Komunikaty PR

Święto dyni w Koneserze, czyli smaki jesieni na wyciągniecie ręki

2023-10-09  |  13:00
Biuro prasowe

Październik przynosi zmianę kolorów nie tylko za oknami, ale także na talerzach. Od ciepłych, sycących zup, przez słodkie wypieki, aż po pikantne, aromatyczne dania – to prawdziwe bogactwo smaków, które warto odkryć na nowo. Jesienią królową stołów jest dynia, a pysznych i niebanalnych aranżacji z jej udziałem można spróbować w Centrum Praskim Koneser!

Centrum Praskie Koneser, klimatyczne miejsce na mapie Warszawy położone na Pradze, rozpoczyna wielkie wydarzenie dla miłośników jesiennych smaków – Wszystkiego dyniowego. Święto dyni w KoneserzeAż przez trzy weekendy października (początek już 13-15 października, następnie: 20-22 października i 27-29 października) w wybranych lokalach na terenie Konesera będzie można skosztować dyniowych specjałów. 

Dyniowa Symfonia Smaków

Cannelloni z dynią i ricottą? A może zachwyci Was grzanka z borowikami i dynią lub sernik z lodami dyniowymi? Restauracje Konesera przygotowały specjalne menu, które z pewnością zadowolą nawet te najbardziej wymagające podniebienia. Każda propozycja jest starannie zaplanowana i wykonana z najwyższej jakości składników, aby zapewnić odwiedzającym niezwykłe doświadczenia kulinarne!

Bombaj Masala poprowadzi Was po ścieżkach pełnych zmysłowych dodatków i orientalnych aromatów. Specjały z dyni przygotują też Setki PowodówFreya Cafe & DeliSpółdzielnia.Koneser i oczywiście Koneser Grill –restauracja już po raz kolejny wyróżniona w prestiżowym przewodniku Michelin, jako jedyna w prawobrzeżnej części WarszawyA całość zwieńczona wyjątkowym deserem – w Pijalni Czekolady E. Wedel lub kawiarni Kaffeine.

Ale to nie wszystko! Kto powiedział, że dynia nie może występować w drinkach? ¾ Koneser Bar oraz lobby Hotelu Moxy Warsaw Praga, w interesujący sposób wprowadzają ten element do swojego jesiennego repertuaru.

Zainspiruj się!

Październik w Koneserze zaskoczy Was rozmaitymi i inspirującymi warsztatami. Minimal Line proponuje cykl spotkań pod hasłem „LESS IS MORE w dyniowym wydaniu”. W każdy piątek (13.10, 20.10 i 27.10), dorośli będą mogli spróbować swoich sił w malowaniu tuszem, w jesiennym klimacie z poczęstunkiem. Zaś na ostatnią sobotę miesiąca (28.10) zaplanowane są atrakcje dla dużych i małych. Magic Mind Museum przewiduje szereg wydarzeń przez cały miesiąc. W harmonogramie znajduje się między innymi gra terenowa pt. „Pole dyniowe”, cykl warsztatów „Magicznie Zakręcone Dynie” i kreatywne zajęcia plastyczne „Dynie Kusama”.

Włoska gościnność

Okazji do odwiedzenia warszawskiej Pragi jest znacznie więcej! Do bogatej oferty gastronomicznej Konesera dołączyła – pierwsza w Polsce restauracja marki – L’Osteria. W przytulnej atmosferze i w duchu słynnej włoskiej gościnności, odwiedzający mogą się delektować przysmakami takimi jak: aromatyczna kawa, makarony z własnej manufaktury czy pyszna pizza z najwyższej jakości produktów. Z pewnością zachwyci zarówno doskonałym jedzeniem okraszonym klimatem słonecznej Italii, jak i rodzinną atmosferą oraz obsługą, która troszczy się o każdy szczegół. 

Nie czekaj! Odwiedź Konesera w weekend 13-15 października! Dla spóźnialskich i chętnych, by spróbować jeszcze więcej dyniowych specjałów kolejne szanse już w dniach 20-22 października 27-29 października podczas PEŁNEGO ATRAKCJI finału wydarzenia Wszystkiego dyniowego. Święto dyni w Koneserze

Szczegóły akcji, wraz z DYNIOWYM MENU i dodatkowymi aktywnościami znajdziesz na specjalnej stronie koneser.eu/wszystkiego_dyniowego/

***

Centrum Praskie Koneser to najczęściej nagradzana inwestycja mixed-use w Polsce i serce odradzającej się warszawskiej Pragi. Usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, przywróciło do życia zabytkowe budynki i stworzyło nowy punkt na stołecznej mapie rozrywkowej, gastronomicznej, muzealnej, kulturalnej, zakupowej i hotelarskiej – z Hotelem Moxy Warsaw Praga. Tu można znaleźć wiele restauracji i barów z kuchnią z całego świata: AZIA, Bombaj Masala, Boska Woda i Zagroda, ORZO, Koneser Grill, Spółdzielnia.Koneser, Setki Powodów oraz pierwsza w Polsce restauracja sieci L’Osteria, a także unikatowe sklepy i polskie marki, tworzone przez rodzimych producentów. Ogólnodostępny plac Konesera, stanowiący rdzeń inwestycji, to miejsce licznych wystaw, targów i różnego rodzaju wydarzeń oraz pokazów artystycznych. Centrum Praskie Koneser to jedno z najważniejszych miejsc na kulturalnej mapie Polski, w którym znajduje się Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Sztuki Fantastycznej oraz nietuzinkowe galerie: Art Sułek Space, Dom ze Sztuką, ToTuart, Leonarda Art Gallery. 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Żywienie

Problemy społeczne

Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.

Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.