Komunikaty PR

Z Manufaktury prosto na wigilijny stół – świąteczna oferta cateringowa najemców

2024-12-19  |  14:40
Biuro prasowe

Święta to czas radości, ale i wyzwań – przygotowanie domu, zakup prezentów, a przede wszystkim gotowanie tradycyjnych potraw wymaga sporo wysiłku. Ci, którzy w tym roku chcieliby skupić się na wspólnych chwilach z bliskimi, powinni sprawdzić świąteczną ofertę cateringową restauracji Manufaktury. To rozwiązanie z pewnością pozwoli zaoszczędzić czas i zachwycić gości wyjątkowym smakiem. 

Anatewka w Manufakturze, to lokal z wieloma tradycjami, których nie może zabraknąć również na wigilijnym stole. W świątecznym menu restauracji znalazły się m.in. tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami, bigos po staropolsku oraz karp po żydowsku. Zamówienia na świąteczne specjały można składać do 21 grudnia.  

Z Bawełną święta mogą być jeszcze smaczniejsze. Staropolski pasztet z gęsi, pikantna zupa z łososia, gnocchi w sosie z podgrzybków, ryba po grecku czy pstrąg z pieca to tylko przykładowe propozycje. Na świątecznych łasuchów czekają baskijski sernik pistacjowy oraz klasyczny sernik z ricotty. Zamówienia można składać do 19 grudnia, zarówno osobiście, jak i online z dostawą do domu. 

Tradycyjne jadło na świątecznym stole? Tylko od Restauracji Galicja! Na smakoszy czeka m.in. domowa zupa grzybowa ze śmietaną i łazankami, karp w galarecie z warzywami i rodzynkami czy pieczony filet z kaczki z karmelizowanymi jabłkami. Restauracja przyjmuje zamówienia telefonicznie lub mailowo do 16 grudnia. 

Restauracja Polka również przychodzi z kulinarną pomocą. Aromatyczny barszcz z uszkami, pierogi z kaczką w bulionie grzybowym, wołowinę w czerwonym winie z kapeluszami podgrzybków oraz pozostałe dania z oferty można zamawiać do 20 grudnia.    

Propozycje dla wegetarian i wegan tradycyjnie przygotowała restauracja Zielona. Krem z buraka z dodatkiem malin, esencjonalna zupa grzybowa z pęczakiem, seleryba po grecku i pierogi z makiem i bakaliami to must-have wigilijnej kolacji! Restauracja przyjmuje zamówienia do 19 grudnia.  

Na słodkie zakończenie warto odwiedzić Chude Ciacho, które oferuje zarówno klasyczne wypieki, takie jak makowiec czy piernik, jak i oryginalne smaki, np. sernik cynamonowy z powidłami śliwkowymi. Zamówienia na świąteczne słodkości przyjmowane są do 18 grudnia. 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Problemy społeczne

Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.

Gwiazdy

Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.