jabłkowo-karmelowe. Jabłka dostarczą nam niezbędnych dla naszego organizmu witamin, a złoty karmel podkreśli kolor szeleszczących za oknem liści. Będzie przepysznie!
Jesienne smaki na wyciągnięci ręki
Ulubione smaki Costa Coffee czekają na skosztowanie w kawiarniach lub są możliwe do zamówienia w dowolne miejsce za pomocą Costa Delivery.

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nowe technologie

Anna Dec: Często zapominamy, że poza ekranami telefonów jest prawdziwe życie i wartościowi ludzie. Bądźmy blisko nich i komunikujmy się najprościej, jak tylko się da
Prezenterka przyznaje, że w naszym społeczeństwie można zauważyć coraz większe bariery komunikacyjne, dlatego stoimy przed niezwykle trudnym wyzwaniem zachowania równowagi między korzystaniem z nowoczesnych mediów a pielęgnowaniem relacji osobistych. Aby jednak zobaczyć drugiego człowieka, czegoś się od niego nauczyć czy zainspirować jego życiem, przede wszystkim trzeba wyjrzeć zza szklanych ekranów swoich telefonów. Anna Dec zauważa też, że w dzisiejszych czasach coraz rzadziej rozmawiamy ze sobą w realnym świecie, a zbyt często poprzez różnego rodzaju komunikatory.
Prawo
70 proc. Polaków planuje wyjazd na urlop w sezonie letnim 2025. Do łask wracają wakacje last minute

Ponad 70 proc. Polaków planuje wyjechać na urlop w sezonie letnim, czyli między końcem czerwca a końcem września – wynika z badania Polskiej Organizacji Turystycznej. 35 proc. zamierza wyjechać tylko raz, a 30 proc. – co najmniej dwa razy. Z grupy wyjeżdżających jedna trzecia wybierze się na wyjazd zagraniczny. Jak wskazuje Katarzyna Turosieńska z Polskiej Izby Turystyki, po kilku latach ponownie do łask wracają oferty last minute, a zagraniczne kierunki pozostają niezmienne – prym wiodą m.in. Grecja, Tunezja, Egipt czy Hiszpania.
Prawo
Adaptacje poddaszy bez odpowiednich zabezpieczeń to realne zagrożenie pożarowe. Eksperci apelują o lepsze egzekwowanie przepisów

Z danych Państwowej Straży Pożarnej wynika, że w okresie od 1 stycznia do 13 lipca 2025 roku doszło do blisko 77 tys. pożarów. Ponad 17 tys. wybuchło w budynkach mieszkalnych, co jest nieco wyższym wynikiem niż rok temu. Ogień zbyt łatwo rozprzestrzenia się przez nieodpowiednio zabezpieczone kanały wentylacyjne i trasy kablowe. Źródłem problemów są także zaadaptowane poddasza bez zabezpieczeń przeciwpożarowych czy dachy z instalacjami fotowoltaicznymi.