Komunikaty PR

Nowe kierownictwo w zakładzie produkcyjnym Agrii Polska

2024-08-30  |  10:00
Biuro prasowe

Od 1 sierpnia Mariusz Górecki objął stanowisko Dyrektora Produkcji Nasiennej i Nawozów Dolistnych Agrii Polska w Aleksandrowie Kujawskim. Jego awans jest wynikiem rozbudowy istniejącego kompleksu produkcyjnego o nowoczesną fabrykę nawozów dolistnych foliQ.

Mariusz Górecki dołączył do Agrii Polska w grudniu 2021 roku, pełniąc funkcję Kierownika Produkcji Nasiennej. Przez prawie trzy lata skutecznie i profesjonalnie realizował powierzone mu zadania. Jako osoba od najmłodszych lat związana z rolnictwem, doskonale rozumie potrzeby rolników i koncentruje się na wprowadzaniu innowacyjnych rozwiązań.

- Rozwój kompleksu produkcyjnego Agrii Polska otwiera przed nami nowe możliwości. Dzięki synergii oferowanych usług możemy nie tylko zoptymalizować koszty, ale także doskonalić i rozszerzać ofertę zgodnie z wymaganiami rynku. Działając lokalnie, możemy efektywniej monitorować proces produkcji i lepiej odpowiadać na potrzeby rolników – mówi nowy Dyrektor Produkcji Kompleksu Produkcyjnego Agrii Polska, komentując nadchodzące wyzwania.

Awans Mariusza Góreckiego zbiega się z intensywnym rozwojem Agrii Polska na rynku krajowym. Otwarcie w maju br. nowoczesnej fabryki nawozów dolistnych foliQ w Aleksandrowie Kujawskim stanowi znaczący krok w umacnianiu marki własnej. Utworzony kompleks stwarza także nowe możliwości dla produkcji wysokiej jakości materiału siewnego marki Nasiona Dalgety. Dzięki wsparciu zaawansowanego zaplecza laboratoryjnego, Agrii Polska wychodzi naprzeciw oczekiwaniom polskich rolników, dostarczając im stabilne, jakościowe i niezawodne środki do uprawy roślin.

O Agrii Polska:

Agrii Polska należy do grona liderów w branży produkcji i dystrybucji nowoczesnych nawozów, materiału siewnego, płodów rolnych, pasz oraz środków ochrony roślin. Spółka posiada dwie marki własne Nasiona Dalgety i nawozy dolistne foliQ. 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.