Komunikaty PR

Z apetytem na Walentynki, czyli przez żołądek do serca

2020-02-11  |  06:00
Biuro prasowe
Kontakt
Dorota Czerwińska
Communication Unlimited

ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl

Dla wielu par romantyczna kolacja to obowiązkowy punkt w celebracji tego coraz bardziej popularnego nad Wisłą święta, a dla restauracji świetna okazja, by zaproponować swoim gościom coś oryginalnego. Gdzie się wybrać na walentynkową kolację z ukochaną osobą?

Podwalanie się z sercem

W restauracji Podwale 25 Kompania Piwna tegorocznym hasłem walentynkowym jest „Podwalaj się ze smakiem”, a nazwy potraw w walentynkowym menu pochodzą ze staropolszczyzny. „Ckliwości się zebrały” to sałatka z grillowanym bakłażanem i krewetkami. Pod nazwą „Zachwytowanie” ukrywa się polędwiczka z sosem grzybowym z risotto a chilli i surówką z czerwonego buraka. Po takim wstępie czas „Zaszczytowanie”, czyli serduszka z liczi z sosem malinowym.

Podwale 25 proponuje również inne atrakcje. Wszyscy panowie w Walentynki będą otrzymywali „Poradnik Podwalania”, czyli karteczki z radami typu „Uśmiechaj się bez pośpiechu”, „Niech Twój uśmiech rozkwitnie powoli na jej widok” czy „Spodobała Ci się? Raz, dwa, trzy podchodzisz, nie czas na obawy!”

-  Zapraszamy nie tylko zakochanych, ale również grupy przyjaciół i znajomych. W końcu kto powiedział, że tego dnia dobrze bawić się mogą jedynie pary – zachęca Paulina Zalesińska, menedżer Podwale 25 Kompania Piwna.

Na walentynkową kolację z lekkim przymrużeniem oka można się również wybrać do włoskiej restauracji Otto Pompieri i restauracji U Szwejka. W pierwszej serwowana będzie pizza świętego Walentego w kształcie serca. Z kolei „Szwejk” zaprasza do siebie hasłem „Przez żołądek do Szwejka”
i proponuje „Sercowy sznycel dla dwojga”.

 

Tajemniczo i z afrodyzjakami

Na niezapomnianą kolację w tajemniczej aurze zaprasza znajdująca się w Ogrodzie Saskim restauracja St Antonio, której wystrój przenosi gości do romantycznej Wenecji.

- Zakochani otrzymają karnowałowe, weneckie maski, a w walentynkowym menu znajdą delikatne
i pełne afrodyzjaków takie dania jak zupa krem z kopru włoskiego lub zupa krem z homara, małże Św. Jakuba z puree z pieczonego kalafiora z emilgraną, polędwicę wołową na domowej chałce z konfiturą z czerwonej cebuli i owocami, filet z jesiotra z puree ziemniaczanym z truflą lub comber jagnięcy sous vide z puree z topinamburu oraz kokosowy mus. W walentynkowy nastrój wprowadzi gości również nasz pianista, który na ten wieczór przygotował specjalny, klasyczny repertuar  – mówi Agata Melnyk, menedżer restauracji.

Dania na walentynki nie mogą być tymi samymi, które na co dzień goście mogą zamówić z karty menu. Dlatego w we wszystkich Jeff`sach 14 lutego pary będą mogły zjeść zupełnie inne potrawy. Walentynkowa przystawka to  bulion z kalmarami i krewetkami oraz ostrygi na kruszonym lodzie. Jako danie główne szef kuchni Marcin Sołtyk, szef kuchni restauracji Jeff`s proponuje kaczkę z sałatą mango, chili i kolendrą oraz „Czekoladowy Pocałunek”, czyli czekoladowe ciasto z sosem  cassis, a do tego prosecco z truskawkami.

To tylko kilka z propozycji, gdzie można spędzić walentynkowy wieczór. Restauratorzy podkreślają, że starają się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom wszystkich tych, którzy chcieliby tego dnia zjeść
z ukochaną osobą lub przyjaciółmi kolację inną niż wszystkie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Communication Unlimited
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym Biuro prasowe
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.