News powiązane z dres

2017-03-02 | 06:55
Moda
Alicja Resich-Modlińska: na czerwonym dywanie trzeba być na wszystko przygotowanym News powiązane z dres

Alicja Resich-Modlińska: na czerwonym dywanie trzeba być na wszystko przygotowanym

Dziennikarka rzadko pokazuje się na imprezach show-biznesowych. Twierdzi, że nie ma nic przeciwko tego typu wyjściom, przygotowanie się do nich wymaga jednak sporo czasu. Trzeba bowiem wyglądać perfekcyjnie.
więcej
2017-02-17 | 06:45
Moda
Anna Puślecka: mogę być ubrana na luzie, ale absolutnie nie w dres

Anna Puślecka: mogę być ubrana na luzie, ale absolutnie nie w dres

Dziennikarka bardzo rzadko, także w domu, wkłada na siebie dres. Twierdzi, że nawet w stylizacjach o bardziej swobodnym charakterze unika tej części garderoby.
więcej
2015-10-26 | 06:30
Moda
Dres nie kojarzy się już tylko z lekcjami WF czy porannym joggingiem. Dziś chodzi się w nim do biura, na randkę, a nawet na eleganckie przyjęcia

Dres nie kojarzy się już tylko z lekcjami WF czy porannym joggingiem. Dziś chodzi się w nim do biura, na randkę, a nawet na eleganckie przyjęcia

Po latach nieobecności dres powraca w wielkim stylu i wychodzi z pomieszczeń domowych na ulicę, a nawet na salony. Zdaniem Sylwii Majdan to dobry trend, trzeba tylko odpowiednio zestawić ze sobą wszystkie części garderoby. Dresowe spodnie niezwykle oryginalnie prezentują w połączeniu ze szpilkami czy wieczorową bluzką ozdobioną cekinami. Doskonale pasują również do marynarki.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Żywienie

David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro

Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa, od wieków nasze kuchnie się łączą, często bazujemy na tych samych produktach, korzystamy z podobnych technik, ale różni nas kultura jedzenia. Restauracji, które serwują wykwintne, typowo francuskie potrawy, jest w Polsce zaledwie kilka, natomiast można dobrze zjeść również w tych lokalach, gdzie oryginalne przepisy nie są wiernie kopiowane, tylko wykorzystane z pomysłem i dostosowane do naszych warunków.

Prawo

Szpitale pracują nad poprawą jakości opieki nad pacjentami. Do wzmocnienia są kwestie bezpieczeństwa i redukcja zdarzeń niepożądanych

Jak wynika z badań satysfakcji pacjentów prowadzonych przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, niemal 90 proc. pacjentów uznałoby szpital, w którym byli leczeni, jako godny polecenia. Wprowadzone rok temu przepisy kładą szczególny nacisk na jakość w ochronie zdrowia i szpitale zaczynają to u siebie wdrażać. – Poprawa jakości i bezpieczeństwo pacjenta są działami standardów akredytacyjnych, które jeszcze wypadają najgorzej. Problemem jest badanie zdarzeń niepożądanych – ocenia Agnieszka Pietraszewska-Macheta, dyrektorka Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia.