Sylwestrowe imprezy u restauratorów Manufaktury
Jeśli nie macie jeszcze planów na sylwestrową zabawę, restauratorzy z Manufaktury przychodzą z pomocą. Wyśmienite jedzenie, energiczna muzyka i szampańska zabawa – to wszystko czeka na gości.
Na wspaniałą zabawę zaprasza Manuarte, lokal z kubańskimi korzeniami, prowadzony pod okiem Agustina Egurroli. Znany choreograf i tancerz będzie też gospodarzem tego wyjątkowego wieczoru. Dzięki jego czujnemu oku, goście poczują klimat pełnej temperamentu Hawany. W trakcie podróży towarzyszyć Ci będzie pełen energii zespół Juanky Leon & Ritmos Latinos oraz DJ Asley, którzy przez całą noc będą dbać o dobrą zabawę na parkiecie, serwując porywające do tańca, latynoskie hity. Na Gości czekać będą też dania inspirowane kuchnią Ameryką Południową i open bar z egzotycznymi koktajlami. W programie także zaskakujący, taneczny performance Egurrola Dance Studio oraz lekcja tańca poprowadzona przez samego Agustina.
Obowiązuje rezerwacja biletów, pod numerem telefonu: 601 612 613 lub mailowo: rezerwacje@manuarte.com
W Whiskey in the Jar czeka impreza w iście rockowym stylu. Od godz. 18 w Sylwestrowy wieczór czeka na Was DJ, najlepsza amerykańska kuchnia, degustacja szlachetnej wołowiny i sampling alkoholi.
Na łączoną imprezę zapraszają Pankejk i sąsiadujący z nim The Mexican. Impreza trwać będzie od godz. 20 do 4 rano, a na miejscu będzie DJ, który poprowadzi taneczne szaleństwo. W ramach biletu Goście będą mieli zagwarantowane 4 ciepłe posiłki, a także przystawki, open bar i musujący toast o północy.
Obowiązują zapisy, kontakt bezpośrednio w lokalach.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.