White Marlin z nową lokalizacją w Gdańsku!
Dobrze znana i ceniona nadmorska restauracja White Marlin, otwiera drugi lokal w Gdańsku, aby cieszyć gości w całym Trójmieście swoim niepowtarzalnym jedzeniem oraz wyjątkową atmosferą. Hasło SEA MORE oddaje ideę tego miejsca, w którym liczy się nie tylko wyśmienita kuchnia, ale i najlepsza zabawa, lokalizacja w samym centrum starego miasta oraz niezapomniane doświadczenie. Oficjalne otwarcie w towarzystwie gwiazd odbyło się 12 lipca.
Smaki inspirowane morskimi specjałami z całego świata, ponadczasowa elegancja wnętrz, nadmorski, odprężający klimat z kawałkiem prywatnej plaży - za to goście kochają kultową restaurację White Marlin i właśnie dla tej unikalnej atmosfery przyjeżdżają z całej Polski i świata. Lokal w Sopocie to najwyższej klasy kuchnia oraz gwarancja najlepszych wspomnień, magicznych chwil spędzonych nad Bałtykiem. Tu życie smakuje bardziej, a teraz będzie można się nim rozkoszować w nowej gdańskiej lokalizacji.
Wyjątkowe miejsce na mapie Gdańska
Druga restauracja White Marlin zlokalizowana jest w najbardziej pożądanym adresie w Trójmieście - Wyspie Spichrzów. To tu trafiają zarówno mieszkańcy, jak i turyści z całej Polski. To stąd rozpościera się niezapomniany widok na perełki architektoniczne starego Gdańska, tu mieszczą się ogródki, z których można obserwować uliczne życie i cieszyć się jego atmosferą o każdej porze roku - a to wszystko w samym sercu miasta. Wnętrze restauracji zostało zaprojektowane przez cenionego architekta Miłosza Warcholińskiego, który nadał miejscu elegancki i nowoczesny klimat boho chic. O komfort gości będzie dbać najlepszy zespół na światowym poziomie. Nowa lokalizacja w stylu High Energy Dining, oprócz doskonałej kuchni bazującej na owocach morza, w piątki i soboty będzie miejscem spotkań przy muzyce. Pozwoli to oddać prawdziwie europejski klimat, w którym kolacja z przyjaciółmi może rozwinąć się w taneczną, szaloną noc z DJ-ami z Polski i z zagranicy.
Szef kuchni White Marlin – Paweł Stawicki
W wieku 26 lat został szefem kuchni w restauracji Mercato, zlokalizowanej w hotelu Hilton w Gdańsku. W trakcie swojej kariery zdobył cenne doświadczenie w renomowanych restauracjach, takich jak THE GREENHOUSE (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin), warszawskie ATELIER AMARO (1 gwiazdka Michelin) oraz RAW w Taipei (2 gwiazdki Michelin). Jego potrawy są hołdem dla tradycji w nowoczesnym wydaniu. Podkreśla znaczenie współpracy z całym zespołem, który codziennie zamienia pasję w profesjonalizm, a ten zaś w wysoką jakość. Jego przygoda z kulinariami trwa już 16 lat. Szef gotuje z dużą świadomością, nieustannie rozwija się i poszukuje wyjątkowych produktów. Skupia się na technikach, aby serwować najsmaczniejsze dania. W swojej kuchni stawia na naukę smaku oraz wysoką jakość produktów. Na początku przygotowuje potrawy, ustalając ich smak, a następnie koncentruje się na powtarzalności. Swoje doświadczenia i umiejętności będzie prezentować, w gdańskiej restauracji White Marlin, dbając o podniebienia gości.
Najlepszy wybór dań i win
Tutaj liczy się przede wszystkim jakość oraz dopracowanie do perfekcji dań degustacyjnych. Kilka sztandarowych pozycji, które znajdują się w menu sopockiego White Marlin, pojawią się w siostrzanym punkcie w Gdańsku. Wśród nich znajdą się między innymi: świeża ryba, polska kaczka czy francuska wołowina. Kuchnia w White Marlin to najprawdziwszy slow food, którym trzeba się cieszyć. Niezastąpionym dodatkiem do jedzenia jest wyjątkowa selekcja win od Wine Avenue. Goście będą mogli spróbować ciekawych smaków win bordoskich oraz supertoskanów.
Nowa gdańska lokalizacja rozbuduje gastronomiczne życie na Wyspie Spichrzów, gdzie do tej pory brakowało takiego konceptu. To miejsce o niezwykłej atmosferze, gdzie historia splata się z tradycją i sztuką kulinarną. Tu liczy się indywidualne podejście do klienta, swoboda, ale też pełen profesjonalizm obsługi, dbający o komfort odwiedzających. White Marlin to wyjątkowe doświadczenie, na które składa się wyśmienita kuchnia, najwyższej klasy obsługa oraz światowej klasy wnętrza połączone z niezapomnianą weekendową zabawą.
Wielkie otwarcie White Marlin Gdańsk
Huczne i roztańczone otwarcie restauracji odbyło się 12 lipca. Na imprezie w klimacie boho pojawili się m.in. Lara Gessler, Blanka Lipińska, Klaudia Halejcio, Jacek Jelonek, Oliwier Kubiak, Laura Samojłowicz, Klaudia El Dursi oraz Izabela Budryn. Tego wieczoru szef kuchni Paweł Stawicki zabrał gości w podróż kulinarną serwując finger food na bazie owoców morza, a taneczne show przeniosło obecnych na gorącą Ibizę. O muzyczną oprawę eventu, która podgrzewała atmosferę, zadbali DJ LukeERB oraz duet DJms LUNNAS z Ibizy.
„O ile sopocki White Marlin jest mocno w stylu Hamptons, gdzie klasyka koresponduje z elegancją, o tyle na Wyspie Spichrzów jest zdecydowanie luźniej. Klimatyczny wystrój wnętrza, dbałość o każdy detal, sprawia, że można poczuć energię Bali lub Ibizy, gdzie spędzałam niemal każde swoje wakacje” – powiedziała Lara Gessler. „White Marlin otwiera przed nami drzwi do niepowtarzalnych doznań zmysłowych. Począwszy od przepięknego pejzażu morskich przygód kulinarnych, po klimatyczny styl boho, kojarzony z wyzwolonymi artystami i wreszcie parkiet, który zaprasza do tańca w rytm orientalnej muzyki. Świetna lokalizacja, przepiękna sceneria tuż nad Motławą, a wszystko to blisko morza” – dodała Klaudia Halejcio.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Seriale

