Komunikaty PR

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

2024-07-30  |  13:15
Biuro prasowe

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie dobrane dodatki gwarantują ciekawe smaki, intensywne aromaty i to dosłownie ekspresowo.

Miło jest podróżować po świecie, poznawać odmienne kultury oraz tradycyjne, lokalne specjały. Często to właśnie charakterystyczne dla danego rejonu rośliny i przyprawy mówią o nim więcej, niż najpełniejsze przewodniki. Oczywiście najlepiej przekonać się o tym odwiedzając te miejsca, ale czasami jest to po prostu niemożliwe. Zawsze jednak można zaparzyć wyjątkowy napar, wywodzący się z odległych części świata, by ciesząc się jego walorami, poczuć atmosferę dalekich podróży.

Taką możliwość dają Herbatki Świata Big-Active. W linii znajdziemy trzy oryginalne propozycje, którymi są: Rooibos Pomarańcza & Wanilia, Yerba Mate Limonka & Trawa cytrynowa oraz Matcha Zielona herbata & Limonka. Są one dostępne w formie ekspresowej, dzięki czemu są bardzo wygodne w przygotowaniu.

Rooibos Pomarańcza & Wanilia ma głęboką, czerwoną barwę i charakterystyczny łagodny, lekko miodowy smak, który został wzbogacony słodką wanilią i pomarańczą. Powstaje z uprawianego w Republice Południowej Afryki czerwonokrzewu, który nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym,  ale podobnie jak klasyczna herbata, dostarcza niezwykłych wrażeń smakowych. Natomiast Yerba Mate Limonka & Trawa cytrynowa powstaje z liści ostrokrzewu paragwajskiego, które mają bardzo charakterystyczny, wyrazisty smak. Dodatek limonki i trawy cytrynowej sprawia, że ta kompozycja staje się przyjemnie orzeźwiająca. Trzecia propozycja to Matcha Zielona herbata & Limonka. Matcha, czyli  sproszkowana zielona herbata, wytwarzana jest z liści krzewów, które przed zbiorami są osłaniane przed słońcem specjalnymi matami. W efekcie nabierają słodkawego smaku i bladozielonej barwy. W  tym wariancie azjatycki smak Matchy połączono ze szlachetną zieloną herbatą i rześką limonką, co dało naprawdę zachwycającą i nieoczywistą kompozycję.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu
2024-07-30 | 13:00

Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu

Jak smakuje lato z Herbapolem? Jeśli zdecydujemy się sięgnąć po syropy z limitowanej wiosenno-letniej edycji, może mieć smak marakui i brzoskwini, cytrynowej lemoniady, arbuza z miętą czy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.