Newsy

Robert Kupisz: Uczyłem tańca Edytę Herbuś i Tomka Barańskiego. Strasznie się mnie bali, ale dzięki temu reprezentują bardzo wysoki poziom taneczny

2024-01-18  |  06:21

Zanim Robert Kupisz podbił branżę modową, był znakomitym stylistą fryzur i tancerzem. W Kielcach założył szkołę tańca Step by Step, a jego uczniami byli między innymi Edyta Herbuś i Tomasz Barański. Projektant budził ogromny respekt, był bardzo wymagający i nie tolerował spóźnień.

Teraz Robert Kupisz ubiera gwiazdy show biznesu, a projekty sygnowane jego nazwiskiem cieszą się zainteresowaniem nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Zanim jednak został uznanym projektantem mody, odnosił sukcesy na innych płaszczyznach. Początki jego kariery zawodowej wiążą się z tańcem. Jest laureatem wielu konkursów tanecznych. Po zdobyciu trzeciej nagrody w prestiżowym konkursie World Formation Latin Championships założył w Kielcach szkołę tańca Step by Step, której absolwentami są między innymi Edyta Herbuś i Tomasz Barański.

– Tomek Barański i Edyta Herbuś to moi uczniowie. Jak jeszcze byłem nauczycielem tańca, to oni przyszli do mojej szkoły, podejrzewam, że jako ośmiolatkowie. Wtedy byłem dla nich panem Robertem i strasznie się mnie bali. Do tej pory Edyta mówi, że pamiętają, jak im się nogi trzęsły, gdy się spóźniali na zajęcia – mówi agencji Newseria Lifestyle Robert Kupisz.

Projektant wspomina, że od razu dostrzegł w młodych tancerzach ogromny potencjał i właśnie pod jego skrzydłami doskonalili swoje umiejętności. Na parkiecie nie mogli jednak liczyć na taryfę ulgową, bo był bardzo wymagającym trenerem.

– Byłem rygorystyczny, ale dzięki temu oni teraz reprezentują bardzo wysoki poziom taneczny. Tomek prowadzi świetną szkołę, Edyta radzi sobie i aktorsko, i tanecznie, więc jestem z nich absolutnie dumny. Do tej pory miło się wspominamy – dodaje.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.