Komunikaty PR

Nowość! Sokołów HIGH PROTEIN+

2024-09-05  |  14:30
Biuro prasowe

Białko to jeden z podstawowych składników odżywczych. Jego kluczową rolą jest funkcja budulcowa, również jeśli chodzi o mięśnie. Dlatego produkty wysokobiałkowe tak często pojawiają się w diecie sportowców. Ale znaczenie białka jest o wiele szersze. Ten makroskładnik jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania, wzrostu i rozwoju organizmu. To dzięki produktom bogatym w białko mamy też lepszą odporność i łatwiej nam zadbać o formę. Dlatego powinny one być obecne w jadłospisie wszystkich, którzy przywiązują wagę do zdrowego odżywiania. 

Najlepszymi naturalnymi źródłami pełnowartościowego białka są produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym mięso. Spełniając oczekiwania osób, które w prosty, wygodny i smaczny sposób chcą zapewnić sobie odpowiednią podaż białka, Sokołów stworzył nową linię HIGH PROTEIN+

Oto wyróżniki marki HIGH PROTEIN+ od Sokołowa:

  • maksymalnie wysoka zawartość białka z mięsa na poziomie 99%
  • wysoka zawartość białka min. 20 g białka w 100 g produktu
  • wysoka zawartość mięsa min. 100 g na 100 g produktu
  • produkty bez dodatku fosforanów i glutaminianu sodu
  • produkty bez glutenu

Linię Sokołów HIGH PROTEIN+ tworzy sześć produktów:

Parówki drobiowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - wyróżnia je wysoka zawartość mięsa (100 g mięsa z piersi kruczaka na 100 g gotowego produktu). Stanowią idealny wybór dla osób aktywnych, poszukujących źródeł naturalnego białka (zawierają 20 g białka na 100 g produktu). To parówki bez dodatku konserwantów.

Kabanosy drobiowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - to pyszna przekąska o klasycznym smaku, która dostarczy aż 32 g białka na 100 g produktu. Zostały wyprodukowane z najlepszej jakości mięsa drobiowego (185 g mięsa na 100 g produktu).

Kabanosy wołowe Sokołów HIGH PROTEIN+ - zdrowa przekąska, o doskonałej jakości i wyjątkowym smaku. Dzięki wysokiej zawartości białka (aż 42 g na 100 g produktu) stanowi znakomitą propozycję dla sportowców i wszystkich prowadzących aktywny tryb życia.

Beef jerky klasyczne Sokołów HIGH PROTEIN+ - sycąca przekąska, która zawiera aż 50 g białka na 100 g produktu. Do wyprodukowania 100 g beef jerky wykorzystano 264 g mięsa wołowego. Świetnie sprawdzi się w ciągu dnia, na przykład na siłowni, na trasie rowerowej czy biegowej.

Salami chips crispy Sokołów HIGH PROTEIN+ - każde 100 g tej przyjemnie chrupiącej przekąski zawiera aż 38 g białka, a do produkcji wykorzystano 264 g mięsa wieprzowego. Chipsy wyróżnia intensywny smak salami. Dostarczą energii, by trening był jeszcze bardziej satysfakcjonujący.

Mini snacki wędzone Sokołów HIGH PROTEIN+ - to doskonała przekąska o wyrazistym, charakterystycznym smaku. Każde 100 g produktu zawiera 30 g białka i zostało wyprodukowane ze 174 g mięsa. To idealna opcja dla osób prowadzących aktywny tryb życia.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.