Tiramisu – nowy smak pianek Ptasie Mleczko® na jesień
Coraz wcześniej zachodzące słońce i bardziej kolorowe drzewa oznaczają, że zbliża się jesień. Aby uprzyjemnić tę chłodniejszą porę roku marka E.Wedel przygotowała zupełnie nowe pianki Ptasie Mleczko®. Tym razem do portfolio dołącza smak: Tiramisu. Limitowany wariant z pewnością ucieszy miłośników kawy. Co więcej, swoją delikatnością i nutą prawdziwego włoskiego specjału urzeknie wielbicieli tego deseru.
Obecnie w ofercie kultowych pianek Ptasie Mleczko® znajduje się siedem wariantów smakowych. Sezonowo jednak marka przygotowuje dla swoich konsumentów nowości. Tym razem portfolio wzbogacono o smak słodkiego deseru - Tiramisu. W okresie jesiennym chętnie sięgamy właśnie po smaki idealne do filiżanki expresso czy herbaty, dlatego po raz kolejny marka E.Wedel wyszła naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Nowe lekkie i puszyste pianki oblane oryginalną wedlowską czekoladą deserową docenią wszyscy miłośnicy kompozycji z nutą kawy.
Pianki Ptasie Mleczko® o smaku Tiramisu zostały zapakowane w kartonik o stonowanych barwach odzwierciedlających nowe nuty smakowe. Ptasi motyw, pojawiający się między ziarenkami kawy, idealnie nawiązuje do smaku tiramisu. Tak jak pozostałe opakowania kultowych pianek, nowa propozycja pudełka została zaprojektowana przez młodą polską ilustratorkę. W tym przypadku była to Jaga Sowińska. Szata graficzna została dopasowana do nowych opakowań E.Wedel. Powiększone zostało logo, a obok apetycznych pianek umieszczono symbole nawiązujące do smaku wariantu. Co więcej, na kartoniku widnieją kultowe postacie marki, chłopiec i zebra w odświeżonej wersji.
Limitowana edycja pianek Ptasie Mleczko® z pewnością zainteresuje koneserów słodkiej przyjemności, którzy gustują we włoskich nutach smakowych. Kultowe pianki idealnie sprawdzą się jako dodatek do chwili przyjemności przy kawie lub herbacie.
Ptasie Mleczko® o smaku Tiramisu znajdziemy na sklepowych półkach już we wrześniu.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.