Świętuj Dzień Dziecka i przejdź się na wirtualny spacer po Fabryce Czekolady
1 czerwca obchodzimy święto naszych pociech, czyli Dzień Dziecka. Z tej okazji zapraszamy wszystkie dzieci i rodziców, którzy są miłośnikami słodkości, do odwiedzenia najbardziej czekoladowego miejsca w Polsce. Tym razem inaczej. Marka E.Wedel przygotowała wirtualny spacer, dzięki któremu bez względu na miejsce przebywania, będzie można zatopić się w czekoladowym świecie.
Dzięki możliwościom wirtualnego zwiedzania, uczestnicy spaceru, z dowolnego miejsca na świecie, będą mogli odwiedzić gabinet legendarnego założyciela – Jana Wedla, obejrzeć galerię czekoladowych rzeźb i dekorowanie Torcika Wedlowskiego, czy też dowiedzieć się, jak powstaje czekolada. Marka E.Wedel zdecydowała się także pokazać linię produkcyjną, na której powstają kultowe pianki Ptasie Mleczko®. To niezwykłe miejsce nigdy wcześniej nie było prezentowane szerszej publiczności, bowiem zarówno receptura, jak i produkcja niebiańsko lekkich pianek, od lat są pilnie strzeżone. Podczas spaceru nie zabraknie także ciekawostek dotyczących pracowników firmy, którzy dumnie kontynuują dziedzictwo rodziny Wedlów i piszą nowe karty czekoladowej historii na co dzień.
Wirtualny spacer to także ukłon w kierunku historii i wspomnianego wyżej Jana Wedla, który słynął z niecodziennych pomysłów i śmiałych innowacji. Zwiedzanie w trybie online jest dostępne do 15 czerwca, na stronie www.wedel.pl/wirtualny-spacer
Na wirtualnych zwiedzających czekają będą aż 4 trasy spaceru. Jakie?
LINIA VENUS
To miejsce, w którym codziennie produkowane się kultowe produkty E.Wedel. Mowa o różnych rodzajach tabliczek oraz batonie Pawełek. Można tu poznać dokładny proces ich produkcji, dowiedzieć się, co jest sekretem oryginalnej wedlowskiej czekolady, jak pozyskuje się wyselekcjonowane kakao z Ghany, czy też ile tabliczek czekolady codziennie opuszcza mury Fabryki.
LINIA PTASIE MLECZKO®
Chociaż Ptasie Mleczko® jest lekkie i pyszne to nie spada z nieba. Zapraszamy
do odwiedzenia linii produkcyjnej tych kultowych pianek – miejsca, które nigdy wcześniej nie było udostępniane zwiedzającym. To tutaj dowiemy się, jak powstaje przysmak uwielbiany przez Polaków już od 85 lat oraz ile kostek produkowanych jest w Fabryce w ciągu minuty.
TORCIK WEDLOWSKI
Stworzony, by celebrować wyjątkowe chwile. Jego popularność stała się inspiracją
do pokazania tajników procesu jego powstawania, który do dziś częściowo opiera się
na ręcznej produkcji. Chociaż trudno w to uwierzyć, te misterne zdobienia na powierzchni Torcika, to ręczna robota. Tu uzyskamy informacje, ile Torcików można udekorować w ciągu
8 godzin pracy i czy ich autorki potrafią rozpoznać swoje dzieła na sklepowych półkach.
GALERIA RZEŹB I GABINET HISTORYCZNY
Słyszałeś o czekoladowych rzeźbach? To sztuka, którą wedlowscy artyści – Maestro i Mistrzyni Czekolady – Janusz i Joanna Profusowie, opanowali do perfekcji. Ich unikalne prace będzie można podziwiać w Galerii Rzeźb. To niewiarygodne, że wszystkie zostały stworzone z czekolady!
Tuż obok niezwykłej Galerii znajduje się Gabinet Historyczny Jana Wedla. Zwiedzenie
go to jedyna okazji do poznania historii założycieli firmy, która w tym roku świętuje swoje 170. urodziny! To właśnie dzięki Janowi Wedlowi dzisiejsza Fabryka znajduje się przy
ul. Zamoyskiego w Warszawie.
Do 15 czerwca znajdź czas na przyjemnośći przejdź się na wirtualny spacer odwiedzając Fabrykę Czekolady E.Wedel.
POZNAJ DAWNYCH I WSPÓŁCZESNYCH PASJONATÓW CZEKOLADOWEJ SZTUKI
Wirtualny spacer to nie jedyna atrakcja online, jaką przygotowała kultowa czekoladowa marka. Na stronie www.wedel.plznajdziesz także test "Twoje stanowisko w dawnym Wedlu" Wypełniając go, nie tylko dowiesz się, jakie kwalifikacje były potrzebne przy określonych profesjach, ale też przeniesiesz się w czasie i poczujesz wyjątkowy, magiczny klimat dawnej Fabryki Czekolady.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.