Komunikaty PR

Z apetytem na Walentynki, czyli przez żołądek do serca

2020-02-11  |  06:00
Biuro prasowe
Kontakt
Dorota Czerwińska
Communication Unlimited

ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl

Dla wielu par romantyczna kolacja to obowiązkowy punkt w celebracji tego coraz bardziej popularnego nad Wisłą święta, a dla restauracji świetna okazja, by zaproponować swoim gościom coś oryginalnego. Gdzie się wybrać na walentynkową kolację z ukochaną osobą?

Podwalanie się z sercem

W restauracji Podwale 25 Kompania Piwna tegorocznym hasłem walentynkowym jest „Podwalaj się ze smakiem”, a nazwy potraw w walentynkowym menu pochodzą ze staropolszczyzny. „Ckliwości się zebrały” to sałatka z grillowanym bakłażanem i krewetkami. Pod nazwą „Zachwytowanie” ukrywa się polędwiczka z sosem grzybowym z risotto a chilli i surówką z czerwonego buraka. Po takim wstępie czas „Zaszczytowanie”, czyli serduszka z liczi z sosem malinowym.

Podwale 25 proponuje również inne atrakcje. Wszyscy panowie w Walentynki będą otrzymywali „Poradnik Podwalania”, czyli karteczki z radami typu „Uśmiechaj się bez pośpiechu”, „Niech Twój uśmiech rozkwitnie powoli na jej widok” czy „Spodobała Ci się? Raz, dwa, trzy podchodzisz, nie czas na obawy!”

-  Zapraszamy nie tylko zakochanych, ale również grupy przyjaciół i znajomych. W końcu kto powiedział, że tego dnia dobrze bawić się mogą jedynie pary – zachęca Paulina Zalesińska, menedżer Podwale 25 Kompania Piwna.

Na walentynkową kolację z lekkim przymrużeniem oka można się również wybrać do włoskiej restauracji Otto Pompieri i restauracji U Szwejka. W pierwszej serwowana będzie pizza świętego Walentego w kształcie serca. Z kolei „Szwejk” zaprasza do siebie hasłem „Przez żołądek do Szwejka”
i proponuje „Sercowy sznycel dla dwojga”.

 

Tajemniczo i z afrodyzjakami

Na niezapomnianą kolację w tajemniczej aurze zaprasza znajdująca się w Ogrodzie Saskim restauracja St Antonio, której wystrój przenosi gości do romantycznej Wenecji.

- Zakochani otrzymają karnowałowe, weneckie maski, a w walentynkowym menu znajdą delikatne
i pełne afrodyzjaków takie dania jak zupa krem z kopru włoskiego lub zupa krem z homara, małże Św. Jakuba z puree z pieczonego kalafiora z emilgraną, polędwicę wołową na domowej chałce z konfiturą z czerwonej cebuli i owocami, filet z jesiotra z puree ziemniaczanym z truflą lub comber jagnięcy sous vide z puree z topinamburu oraz kokosowy mus. W walentynkowy nastrój wprowadzi gości również nasz pianista, który na ten wieczór przygotował specjalny, klasyczny repertuar  – mówi Agata Melnyk, menedżer restauracji.

Dania na walentynki nie mogą być tymi samymi, które na co dzień goście mogą zamówić z karty menu. Dlatego w we wszystkich Jeff`sach 14 lutego pary będą mogły zjeść zupełnie inne potrawy. Walentynkowa przystawka to  bulion z kalmarami i krewetkami oraz ostrygi na kruszonym lodzie. Jako danie główne szef kuchni Marcin Sołtyk, szef kuchni restauracji Jeff`s proponuje kaczkę z sałatą mango, chili i kolendrą oraz „Czekoladowy Pocałunek”, czyli czekoladowe ciasto z sosem  cassis, a do tego prosecco z truskawkami.

To tylko kilka z propozycji, gdzie można spędzić walentynkowy wieczór. Restauratorzy podkreślają, że starają się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom wszystkich tych, którzy chcieliby tego dnia zjeść
z ukochaną osobą lub przyjaciółmi kolację inną niż wszystkie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Communication Unlimited
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion Biuro prasowe
2025-07-21 | 09:00

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec „Nakręć mile, nie promile” ma zachęcić użytkowników jednośladów do odpowiedzialności za
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.