Wiosenny powiew nowości w Costa Coffee
Wraz z nową, słoneczną porą roku, w kawiarniach Costa Coffee czeka na nas szereg przepysznych wiosennych smaków. Skąpane w słońcu nowości zachwycą promienistym smakiem i pozwolą rozkoszować się orzeźwiającymi nutami. Obłędna Francuska tarta czekoladowo-orzechowa oraz rozgrzewająca Herbata Wiosenna – to będą bohaterzy coraz cieplejszych dni.
Wiosna na języku
Są smaki, które nieodłącznie kojarzą nam się z cieplejszymi porami roku. Jednymi z nich są pyszne owoce leśne. Właśnie dlatego w nowej Herbacie Wiosennej dostępnej w Costa Coffee znajdziemy soczyste truskawki i porzeczki pobudzone kwaśnymi nutami cytryny. Ta rozgrzewająca propozycja sprawdzi się nie tylko jako dodatek do śniadania czy lunchu, ale również zapewni nam chwilę relaksu o dowolnej porze dnia.
W Costa Coffee na wszystkich łasuchów czeka ponadto rozpływająca się w ustach Francuska tarta czekoladowo-orzechowa. Delikatna czekolada przełamana została tu kruchą teksturą orzechów, które podkreślają klasyczne nuty całego wypieku oraz intensywną masą tarty z maślanym spodem – całość stanowi doskonałą kombinację, która pasuje do smaku każdej kawy – czarnej oraz tej z dodatkiem mleka czy napoju roślinnego. Intensywny smak, głębia oraz niebanalność – te słowa najlepiej opisują ten wypiek. Co więcej, z aplikacją Costa Coffee Club w każdy piątek dostępny jest kupon „-50% na drugie ciasto”, dzięki czemu doskonałym smakiem słodkości z Costa Coffee możemy cieszyć się podwójnie.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.