News powiązane z ekstremalna przygoda

2018-02-02 | 06:33
Gwiazdy
Karolina Ferenstein-Kraśko: Do udziału w „Agent – Gwiazdy” namówił mnie mąż. To było bardzo trudne doświadczenie News powiązane z ekstremalna przygoda

Karolina Ferenstein-Kraśko: Do udziału w „Agent – Gwiazdy” namówił mnie mąż. To było bardzo trudne doświadczenie

Karolina Ferenstein-Kraśko przyznaje, że nie bez wahania zdecydowała się wziąć udział w najnowszej edycji programu „Agent – Gwiazdy”. Ostatecznie namówił ją mąż, który uparcie przekonywał, że to odpowiedni czas, by podjęła wyzwanie, stawiła czoła przygodzie i czerpała z tego przyjemność. Gwiazda „Agenta” docenia to, z jaka troską i zaangażowaniem na miejscu zastąpił ją mąż, który doskonale zajął się dziećmi.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.