Komunikaty PR

Wirtualny Świąteczny Stół - Podziel się świątecznym ciepłem z najbliższymi

2020-12-18  |  15:00
Biuro prasowe

Wyjątkowa atmosfera, pakowanie prezentów i ozdabianie choinki - to nieodłączne elementy Świąt Bożego Narodzenia. Jednak to, co sprawia, że ten czas jest tak wyjątkowy, to obecność najbliższych. Bliskość, pełne ciepłych emocji rozmowy, dzielenie się opłatkiem i wspólne smakowanie potraw budują najpiękniejsze wspomnienia. W dobie pandemii spotkania rodzinne zostają ograniczone. Jak zadbać o klimat Świąt, gdy dzieli nas odległość? Z pomocą może przyjść technologia i idea Wirtualnego Świątecznego Stołu.        

Jak być razem na odległość?      

Niewątpliwie, tegoroczne Boże Narodzenie dla większości z nas będą zupełnie inne, niż zawsze. Jak wynika z ankiety przeprowadzonej przez Be Diet Catering, dziś to, czego życzymy sobie najbardziej na Święta, to zdrowie, czas na to co najważniejsze i przede wszystkim, możliwość zebrania się z przy jednym stole z najbliższymi. Dbanie o nasze związki z rodziną i przyjaciółmi jest w tym roku wyjątkowo trudne i wymaga od nas większej kreatywności i elastyczności. Ograniczenia związane z pandemią wymusiły na nas stworzenie nowej formuły na celebrowanie tego wyjątkowego czasu. Troska o naszych najbliższych często wymaga od nas zrezygnowania ze spotkania w domu i przeniesienie się do wirtualnego świata. Jaki jest więc przepis na odtworzenie świątecznej atmosfery online?

Przy wspólnym stole, niezależnie od dzielącej odległości             

Oprócz wspólnego kolędowania, równoczesnego oglądania świątecznych filmów w telewizji i wysyłania sobie prezentów przez kuriera, warto pomyśleć o tym, co najlepiej zapada nam w pamięć: zapachach i smakach. Trudno znaleźć kogoś, kto nie uśmiechnie się, wchodząc do domu i czując zapach domowych wypieków, które otulają nas zapachem cynamonu i goździków. Wie o tym świetnie szef kuchni Be Diet Catering Ewy Chodakowskiej -  Yannis Harutyun Margaryan, który zaprasza do Wirtualnego Świątecznego Stołu.

Wirtualny Świąteczny Stół to spotkanie online przy symbolicznym stole pełnym tradycyjnych bożonarodzeniowych potraw w zdrowym wydaniu, które może zorganizować każdy z nas. Szef Kuchni Yannis wraz z zespołem przygotował zestaw dań, które można zamówić do siebie i pod inny, wskazany adres – dla wszystkich członków rodziny. Idea nawiązuje do tradycji wspólnego świętowania przy stole przy ulubionych smakach, które przywodzą nam do głowy najlepsze wspomnienia.

Tradycyjnie i zdrowo     

Barszcz czerwony z domowymi uszkami z mąki razowej, pieczone udka kaczki w pomarańczach z imbirem, ryba po grecku czy fit makowiec. Tradycyjne, polskie potrawy świąteczne, przygotowane w zdrowej wersji, zostaną dostarczone do domów z samego rana w Wigilię, gotowe do ustawienia na świątecznym stole.   

Organizujesz wigilijną kolację w kameralnym gronie? Chcesz zadbać o klimat Świąt, ale nie wszyscy będą mogli się spotkać w jednym domu? Będziesz się łączyć z bliskimi wirtualnie, dzięki technologii? Zaproś bliskich do Wirtualnego Świątecznego Stołu i podziel się z nimi smakiem Świąt, niezależnie od dzielącej Was odległości. Bliskość to nie kwestia kilometrów, a troska – dajmy sobie czas na to co najważniejsze.

https://bedietcatering.pl/wirtualny-swiateczny-stol/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.