Nowość! Sokołów HIGH PROTEIN+
Białko to jeden z podstawowych składników odżywczych. Jego kluczową rolą jest funkcja budulcowa, również jeśli chodzi o mięśnie. Dlatego produkty wysokobiałkowe tak często pojawiają się w diecie sportowców. Ale znaczenie białka jest o wiele szersze. Ten makroskładnik jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania, wzrostu i rozwoju organizmu. To dzięki produktom bogatym w białko mamy też lepszą odporność i łatwiej nam zadbać o formę. Dlatego powinny one być obecne w jadłospisie wszystkich, którzy przywiązują wagę do zdrowego odżywiania.
Najlepszymi naturalnymi źródłami pełnowartościowego białka są produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym mięso. Spełniając oczekiwania osób, które w prosty, wygodny i smaczny sposób chcą zapewnić sobie odpowiednią podaż białka, Sokołów stworzył nową linię HIGH PROTEIN+
Oto wyróżniki marki HIGH PROTEIN+ od Sokołowa:
- maksymalnie wysoka zawartość białka z mięsa na poziomie 99%
- wysoka zawartość białka min. 20 g białka w 100 g produktu
- wysoka zawartość mięsa min. 100 g na 100 g produktu
- produkty bez dodatku fosforanów i glutaminianu sodu
- produkty bez glutenu
Linię Sokołów HIGH PROTEIN+ tworzy sześć produktów:
Parówki drobiowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - wyróżnia je wysoka zawartość mięsa (100 g mięsa z piersi kruczaka na 100 g gotowego produktu). Stanowią idealny wybór dla osób aktywnych, poszukujących źródeł naturalnego białka (zawierają 20 g białka na 100 g produktu). To parówki bez dodatku konserwantów.
Kabanosy drobiowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - to pyszna przekąska o klasycznym smaku, która dostarczy aż 32 g białka na 100 g produktu. Zostały wyprodukowane z najlepszej jakości mięsa drobiowego (185 g mięsa na 100 g produktu).
Kabanosy wołowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - zdrowa przekąska, o doskonałej jakości i wyjątkowym smaku. Dzięki wysokiej zawartości białka (aż 42 g na 100 g produktu) stanowi znakomitą propozycję dla sportowców i wszystkich prowadzących aktywny tryb życia.
Beef jerky klasyczne Sokołów HIGH PROTEIN+ - sycąca przekąska, która zawiera aż 50 g białka na 100 g produktu. Do wyprodukowania 100 g beef jerky wykorzystano 264 g mięsa wołowego. Świetnie sprawdzi się w ciągu dnia, na przykład na siłowni, na trasie rowerowej czy biegowej.
Salami chips crispy Sokołów HIGH PROTEIN+ - każde 100 g tej przyjemnie chrupiącej przekąski zawiera aż 38 g białka, a do produkcji wykorzystano 264 g mięsa wieprzowego. Chipsy wyróżnia intensywny smak salami. Dostarczą energii, by trening był jeszcze bardziej satysfakcjonujący.
Mini snacki wędzone Sokołów HIGH PROTEIN+ - to doskonała przekąska o wyrazistym, charakterystycznym smaku. Każde 100 g produktu zawiera 30 g białka i zostało wyprodukowane ze 174 g mięsa. To idealna opcja dla osób prowadzących aktywny tryb życia.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów
Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.
Problemy społeczne
Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.
Żywienie
Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.