Komunikaty PR

Wygraj Thermomix z PZZ S.A.

2020-11-30  |  01:00
Biuro prasowe
Do pobrania jpg ( 1.05 MB )

Pizza – to włoskie danie skradło serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Również w Polsce kochają ją i mali, i duzi, jednak każdy ma swój ulubiony smak i preferuje inny rodzaj ciasta: grube, cienkie, na zakwasie. Jeżeli potrafisz zrobić pizzę, weź udział w konkursie, który w grudniu organizują Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A. w Białymstoku. Warto się postarać, ponieważ nagrodą główną jest najnowszy model Thermomix.

Aby stać się właścicielem tego wszechstronnego urządzenia kuchennego, które łączy w sobie funkcję wielu niezbędnych przyrządów kuchennych, wystarczy nakręcić film lub zrobić zdjęcie pokazujące to, jak robicie pizzę w domu. Na zdjęciu lub filmie powinna też być widoczna MĄKA PSZENNA NA PIZZĘ WŁOSKĄ produkowana przez PZZ. Jury konkursowe wyłoni Zwycięzcę. Konkurs trwa od 1 do 20 grudnia. Zwycięzca zostanie wyłoniony w Boże Narodzenie. Wygrany Thermomix to będzie idealny prezent pod choinkę.
Materiał należy opublikować na własnym profilu na Instagramie i oznaczyć na nim PZZ. Szczegóły dotyczące konkursu znajdziecie na:
www.pzz.bialystok.pl,
https://www.instagram.com/pzz.sa/,
https://www.facebook.com/pzzbialystok/.
– Gorąco zachęcam do udziału w naszym konkursie. Liczę też na kreatywność wszystkich uczestników. We Włoszech pizza jest rodzinnym posiłkiem, lecz jej wersje mogą być bardzo niestandardowe i na to też liczymy. Niech to wspólne gotowanie, w tym trudnym czasie pandemii, będzie też chwilą wytchnienia i możliwością spędzenia czasu z najbliższymi – mówi Sylwia Majewicz, prezes Podlaskich Zakładów Zbożowych.
Fabrizio Arcese – rodowity Włoch, który zna wszystkie tajniki prawdziwej pizzy, jest twarzą kampanii promocyjnej "Wygraj Thermomix z PZZ S.A.". Akcja promuje specjalistyczną mąkę na pizzę włoską produkowaną przez Podlaskie Zakłady Zbożowe. Co o niej sądzi i czy faktycznie wychodzi z niej idealne ciasto?

– Mąka z Podlaskich Zakładów Zbożowych jest fantastyczna! Pizza jest pachnąca, chrupiąca i lekkostrawna. Dla nas, Włochów, bardzo ważne jest użycie idealnej mąki, aby uzyskać doskonały efekt. Z przyjemnością użyłem tej mąki. Z pewnością od dziś będę korzystał z tego produktu do zrobienia pizzy dla mojej rodziny czy przyjaciół. Cóż mogę powiedzieć: gratulacje dla producenta! Dobra robota! – mówi Fabrizio Arcese.
Konkurs rusza lada moment. Tak więc to najwyższy czas na przygotowanie sprawdzonego przepisu i zakupy odpowiednich produktów. Dobrej zabawy i smacznego!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.