Komunikaty PR

Jarmark Bożonarodzeniowy w Blue City

2020-12-10  |  05:00
Biuro prasowe
Kontakt
Dorota Czerwińska
Communication Unlimited

ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl

Jarmark Bożonarodzeniowy w Blue City jest zapowiedzią zbliżającej się gwiazdki i okazją do zrobienia świątecznych zakupów. Jarmark już się rozpoczął i potrwa aż do 23 grudnia.

Jest to niepowtarzalna okazja, żeby posmakować unikatowych produktów kuchni polskiej wyrabianych tradycyjnymi metodami. Na odwiedzających Blue City czekają producenci wędlin, wędzonych ryb i nabiału. Wśród wystawców znajdują się m.in. Przedsiębiorstwo Bartlowizna, Swojskie Jadło, Gęsia Manufaktura oraz Zagroda Roztocze. Proponowane na jarmarku ryby pochodzą z jeziora Żywieckiego i są wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego. Natomiast nabiał - sery korycińskie, oferuje Gospodarstwo Rodzinne Agnieszki Gremzy, sery kozie pochodzą z Gospodarstwa Ekologicznego Sabiny i Mieczysława Mąka, a sery owcze z Bacówki na Wójciźnie. W ofercie jarmarku znajdują się również dania gotowe – pierogi, bigos oraz zupy, a także chleby na zakwasie oraz słodkie wypieki, takie jak: pierniki, makowce, czy sękacze.

W tegorocznej edycji jarmarku, jak w wielu poprzednich, udział biorą wystawcy z produktami pochodzącymi z Grecji, Włoch, Węgier, Turcji i Azerbejdżanu, u których można nabyć m.in. wina, oliwy, wędliny, pasty warzywne, herbaty, przyprawy i słodycze.

Jak na Bożonarodzeniowy Jarmark przystało są tu również stoiska z ozdobami i dekoracjami bożonarodzeniowymi. 

Stragany zostały dostosowane do obecnych wymogów sanitarnych, a sprzedaż odbywa się z zachowaniem wszelkich zasad, zgodnych z aktualnie obowiązującym rozporządzeniem.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Communication Unlimited
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.