Wirtualny Świąteczny Stół - Podziel się świątecznym ciepłem z najbliższymi
Wyjątkowa atmosfera, pakowanie prezentów i ozdabianie choinki - to nieodłączne elementy Świąt Bożego Narodzenia. Jednak to, co sprawia, że ten czas jest tak wyjątkowy, to obecność najbliższych. Bliskość, pełne ciepłych emocji rozmowy, dzielenie się opłatkiem i wspólne smakowanie potraw budują najpiękniejsze wspomnienia. W dobie pandemii spotkania rodzinne zostają ograniczone. Jak zadbać o klimat Świąt, gdy dzieli nas odległość? Z pomocą może przyjść technologia i idea Wirtualnego Świątecznego Stołu.
Jak być razem na odległość?
Niewątpliwie, tegoroczne Boże Narodzenie dla większości z nas będą zupełnie inne, niż zawsze. Jak wynika z ankiety przeprowadzonej przez Be Diet Catering, dziś to, czego życzymy sobie najbardziej na Święta, to zdrowie, czas na to co najważniejsze i przede wszystkim, możliwość zebrania się z przy jednym stole z najbliższymi. Dbanie o nasze związki z rodziną i przyjaciółmi jest w tym roku wyjątkowo trudne i wymaga od nas większej kreatywności i elastyczności. Ograniczenia związane z pandemią wymusiły na nas stworzenie nowej formuły na celebrowanie tego wyjątkowego czasu. Troska o naszych najbliższych często wymaga od nas zrezygnowania ze spotkania w domu i przeniesienie się do wirtualnego świata. Jaki jest więc przepis na odtworzenie świątecznej atmosfery online?
Przy wspólnym stole, niezależnie od dzielącej odległości
Oprócz wspólnego kolędowania, równoczesnego oglądania świątecznych filmów w telewizji i wysyłania sobie prezentów przez kuriera, warto pomyśleć o tym, co najlepiej zapada nam w pamięć: zapachach i smakach. Trudno znaleźć kogoś, kto nie uśmiechnie się, wchodząc do domu i czując zapach domowych wypieków, które otulają nas zapachem cynamonu i goździków. Wie o tym świetnie szef kuchni Be Diet Catering Ewy Chodakowskiej - Yannis Harutyun Margaryan, który zaprasza do Wirtualnego Świątecznego Stołu.
Wirtualny Świąteczny Stół to spotkanie online przy symbolicznym stole pełnym tradycyjnych bożonarodzeniowych potraw w zdrowym wydaniu, które może zorganizować każdy z nas. Szef Kuchni Yannis wraz z zespołem przygotował zestaw dań, które można zamówić do siebie i pod inny, wskazany adres – dla wszystkich członków rodziny. Idea nawiązuje do tradycji wspólnego świętowania przy stole przy ulubionych smakach, które przywodzą nam do głowy najlepsze wspomnienia.
Tradycyjnie i zdrowo
Barszcz czerwony z domowymi uszkami z mąki razowej, pieczone udka kaczki w pomarańczach z imbirem, ryba po grecku czy fit makowiec. Tradycyjne, polskie potrawy świąteczne, przygotowane w zdrowej wersji, zostaną dostarczone do domów z samego rana w Wigilię, gotowe do ustawienia na świątecznym stole.
Organizujesz wigilijną kolację w kameralnym gronie? Chcesz zadbać o klimat Świąt, ale nie wszyscy będą mogli się spotkać w jednym domu? Będziesz się łączyć z bliskimi wirtualnie, dzięki technologii? Zaproś bliskich do Wirtualnego Świątecznego Stołu i podziel się z nimi smakiem Świąt, niezależnie od dzielącej Was odległości. Bliskość to nie kwestia kilometrów, a troska – dajmy sobie czas na to co najważniejsze.
https://bedietcatering.pl/wirtualny-swiateczny-stol/

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.