Taras Galerii Młociny ponownie powita warszawskich miłośników kulinariów!
Miłośnicy kulinarnych smaków w międzynarodowych odsłonach w końcu mogą odetchnąć z ulgą! Już od soboty 15 maja Galeria Młociny zaprasza na swój wyjątkowy teras pełen zieleni, gdzie zainteresowani będą mogli delektować się posiłkami z restauracji znajdujących się w strefie gastronomicznej obiektu. Lunch z widokiem? Dlaczego nie!
W związku z decyzją polskiego rządu o luzowaniu obostrzeń już od 15 maja będzie możliwe spożywanie posiłków na świeżym powietrzu, w restauracyjnych ogródkach. Nie ulega wątpliwości, że na ten krok czekało wielu entuzjastów warszawskiej gastronomii i nie tylko. Klienci Galerii Młociny również będą mogli odetchnąć z ulgą i delektować się na zielonym tarasie obiektu kulinarnymi propozycjami restauracji znajdujących się w strefie Spotkania i Dania. Liczne lokale oferujące smaki z przeróżnych zakątków globu, wspaniałe koktajle i słodkości, które rozkochają w sobie największych łakomczuchów, już od soboty zapraszają na Bielany! Jakie kulinarne wariacje podbiją nasze podniebienia?
Zwolenników pysznej kawy na świeżym powietrzu i nie tylko z radością powitają Costa Coffee, Etno Cafe, Gorąco Polecam, Vincent oraz A.Blikle. Naturalnymi, lodowymi deserami bez ulepszaczy i wzmacniaczy smaku uraczą nas lodziarnie Grycan oraz Good Lood, czyli najszybciej rozwijający się start-up branży gastronomicznej w Polsce, a także Lodomania, która produkcję swoich lodów wykonuje na miejscu – na oczach klienta. Burgery wciąż nie wychodzą z mody, a nie ulega wątpliwości, że najsmaczniejsze propozycje oferują Pasibus i Bobby Burger! Zadowoleni będą również miłośnicy kuchni międzynarodowych. Do Hiszpanii zaprosi nas Sobremesa Tapas Bar, a prawdziwe, meksykańskie smaki zaoferuje Papa Diego Świeży Meksyk, gdzie króluje świeży, aromatyczny i egzotyczny smak. Do Tajlandii przeniesiemy się wspólnie z Thai Wok, do słonecznych i pięknych Włoch z Magią d’Italią, izraelskie smaki zaoferuje nam Shawarma Jaffa Tel Aviv, a Menya Musashi kusić nas będzie prawdziwymi, japońskimi ramenami i nie tylko. A może kuchnia hawajska i karaibska? Buena Vista Social Food zaprasza do siebie! Kuchnię europejską z elementami kuchni świata proponuje również Olimp. Miłośników różnorodnych gatunków piw z małych, rzemieślniczych browarów oraz wina z lokalnych winnic Włoch, Hiszpanii, Macedonii czy Francji zaprosi do siebie Nalewak. W upalne dni szczególnie dobrym wyborem może okazać się z kolei orzeźwiające prosecco. Czasami najprostsze rozwiązania mogą okazać się najlepsze, a istnieją sprawdzone smaki, które poznali niemalże wszyscy mieszkańcy globu! Pyszne Burgery z Burger Kinga, błyskawiczna, a przede wszystkim smaczna pizza z Pizza Hut Express, kultowe już kubełki z KFC oraz najpopularniejsze kanapki na świecie oferowane przez McDonald’s również z wielkim entuzjazmem powitają swoich zwolenników. A skoro o kanapkach mowa, świetną alternatywą okazać się może również Subway, który rozkochał w sobie miłośników swoich autorskich bułek. Tych, którzy chętnie sięgają po najzdrowszą alternatywę, zaprosi z kolei Salad Story oferujące sałatki, wrapy, burgery i nie tylko! Jak się okazuje, w Galerii Młociny znajdziemy również królestwo kebabów. Kebab King zaprasza na lunch!
Zdrowie i bezpieczeństwo klientów stanowi dla Galerii Młociny priorytet, a wszystkie podejmowane działania realizowane są z zachowaniem szczególnych zasad ostrożności i higieny. Obiekt wprowadził także wiele rozwiązań, które mają na celu chronienie zdrowia odwiedzających. Na kanale YouTube Galerii Młociny możemy z kolei obejrzeć film o bezpieczeństwie, który pokaże nam, jak odpowiednio przygotować się do zakupów.
Więcej informacji o Galerii Młociny znajdziemy na www.galeriamlociny.pl.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.