Komunikaty PR

Wielka Gala Finałowa projektu „Perspektywy BOP” już 3 marca!

2020-02-27  |  08:00
Biuro prasowe

Już we wtorek, 3 marca br. wielki finał konkursu „Perspektywy BOP”, który zwieńczy uroczysta Gala Finałowa. Organizatorem zarówno konkursu, jak i gali jest płocki producent tworzyw sztucznych, Basell Orlen Polyolefins Sp. z o.o. („BOP”). W uroczystości, która odbędzie się w płockiej galerii handlowej „Mazovia”, wezmą udział przedstawiciele większości szkół średnich z Płocka i okolic, którzy podjęli wyzwanie konkursowe i opowiedzieli swoją historię o tworzywach za pomocą instargramowych zdjęć. Ze względu na miejsce i otwarty charakter spotkania, Galę Finałową konkursu „Perspektywy BOP”, będą mogli obserwować wszyscy, którzy tego dnia przybędą do galerii handlowej na godz. 11.00. Zapraszamy!

 

Konkurs „Perspektyw BOP”, który ma już ponad dziesięcioletnią historię, w tym roku szkolnym jest realizowany w formie prezentacji fotografii przedmiotów z tworzyw sztucznych, niezbędnych w życiu każdego nastolatka, zaaranżowanych w taki sposób, aby kompozycja spełniała założenia instagramowych falt layów, czyli zdjęć wykonanych „z lotu ptaka”. Prace, które biorą udział w konkursie od początku marca można oglądać online na instagramowym profilu ambasadorki konkursu, Poli Olefiny oraz na żywo w Galerii „Mazovia”.

 

Serdecznie zachęcamy do odwiedzania obu wystaw oraz do udziału w internetowym głosowaniu na najlepszą pracę. Wystarczy wejść na instagramowy profil Poli Olefiny i kliknąć serduszko przy pracy, która spodoba się najbardziej. Autorzy fotografii, która do poniedziałku, 2 marca, do godz. 23:59 okaże się najpopularniejsza, otrzymają nagrodę publiczności. Natomiast nagrodę główną konkursu przyzna Jury, składające się z przedstawicieli organizatorów i loży ekspertów. Otrzymają ją autorzy zdjęcia, które niezależnie od głosowania internautów, w największym stopniu spełni założenia merytoryczne konkursu. 

 

W konkursie bierze udział 19 prac, które zostały wykonane przez zespoły z następujących szkół:

  • Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Drobinie,
  • Zespół Szkół Budowlanych nr 1 w Płocku,
  • III Liceum Ogólnokształcące im. Marii Dąbrowskiej w Płocku,
  • Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku,
  • Liceum Ogólnokształcące im. Władysława Jagiełły w Płocku,
  • Zespół Szkół nr 5 w Płocku,
  • Zespół Szkół Centrum Edukacji im. Ignacego Łukasiewicza w Płocku,
  • Technikum TEB Edukacja.

 

Wszystkich, którzy chcieliby dopingować swoich faworytów, serdecznie zapraszamy 3 marca do Galerii „Mazovia” o godz. 11.00.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024 Biuro prasowe
2024-05-08 | 12:00

Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024

W dzisiejszym społeczeństwie, bardziej świadomym zdrowego odżywiania, hummus zdobywa coraz większą popularność, stając się nie tylko ulubioną przekąską, ale również ważnym
Styl życia Majowe przyjemności w Promenadzie!
2024-05-08 | 12:00

Majowe przyjemności w Promenadzie!

Maj w Promenadzie zapowiada się intensywnie! Warszawskie centrum handlowe przygotowało dla odwiedzających mnóstwo atrakcji. Już od 6 maja marka Kiehl’s zaprasza do niezwykłego
Styl życia Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.
2024-05-08 | 12:00

Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.

Port Łódź, razem z innymi obiektami handlowymi zarządzanymi przez Ingka Centres, rozpoczyna kampanię pod nazwą Główka Pracuje, w ramach której w centrum przy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.