Newsy

Tamara Gonzalez Perea: Urodziny będę świętować z bliskimi. Nie jestem typem imprezowiczki

2016-10-21  |  06:50
Mówi:Tamara Gonzalez Perea (Macademian Girl)
Funkcja:blogerka modowa
  • MP4
  • Znana blogerka kończy 27 lat. Urodzinowy wieczór spędzi na kolacji ze znajomymi, bo jak twierdzi, nie jest bowiem typem imprezowiczki. Nie uważa się także za typową zodiakalną Wagę, cechują ją bowiem zdecydowanie i determinacja.

    Tamara Gonzalez Perea urodziła się 22 października 1989 roku. W astrologii jest więc zodiakalną Wagą. Według horoskopów znak ten charakteryzuje duże wyczucie piękna, zamiłowanie do sztuki i mody, urok osobisty, ale i problemy z podejmowaniem szybkich decyzji. Autorka bloga Macademian Girl twierdzi, że nie jest typową Wagą, rzadko bowiem bywa niezdecydowana. Jej zdaniem wpływa na to fakt, że urodziła się na przełomie znaku Wagi i Skorpiona. 

    – Zdecydowanie mam ze Skorpiona i niezdecydowana jestem tylko, jeżeli chodzi o wybór tego, co jem. W restauracji zawsze trzeba 15 minut ze mną posiedzieć, aż przejrzę menu, ale to jest jedyny moment, kiedy jestem trochę wahająca – mówi Tamara Gonzalez Perea agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

    Blogerka uważa ponadto, że znakowi Skorpiona zawdzięcza determinację, zdecydowanie i poczucie lojalności. Zaznacza, że lojalność jest niezwykle ważną wartością w jej życiu zachowuje ją wobec bliskich jej ludzi i tego samego oczekuje w zamian. 27. urodziny gwiazda zamierza świętować w wąskim gronie najbliższych jej osób: rodziny i przyjaciół.

    – Na pewno będę świętować urodziny z bliskimi. Właściwie jak każdy najważniejszy moment życia. Z sukcesów czy porażek zawsze trzeba wyciągać wnioski w gronie bliskich i to jest dla mnie bardzo ważne – mówi Tamara Gonzalez Perea.

    Gwiazda twierdzi, że nie jest typem imprezowiczki, nie planuje więc hucznej zabawy. Zamierza zaprosić przyjaciół na kolację, tak by mogła spędzić z nimi czas po prostu na rozmowie. Podtrzymywanie bezpośrednich relacji z bliskimi jest dla niej bowiem niezwykle ważne.

    – Ponieważ na co dzień profesjonalnie jestem związana z siecią i pracuję dużo online, to w kontaktach międzyludzkich jest dla mnie ważny kontakt osobisty – mówi Tamara Gonzalez Perea.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Moda

    Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

    Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

    Konsument

    Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

    Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

    Żywienie

    Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

    Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.