Komunikaty PR

ŚWIĘTA PEŁNE NOBU – WYJĄTKOWE OFERTY I SPECJALNE ŚWIĄTECZNE MENU

2023-11-30  |  08:30
Biuro prasowe
Kontakt

Paweł Świąder
Prepare Sp. z o.o.

Świętokrzyska 18
00-052 Warszawa
pawel.swiader|prepare.pl| |pawel.swiader|prepare.pl
783917437
www.prepare.pl

ŚWIĘTA PEŁNE NOBU – WYJĄTKOWE OFERTY I SPECJALNE ŚWIĄTECZNE MENU 

Nobu Hotel Warsaw wraz z restauracją Nobu Warsaw i Sakebar by Nobu odsłaniają szereg specjalnych ofert i atrakcji, które uświetnią okres świąteczno-noworoczny w Warszawie. 

Specjalna oferta restauracji Nobu Warsaw obejmuje świąteczne 7-daniowe menu Omakase, dostępne do 25 grudnia, a także mikołajkową edycję Nobu Sundays brunch, który odbędzie się 3 grudnia. 

Aby zapewnić prawdziwie świąteczny nastrój dzieciom i dorosłym, restauracja zadbała o jazzową oprawę muzyczną na żywo oraz specjalne prezenty.

Od czwartku do soboty w godzinach od 15:00 do 18:00, Sakebar by Nobu organizuje świąteczne Afternoon Tea. Ciepła herbata w akompaniamencie kulinarnych wariacji Nobu, to idealny pomysł na chłodne dni. 

Restauracja zadbała o iście zimową scenerię i dodała do swojej oferty kolejne zaskakujące kulinarne doświadczenie, mianowicie alpejskie menu Omakase, którego można będzie skosztować w prawdziwej narciarskiej gondoli. Propozycja menu składa się z takich pozycji jak: Sashimi na 4 sposoby, selekcja Sushi, Czarny Dorsz w Miso oraz wybór świątecznych deserów z butelką szampana. 

Aby uczcić koniec roku i początek nowego, 31 grudnia Nobu Warsaw i Sakebar by Nobu zapraszają na Sylwestrowe Omakase, podczas którego goście będą mogli wybierać spośród dwóch przygotowanych menu. Uroczystość uświetni DJ oraz występ magika. W pierwszym dniu roku, zespół restauracji powita wszystkich podczas śniadania, które będzie przedłużone do godziny 13:00. 

Dla tych podróżnych, którzy święta chcą spędzić w Warszawie, Nobu Hotel Warsaw przygotował ofertę noclegową. Hotel proponuje ofertę świątecznego weekendu, ważną od piątku do niedzieli w terminie od 1 do 24 grudnia włącznie ze śniadaniem, szampanem i zaproszeniem na zabiegi SPA. Istnieje również możliwość rezerwacji oferty sylwestrowej ważnej 30, 31 grudnia 2023 roku i 1 stycznia 2024 roku.

Okres świąteczny w Nobu to świetna okazja do organizacji spotkań biznesowych oraz imprez firmowych. Od małych prywatnych sal konferencyjnych do większych przestrzeni eventowych, mogących pomieścić do 250 osób z dostępem do świątecznej playlisty i świątecznych dekoracji. 

"Nasz utalentowany zespół przygotował szeroką i atrakcyjną ofertę na okres świąteczny, aby nasi goście mogli przeżyć wyjątkowe i niezapomniane chwile razem z Nobu. Naszym atutem jest kreatywne podejście i różnorodna oferta. Świąteczno-noworoczną atmosferę zapewniamy zarówno podczas większych wydarzeń, zarówno biznesowych, jak i rodzinnych, a także podczas bardziej kameralnych spotkań w prywatnych salach lub w Sakebar by Nobu. Cieszę się, że będziemy mogli wspólnie przeżyć ten magiczny czas i że tak wielu naszych gości będzie mogło poznać filozofię niezwykłej gościnności sygnowanej przez Nobu." mówi Stefan Bauer, Dyrektor Generalny Nobu Hotel Warsaw. 

Miłym dodatkiem do chwil spędzonych w Nobu Hotel Warsaw będą wyjątkowe prezenty i upominki, które można kupić online lub w recepcji hotelu. Wśród nich znajdują się m.in. sake, świąteczne ciasteczka, książki kucharskie Nobu oraz świece i spraye zapachowe.

O Nobu Hotel and Restaurant Warsaw: 

Nobu Hotel Warsaw otworzył swoje podwoje w sierpniu 2020 roku w prestiżowej dzielnicy mieszkaniowej Śródmieście, w niewielkiej odległości od dzielnicy dyplomatycznej miasta. Hotel szczyci się unikalnym designem, który prezentuje tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów we współczesnym stylu. Hotel oferuje 116 pokoi i apartamentów, charakterystyczną restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę na świeżym powietrzu na pierwszym piętrze, a także najnowocześniejszą przestrzeń konferencyjną dla maksymalnie 350 osób. Dostępne są również mniejsze sale konferencyjne i sale posiedzeń, wyposażone w wysokiej jakości technologię audiowizualną, a także widoki na zewnątrz. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, a także łaźnia parowa, sauna i gabinet odnowy biologicznej. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group. Hotel Nobu został niedawno nagrodzony w prestiżowym międzynarodowym konkursie World Luxury Hotel Awards, zdobywając statuetki w trzech kategoriach: Best Luxury Design Hotel 2023 Poland, Best Luxury Lifestyle Hotel 2023 Poland oraz Best Luxury Conference & Events Hotel 2023 Europe.

Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa, który tworzy kulinarne dzieła sztuki z prostych składników. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje wykorzystujące lokalne składniki w stylowej, kameralnej przestrzeni restauracyjnej, a także Nobu Bar, dwie prywatne strefy eventowe i Sushi Bar. Dziś w Warszawie goście mogą spróbować dań z menu wyjątkowej japońskiej restauracji, którą wyróżnia także starannie zaprojektowane wnętrze przywodzące na myśl harmonię i piękno takich żywiołów jak woda i powietrze.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Prepare Sp. z o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion Biuro prasowe
2025-07-21 | 09:00

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec „Nakręć mile, nie promile” ma zachęcić użytkowników jednośladów do odpowiedzialności za
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.