Newsy

Agnieszka Kaczorowska: w „Tańcu z Gwiazdami” bylibyśmy z Rafałem Maślakiem ładną parą

2014-08-07  |  07:20

Agnieszka Kaczorowska znana widzom z roli Bożenki w serialu „Klan” jest typowana jako tancerka w jesiennej edycji „Tańca z Gwiazdami”. Aktorka wciąż nie potwierdza tych informacji, ale uważa, że z Rafałem Maślakiem, zdobywcą tytułu Mister Polski, stanowiliby ładny i dobrany duet.

Myślę, że ładnie wyglądalibyśmy jako para. W tańcu jest niesamowicie ważne, żeby dobrze się dobrać, pasować wzrostem i urodą. Nie jestem w stanie jednak powiedzieć, jaki ten człowiek przyswajałby kroki, jakim byłby uczniem. To by się okazało dopiero podczas ćwiczeń – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Agnieszka Kaczorowska.

Kaczorowska jest zawodową tancerką i ma na swoim koncie wiele sukcesów: jest II wicemistrzynią Europy oraz mistrzynią świata w tańcach latynoamerykańskich. Z tego powodu widzi siebie w programie jako tancerkę, a nie gwiazdę.

Nie wyobrażam sobie, bym miała zatańczyć jako gwiazda, ponieważ jestem zawodową tancerką i widzę siebie tylko w takiej roli. Byłoby niezgodne z moim sumieniem, gdybym wystąpiła jako gwiazda, bo tańczę i nie musiałabym się tego uczyć – tłumaczy aktorka.

Dodaje, że spełnia się w tańcu jako trenerka, ponieważ lubi przekazywać swoją energię i pasję. Przyznaje, że stara się dużo wymagać od swoich podopiecznych, ale dzięki temu ćwiczenia przynoszą efekty.

W roli nauczycielki czuję się fajnie, ponieważ lubię przekazywać swoją wiedzę oraz zarażać energią i pasją. Chciałabym, żeby ta druga osoba naprawdę pokochała taniec. Przyznaję, że podczas nauki budzi się we mnie mały kat i potrafię być czasem bardzo ostra. Ale spotykam się z pozytywnym feedbackiem – mówią, że daję dużo energii i zaangażowania oraz bardzo dużo wymagam, co prowadzi do sukcesu – wyjaśnia Kaczorowska.

Aktorka przyznaje, że „Taniec z Gwiazdami” jest bardzo interesującym formatem i udział w nim byłby ciekawym wyzwaniem. Uważa, że jej codzienny reżim treningowy jest podobny do tego w programie.

Jako zawodowa tancerka trenuję od czterech do sześciu godzin dziennie. Do tego dochodzą zajęcia dodatkowe: siłownia, balet i inne formy taneczne. Jeżeli chodzi o „Taniec z Gwiazdami”, to myślę, że pary trenują również po kilka godzin dziennie. Niekiedy może całymi dniami, bo czas jest bardzo ograniczony. Z tygodnia na tydzień trzeba przygotować i przećwiczyć nowy taniec i nową choreografia – mówi tancerka.

Program „Taniec z Gwiazdami” był emitowany na antenie TVN od 2005 do 2011 roku. Wiosną 2014 roku program wrócił na antenę telewizji w nowej odsłonie. Emitowany był przez stację Polsat pod nazwą „Dancing with the Stars: Taniec z Gwiazdami”. Wzięli w nim udział m.in.: Natalia Siwiec, Joanna Moro, Dawid Kwiatkowski i Antoni Królikowski. Zwycięzcami zostali Aneta Zając i Stefano Terrazzino. Kolejna edycja programu ruszy jesienią.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.