News powiązane z redukcja tkanki tłuszczowej

2015-09-04 | 06:00
Żywienie
Zielona kawa ma właściwości prozdrowotne – przyspiesza przemianę materii, wspomaga proces odchudzania i dodaje energii News powiązane z redukcja tkanki tłuszczowej

Zielona kawa ma właściwości prozdrowotne – przyspiesza przemianę materii, wspomaga proces odchudzania i dodaje energii

Zielona kawa jest coraz częściej wybierana przez tych, którzy ze względu na zawartość szkodliwych substancji rezygnują z czarnej, ale jednocześnie chcą pobudzić organizm i dodać mu energii. Dietetycy tłumaczą, że ten gatunek redukuje łaknienie, ma działanie antyoksydacyjne, przyspiesza redukcję tkanki tłuszczowej i wspomaga proces odchudzania.
więcej
2014-09-15 | 06:35
Uroda
Dzięki terapii ketogenicznej można stracić 10 proc. masy ciała w dziesięć dni

Dzięki terapii ketogenicznej można stracić 10 proc. masy ciała w dziesięć dni

Terapia ketogeniczna polega na wprowadzaniu prosto do żołądka za pomocą pompy i sondy specjalnie przygotowanej mieszanki odżywczej o wysokiej zawartości białka, witamin i minerałów. Poprzez krótkotrwałe żywienie dojelitowe można szybko, i bezpiecznie zredukować nadmierną tkankę tłuszczową. W ciągu dziesięciu dni pacjent traci nawet 10 proc. masy ciała.
więcej

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.