ŚWIĘTA PEŁNE NOBU – WYJĄTKOWE OFERTY I SPECJALNE ŚWIĄTECZNE MENU

Paweł Świąder
Prepare Sp. z o.o.
Świętokrzyska 18
00-052 Warszawa
pawel.swiader|prepare.pl| |pawel.swiader|prepare.pl
783917437
www.prepare.pl
ŚWIĘTA PEŁNE NOBU – WYJĄTKOWE OFERTY I SPECJALNE ŚWIĄTECZNE MENU
Nobu Hotel Warsaw wraz z restauracją Nobu Warsaw i Sakebar by Nobu odsłaniają szereg specjalnych ofert i atrakcji, które uświetnią okres świąteczno-noworoczny w Warszawie.
Specjalna oferta restauracji Nobu Warsaw obejmuje świąteczne 7-daniowe menu Omakase, dostępne do 25 grudnia, a także mikołajkową edycję Nobu Sundays brunch, który odbędzie się 3 grudnia.
Aby zapewnić prawdziwie świąteczny nastrój dzieciom i dorosłym, restauracja zadbała o jazzową oprawę muzyczną na żywo oraz specjalne prezenty.
Od czwartku do soboty w godzinach od 15:00 do 18:00, Sakebar by Nobu organizuje świąteczne Afternoon Tea. Ciepła herbata w akompaniamencie kulinarnych wariacji Nobu, to idealny pomysł na chłodne dni.
Restauracja zadbała o iście zimową scenerię i dodała do swojej oferty kolejne zaskakujące kulinarne doświadczenie, mianowicie alpejskie menu Omakase, którego można będzie skosztować w prawdziwej narciarskiej gondoli. Propozycja menu składa się z takich pozycji jak: Sashimi na 4 sposoby, selekcja Sushi, Czarny Dorsz w Miso oraz wybór świątecznych deserów z butelką szampana.
Aby uczcić koniec roku i początek nowego, 31 grudnia Nobu Warsaw i Sakebar by Nobu zapraszają na Sylwestrowe Omakase, podczas którego goście będą mogli wybierać spośród dwóch przygotowanych menu. Uroczystość uświetni DJ oraz występ magika. W pierwszym dniu roku, zespół restauracji powita wszystkich podczas śniadania, które będzie przedłużone do godziny 13:00.
Dla tych podróżnych, którzy święta chcą spędzić w Warszawie, Nobu Hotel Warsaw przygotował ofertę noclegową. Hotel proponuje ofertę świątecznego weekendu, ważną od piątku do niedzieli w terminie od 1 do 24 grudnia włącznie ze śniadaniem, szampanem i zaproszeniem na zabiegi SPA. Istnieje również możliwość rezerwacji oferty sylwestrowej ważnej 30, 31 grudnia 2023 roku i 1 stycznia 2024 roku.
Okres świąteczny w Nobu to świetna okazja do organizacji spotkań biznesowych oraz imprez firmowych. Od małych prywatnych sal konferencyjnych do większych przestrzeni eventowych, mogących pomieścić do 250 osób z dostępem do świątecznej playlisty i świątecznych dekoracji.
"Nasz utalentowany zespół przygotował szeroką i atrakcyjną ofertę na okres świąteczny, aby nasi goście mogli przeżyć wyjątkowe i niezapomniane chwile razem z Nobu. Naszym atutem jest kreatywne podejście i różnorodna oferta. Świąteczno-noworoczną atmosferę zapewniamy zarówno podczas większych wydarzeń, zarówno biznesowych, jak i rodzinnych, a także podczas bardziej kameralnych spotkań w prywatnych salach lub w Sakebar by Nobu. Cieszę się, że będziemy mogli wspólnie przeżyć ten magiczny czas i że tak wielu naszych gości będzie mogło poznać filozofię niezwykłej gościnności sygnowanej przez Nobu." mówi Stefan Bauer, Dyrektor Generalny Nobu Hotel Warsaw.
Miłym dodatkiem do chwil spędzonych w Nobu Hotel Warsaw będą wyjątkowe prezenty i upominki, które można kupić online lub w recepcji hotelu. Wśród nich znajdują się m.in. sake, świąteczne ciasteczka, książki kucharskie Nobu oraz świece i spraye zapachowe.
O Nobu Hotel and Restaurant Warsaw:
Nobu Hotel Warsaw otworzył swoje podwoje w sierpniu 2020 roku w prestiżowej dzielnicy mieszkaniowej Śródmieście, w niewielkiej odległości od dzielnicy dyplomatycznej miasta. Hotel szczyci się unikalnym designem, który prezentuje tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów we współczesnym stylu. Hotel oferuje 116 pokoi i apartamentów, charakterystyczną restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę na świeżym powietrzu na pierwszym piętrze, a także najnowocześniejszą przestrzeń konferencyjną dla maksymalnie 350 osób. Dostępne są również mniejsze sale konferencyjne i sale posiedzeń, wyposażone w wysokiej jakości technologię audiowizualną, a także widoki na zewnątrz. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, a także łaźnia parowa, sauna i gabinet odnowy biologicznej. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group. Hotel Nobu został niedawno nagrodzony w prestiżowym międzynarodowym konkursie World Luxury Hotel Awards, zdobywając statuetki w trzech kategoriach: Best Luxury Design Hotel 2023 Poland, Best Luxury Lifestyle Hotel 2023 Poland oraz Best Luxury Conference & Events Hotel 2023 Europe.
Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa, który tworzy kulinarne dzieła sztuki z prostych składników. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje wykorzystujące lokalne składniki w stylowej, kameralnej przestrzeni restauracyjnej, a także Nobu Bar, dwie prywatne strefy eventowe i Sushi Bar. Dziś w Warszawie goście mogą spróbować dań z menu wyjątkowej japońskiej restauracji, którą wyróżnia także starannie zaprojektowane wnętrze przywodzące na myśl harmonię i piękno takich żywiołów jak woda i powietrze.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.