Komunikaty PR

Spędź Sylwestra we włoskim stylu!

2021-12-23  |  04:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Quiam
Od kuchni

Chodakowska 12
03-826 Warszawa
ewa.quiam|odkuchni.co| |ewa.quiam|odkuchni.co
+48 796 994 736
https://www.odkuchni.co/

Przepyszna kuchnia, muzyka na żywo i prosecco przywiezione prosto z Włoch. Czy plany na ostatnią grudniową noc mogłyby brzmieć lepiej? Sprawdziliśmy, jak Sylwestra spędzają nasi południowi sąsiedzi i co pojawia się tego wieczoru na ich talerzach. W tym roku skrawka tej niepowtarzalnej atmosfery rodem ze śródziemnomorskiej Italii będzie można skosztować również w samym sercu Mokotowa!

 

Choć o planach na noc łączącą stary z Nowym Rokiem dyskutuje się już od wielu tygodni, to ostateczne decyzje, gdzie wypijemy szampana za pomyślność w kolejnym roku, zapadają w wielu domach właśnie teraz. Dla tych, którzy wciąż się wahają, właściciele Tutto Bene Italian Bistro przygotowali specjalną propozycję.

 

Jak Sylwestra obchodzą Włosi? 

Spotkania na mieście i w restauracjach są dla Włochów typowym sposobem świętowania różnych okazji. Czy noc z 31 grudnia na 1 stycznia wygląda u nich podobnie? Jak opisuje Robert Głozak, współwłaściciel Tutto Bene Italian Bistro: Mieliśmy okazję spędzić przełom roku w Rzymie i to niezwykłe doświadczenie zainspirowało nas do zaoferowania Polakom nocy sylwestrowej we włoskim stylu w sercu Warszawy. W stolicy Italii wieczór 31 grudnia spędza się w gronie rodziny lub przyjaciół na uroczystej kolacji w ulubionej restauracji. Następnie wspólnie celebruje się tę noc na placach, wyczekując północy, a tym samym przywitania Nowego Roku. 

Współwłaścicielka Bistro, Paulina Głozak, dodaje: atmosfera Nowego Roku w Rzymie pozytywnie nas zaskoczyła i dodała werwy na długi czas. Słońce, gwar ulic i małych knajpek, radośni ludzie na placach Rzymu, gorące kasztany i prosecco, a to wszystko żeby uczcić nadchodzący rok. Sylwester i Nowy Rok, który spędzaliśmy w Rzymie, był dla nas wyjątkowy. Od tamtej pory tylko tak chcemy celebrować ten dzień: z poczuciem, że kolejny rok przyniesie samą dobrą energię. Skrawek tej atmosfery postanowiliśmy zaoferować mieszkańcom Warszawy.

 

Sylwestrowa kolacja w rytmie włoskich hitów

Goście sylwestrowej kolacji w Tutto Bene Italian Bistro będą mieli szansę wybrać dania spośród szerokiej oferty przygotowanej specjalnie na ten grudniowy wieczór. Wśród przystawek pojawią się: tatar z tuńczyka z musem avocado, carpaccio z polędwicy wołowej z autorskim sosem Harry's Bar oraz vitello tonnato, czyli plastry cielęciny z sosem tuńczykowym i parmezanem. Następnie podany zostanie krem z langustynek z szafranem, paloną krewetką i dzikim dorszem oraz sorbet z czerwonych pomarańczy sycylijskich z prosecco. Jako danie główne dostępny będzie do wyboru dorsz zimowy Skrei z risotto milanese i sosem  szafranowym oraz rostbef sezonowany z puree truflowym i klasycznym sosem pieprzowym. Włoska kolacja nie mogłaby się oczywiście odbyć bez deseru. Z tego względu szef kuchni serwuje na tę okoliczność czekoladowe brownie z lodami waniliowymi lub rozmarynowy creme brulee.

 

Dodatkową atrakcją wieczoru będzie muzyka na żywo. Goście będą mieli szansę posłuchać doskonałego jazzu oraz największych światowych przebojów w wykonaniu wspaniałych muzyków – Krzysztofa Jarosza i Igi Kozackiej. Rezerwacje stolików przyjmowane są na godziny: 19:00-21:00 oraz 21:15 – 23:00. Można je składać telefonicznie (22 115 22 56) lub mailowo (damian@tutto-bene.pl). Liczba miejsc jest ograniczona.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Od kuchni
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym Biuro prasowe
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Farmacja

Bankowość

Zdaniem 80 proc. Polaków ceny nieruchomości są wysokie lub bardzo wysokie. Mimo to i tak wolimy posiadać na własność, niż wynajmować

Tylko 26 proc. Polaków uważa, że mamy obecnie dobry moment na zakup nieruchomości. Dla ośmiu na 10 ankietowanych ceny nieruchomości są obecnie wysokie lub bardzo wysokie. 65 proc. ocenia też, że niewiele osób z ich otoczenia może sobie teraz pozwolić na zakup mieszkania lub domu – wynika z badania „To my. Polacy o nieruchomościach” portalu ogłoszeniowego Nieruchomosci-online.pl.

Konsument

Prawie 2/3 Polaków uważa się za osoby przedsiębiorcze. Kojarzy im się to z pracowitością i zaradnością

64 proc. Polaków uważa się za osoby przedsiębiorcze, a 78 proc. sądzi, że ludzie w naszym kraju są przedsiębiorczy – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie ING Banku Śląskiego. Na przestrzeni 30 lat postrzeganie przedsiębiorcy znacząco się zmieniło – od prywaciarza w latach 80. do startupowca i innowatora obecnie. Przedsiębiorczość dla dużej grupy badanych oznacza pracowitość i zaradność, jednak – co ciekawe – każde pokolenie ma inne skojarzenia z pojęciem „przedsiębiorca”.