Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!
Od napoju bogów do smakowitych tabliczek
Czekolada przebyła długą drogę, by dziś dostarczać nam tak wiele słodkiej przyjemności. Jej historia sięga aż 4000 lat wstecz, do starożytnej Mezoameryki, gdzie była uważana za napój bogów. Gdy trafiła do Europy, z jej wyjątkowych walorów długo korzystali wyłącznie ci najbardziej zamożni. Pierwsza tabliczka czekolady powstała dopiero na początku wieku XIX. Od tego czasu na całym świecie grono miłośników czekolady rozrosło się ogromnie!
Czekoladowe słodkości, w wielu formatach i wariantach, z dodatkami w postaci owoców, bakalii czy przypraw – zachwycają różnorodnością i każdego dnia pozwalają odkrywać czekoladę na nowo. A najlepszy jej smak pochodzi z… najwyższej jakości: doskonale dobranych, wysokogatunkowych ziaren kakaowca, najlepszych dodatków i dbałości o najdrobniejsze szczegóły. Dzięki temu czekolady Terravita od ponad 30 lat zachwycają głębokim, bogatym smakiem i pozwalają cieszyć się wyjątkową przyjemnością bez kompromisów!
Pyszny Dzień Czekolady
Znakomitą okazją do pysznej celebracji będzie 12 kwietnia, kiedy to obchodzimy ulubiony przez wszystkich łasuchów Dzień Czekolady! Kultowa Terravita zaprasza do wspólnego świętowania i rozkoszowania się smakami czekolad mlecznych i gorzkich, nadziewanych i wzbogaconych pysznymi, zaskakującymi dodatkami. Daj się ponieść słodkiej fantazji i pozwól sobie na chwilę przyjemności z ulubioną czekoladą Terravita!
Dla tych, którzy mają ochotę na egzotyczny mix czekolady i wiórków kokosowych, doskonałą propozycją będzie czekolada Terravita mleczna kokosowa. Ta wyjątkowa w smaku tabliczka to wyśmienite połączenie tradycyjnej mlecznej czekolady wysokiej jakości z wiórkami kokosowymi. Najlepsza na leniwe, wyjątkowo przyjemne popołudnie – nie tylko w Dzień Czekolady. Egzotyczna kompozycja, która pozwoli poczuć się niczym na wymarzonych wakacjach! A może odrobina słodkiego orzeźwienia? Tu znakomicie sprawdzi się czekolada Terravita nadziewana mięta-limonka – czyli eksplozja rześkiego, oryginalnego miksu mięty i limonki. W połączeniu ze słodkością mlecznej czekolady, tworzy doskonałe zestawienie, które wciąga od pierwszej kostki! Wielbicielom delikatnych smaków z pewnością przypadnie go gustu czekolada Terravita nadziewana jogurtowo-malinowa – wyjątkowo aksamitna, łącząca klasyczną słodycz czekolady mlecznej z pysznym nadzieniem. Słodko-kwaśny smak jogurtu idealnie komponuje się z nutami kakaowymi, a tu został dodatkowo wzbogacony owocową głębią malin. Już jeden kęs tej czekolady przenosi do słonecznych dni lata!
Miłośnicy wyrazistych, kakaowych smaków z przyjemnością sięgną po nadziewane czekolady gorzkie. Wśród najbardziej lubianych połączeń nie sposób pominąć gorzkiej czekolady z nadzieniem miętowym, która podbiła serca fanów słodkości na całym świecie. Czekolada Terravita gorzka z nadzieniem miętowym zapada w pamięć już od pierwszej kostki! Jest mocno kakaowa – zawiera aż 70% kakao, z orzeźwiającym akcentem mięty – idealna dla fanów intrygujących smaków. Znakomita jako chrupiąca przekąska oraz jako dodatek do lodów czy ciast. Zadowoli nawet najbardziej wymagających wielbicieli czekolady. Prawdziwą feerię doznań smakowych zapewni też czekolada Terravita gorzka z nadzieniem cytrynowym – to świetne rozwiązanie dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, deserową przekąskę o umiarkowanej słodyczy. 70% kakao, orzeźwiające, kwaskowe nadzienie – to zestawienie spełni wysokie oczekiwania czekoladowych koneserów. Ta czekolada o perfekcyjnej teksturze, delikatnie rozpływa się w ustach, powoli uwalniając wszystkie swoje walory.
Różnorodność, ciekawe dodatki, aksamitna konsystencja, jedyny w swoim rodzaju aromat najlepszej jakości kakao – oto, dlaczego nie sposób się oprzeć tej kultowej słodyczy! Warto więc sprawić sobie choćby odrobinę słodkiej przyjemności – nie tylko w Dzień Czekolady!

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.