Warsztaty z robienia pizzy oraz kurs samoobrony, czyli edukacyjna sobota w Fuzji

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Sobotni poranek, 9 listopada, upłynie w Fuzji w kulinarnym klimacie. To za sprawą specjalnych warsztatów dedykowanych najmłodszym, które odbędą się w funkcjonującej na terenie kompleksu włoskiej restauracji Sartoria. A co będziemy przygotowywać? Dzieci spotkają z szefem kuchni Sartorii, by wspólnie nauczyć się, jak przyrządzić prawdziwą włoską pizzę! Natomiast w samo południe młodzież i dorośli będą mogli poznać tajniki samoobrony na zajęciach prowadzonych przez Elinę Tonevę. Wszystkie wydarzenia są bezpłatne.
W restauracji Sartoria spotykamy się o godzinie 10:00. W trakcie dwóch godzin dzieci pod czujnym okiem szefa kuchni przygotują ciasto po czym upieką pizzę w specjalnym piecu znajdującym się w restauracyjnej kuchni. Nie obędzie się oczywiście bez degustacji kulinarnego dzieła! Warsztaty dedykowane są dzieciom powyżej 7 roku życia, które chciałyby poznać od początku do końca proces przyrządzania jednego z najpopularniejszych i ulubionych dań świata, jakim bez wątpienia jest pizza. Na wydarzenie obowiązuje limit 20 miejsc. Zapisy na spotkanie trwają na Facebooku Fuzji.
To nie koniec wrażeń na ten dzień. W Fuzji o godzinie 12:00 rozpoczną się edukacyjne warsztaty dla nieco starszych odbiorców. Młodzież i dorosłych zapraszamy na trening samoobrony i krav magi, który poprowadzi Elina Toneva. Elina to prekursorka Krav Magi w Polsce, posiadającą 35-letnie doświadczenie w sztukach walki zdobyte w trakcie szkolenia uczestników z różnych grup wiekowych i zawodowych. Zdolności pedagogiczne szlifuje pracując jako nauczyciel w łódzkiej Filmówce, a siłę i emisję głosu będąc długoletnią aktorką i wokalistką Teatru Chorea. W trakcie warsztatu uczestnicy dowiedzą się, jak bronić się przed atakującym nas znienacka napastnikiem, a na praktycznych przykładach będzie można przećwiczyć metody obrony w sytuacjach zagrożenia. Zajęcia zaplanowane zostały w plenerze, jednak w zależności od pogody mogą zostać przeniesione do przestrzeni Kotłowni. Na wydarzenie nie ma zapisów, wystarczy przyjść i zabrać ze sobą pozytywną energię!
Fuzja to flagowa inwestycja Echo Investment prowadzona w centrum Łodzi na terenie dawnych zakładów fabrycznych Karola Scheiblera. Wielofunkcyjny projekt powstaje na obszarze 8 ha w otoczeniu historycznej zabudowy, która zyska nowe funkcje. Inwestycja po wielu latach od upadku zakładów Uniontex powraca do Łodzi jako pełnoprawna część miasta z ofertą kulturalną, rozrywkową, gastronomiczną, usługowo – handlową, a także budynkami mieszkalnymi, nowoczesną powierzchnią biurową, miejskim placem (Ogrody Anny) i otwartymi, zielonymi terenami wspólnymi. Łącznie na 8 ha zlokalizowane będą 22 budynki, z czego 15 to obiekty historyczne. Za część mieszkaniową inwestycji odpowiedzialny jest Archicom, należący do Grupy Echo Investment.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Eliza Gwiazda: Teraz w koszykach ze święconką jest nawet czekolada i alkohol. Ważniejszy jest przepych niż przeżywanie tego czasu w duchu świąteczno-religijnym
Influencerka podkreśla, że dla niej Święta Wielkanocne mają szczególnie wymiar duchowy, bo pokazują zwycięstwo dobra nad złem i są symbolicznym początkiem czegoś nowego. Jej ulubionym rytuałem na tę okazję jest przygotowywanie koszyka ze święconką. Eliza Gwiazda zapewnia, że w tym czasie stawia na umiar i nie pozwala, by komercja wyparła tradycję. Wielkanoc kojarzy się jej bardziej z radością ze spotkania z bliskimi niż z suto zastawionym stołem.
Problemy społeczne
Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.
Gwiazdy
Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.