Marta Wierzbicka: Konsultantka scen medycznych na planie serialu uważa, że w realu potrafiłabym już zrobić cesarskie cięcie. To jest bardzo duży komplement
Aktorka przyznaje, że podczas pracy na planie serialu „Szpital św. Anny” przekonała się, że niektóre procedury medyczne nie są tak proste, jak może się wydawać. Ruchy lekarza muszą być bowiem niezwykle precyzyjne i dobrze przemyślane, bo mały błąd może kosztować ludzkie życie. Marta Wierzbicka zaznacza też, że wiele uczy się od obecnego podczas kręcenia zdjęć konsultanta i dzięki roli w tej produkcji potrafi już nie tylko zszyć ranę, ale także mogłaby zrobić cesarskie cięcie.
Sport
Coraz lepsze perspektywy dla branży fitness. Sieć Xtreme Fitness Gyms zapowiada rozwój również poza Polską

Ponad połowa Polaków deklaruje aktywność fizyczną co najmniej raz w tygodniu. Jak wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie BIG InfoMonitor, w 2025 roku 14 proc. osób planuje zwiększyć wydatki na siłownię, dietę oraz wizyty u specjalistów. W odpowiedzi na rosnące zainteresowanie sieci fitness dynamicznie rozwijają swoją działalność i dostosowują liczbę placówek do popytu. Xtreme Fitness Gyms zamierza do 2027 roku uruchomić 227 lokalizacji, w tym roku ma też powstać około 10 placówek Xtreme KiDS przeznaczonych dla dzieci. W planach jest również ekspansja zagraniczna.
Konsument
Klienci oczekują od salonów optycznych nie tylko profesjonalnych badań wzroku. Ważne jest także doradztwo w doborze oprawek

Coraz więcej osób w Polsce zmaga się z wadami wzroku. Świadczy o tym także rosnąca z roku na rok liczba skierowań do optometrystów, którzy profesjonalnie dobierają okulary lub soczewki korekcyjne. Klienci oczekują od salonów optycznych właściwej opieki konsumenckiej, kompetencji oraz indywidualnego potraktowania. Dlatego, aby wyróżnić się na rynku optycznym, sieć salonów optycznych OKKO, których właścicielem jest Medicover, stawia na połączenie kompleksowej opieki optometrycznej z doradztwem stylistów.