Wyrusz w egzotyczną podróż! Odkryj nową linię Czekolad Premium „Ziarna Świata”
Dla wszystkich miłośników prawdziwie aromatycznych smaków firma Wawel przygotowała w sezonie jesienno-zimowym coś absolutnie specjalnego! Czekolady Premium „Ziarna Świata” to wyjątkowa nowość, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Gorzkie czekolady z wysoką 74 % zawartością kakao z ziaren kakaowca z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie, stworzone z zaledwie trzech składników i zamknięte w eleganckich kartonowych opakowaniach to wyjątkowa propozycja dla wielbicieli egzotycznych, wytrawnych smaków. Poznaj nową kolekcję Wawelu i daj się uwieść bogactwu czekoladowych inspiracji!
Minimum składników – maksimum jakości
Wszyscy wiemy, że w prostocie tkwi ogromna siła. Dlatego recepturę nowej linii czekolad „Ziarna Świata” firma Wawel oparła na jak najkrótszym składzie, tak by wydobyć to, co naprawdę cenne – intensywny smak i aromat ziaren kakaowca z plantacji w Wenezueli, Ghanie i Kamerunie. „Ziarna Świata” z Wawelu powstały zaledwie z trzech najwyższej jakości składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru.
Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania, nowe czekolady mają idealnie gładką konsystencję i rozpływają się w ustach. Wyróżnia je też wysoka, 74% zawartość kakao. Nie znajdziemy w nich żadnych zbędnych dodatków, emulgatorów, barwników i polepszaczy - zgodnie z ideą Dobrych Składników – a wszystko po to, byś mógł cieszyć się aromatycznym, głębokim smakiem, uzyskiwanym ze specjalnie wyselekcjonowanych gatunków ziaren kakaowca z plantacji z odległych zakątków świata. Minimum składników, ale maksimum jakości!
Egzotyczne smaki czekają na odkrycie
Oryginalny smak niejedno ma imię, dlatego w nowej linii czekolad Premium „Ziarna Świata” na odkrycie czekają propozycje w aż 4 unikalnych wariantach. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Kamerunu swój wyjątkowy głęboki smak oraz pobudzający zmysły aromat zawdzięcza miazdze kakaowej uzyskiwanej z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca odmiany Forastero. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Wenezueli o przyjemnej kwiatowo-owocowej nucie
i delikatnym aromacie to efekt wykorzystania w niej ziaren kakaowca, stanowiących mieszankę gatunków Trinitario i Criollo z wenezuelskiej plantacji regionu Sur del Lago. Do tego zestawienia dołącza duet czekolad z ziaren kakaowca odmiany Forastero z Ghany - czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Ghany to rozpływająca się w ustach propozycja dla miłośników kruchych czekoladowych przyjemności o wyjątkowym, intensywnym smaku, z towarzyszącym mu wytrawnym aromatem. Fanom oryginalnych smaków polecamy natomiast Czekoladę Gorzką 74% z ziarnem z Ghany i solą himalajską. Zaskakujące połączenie delikatnej słodyczy, gorzkich ziaren kakaowca i drobinek różowej soli tworzy mieszankę, która rozbudzi wyobraźnię i oczaruje swoją oryginalnością. Spróbuj ich już teraz, udaj się w kulinarną podróż i wybierz swój ulubiony smak!
Piękne opakowanie skrywa wyjątkowe wnętrze
Nowe smaki to jednak nie koniec niespodzianek, które przygotowała firma Wawel. Od teraz wszystkie Czekolady Premium marki dostępne są w papierowych kartonikach. Eleganckie, matowe opakowania z lekko błyszczącymi zdobieniami nie tylko cieszą oczy, ale i są przyjazne dla środowiska. To idealny pomysł na prezent dla smakoszy aromatycznych, wytrawnych smaków.

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Piotr Zelt: W te wakacje gram wyjątkowo dużo spektakli. Znajdę jednak czas na wyjazd nad morze, żeby popływać z córką na desce
Aktor jest zapalonym windsurferem, dlatego nie wyobraża sobie wakacji bez pływania na desce. Swoją pasją zaraził też córkę, nad morze wybierają się więc razem. Piotr Zelt podkreśla natomiast, że ze względu na dużą zajętość i rolę w pięciu spektaklach, które są wystawiane również w miesiącach letnich i to poza Warszawą, na razie nie planuje dłuższego wyjazdu za granicę.
Finanse
Polacy chcą jak najszybciej przechodzić na emeryturę i nie chcą na niej pracować. Potrzebne zachęty do dłuższej aktywności zawodowej

Tylko 11,6 proc. osób w wieku 50–74 lat, które pobierają emeryturę, nadal pracuje. Choć ten wskaźnik nieco rośnie, to nadal niska jest skłonność do pozostawania aktywnym zawodowo po uzyskaniu uprawnień emerytalnych. Niecałe 19 proc. chciałoby pracować po osiągnięciu wieku emerytalnego. Zdaniem prof. Elżbiety Gołaty z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu konieczne są zachęty do dłuższej aktywności zawodowej, bo na podniesienie wieku emerytalnego nie ma przyzwolenia społeczeństwa.
Podróże
Qczaj: W te wakacje planuję zwiedzić sporą część Stanów Zjednoczonych. Pojadę z siostrą do Yellowstone

W Stanach Zjednoczonych trener zamierza spędzić co najmniej miesiąc. Jak zaznacza, szczególnie marzy o tym, by zobaczyć Park Narodowy Yellowstone – miejsce, które zafascynowało go po obejrzeniu popularnego serialu. Qczaj planuje też zabrać mamę na wycieczkę samochodową po atrakcyjnych trasach USA. Pielęgnowanie relacji rodzinnych jest dla niego niezwykle ważne, dlatego chce efektywnie spędzić czas z bliskimi tak, by po wakacjach pozostały im miłe wspomnienia.