Mówi: | Magda Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler została ambasadorką cateringu dietetycznego. „Gwarantuję bezpieczeństwo, higienę i nieprawdopodobny smak”
Według Magdy Gessler zamawianie jedzenia z firmy cateringowej to dobre rozwiązanie szczególnie teraz, kiedy częste chodzenie do sklepów na zakupy stwarza duże ryzyko kontaktu z osobami, które mogą być nosicielami koronawirusa. Catering dietetyczny to według niej także rozwiązanie dla tych, którzy obawiają się przybrania na wadze w związku z mniejszą ilością ruchu w czasie pandemii. Restauratorka od niedawna jest ambasadorką firmy cateringowej Body Chief, gdzie czuwa nad recepturą dań.
– Zamawianie w firmach cateringowych jest w tej chwili w zasadzie najbezpieczniejszą formą żywienia. To rozwiązanie dla osób, które na to stać, a muszą siedzieć w domu, bo taka jest sytuacja, a nie chcą się roztyć, tylko mieć kontrolę nad dietą i mieć wolną głowę od gotowania. Nie wszyscy bowiem lubią gotować, bardzo dużo osób jest też samotnych, ma inne zajęcia albo nie ma warunków, żeby rozbudować sobie kuchnię, a nie ma też czasu, żeby szukać jedzenia. W dzisiejszych czasach znalezienie wszystkich produktów do dań, które kochamy, gdy naszą pasją nie jest kuchnia, wcale nie jest łatwe – mówi agencji Newseria Lifestyle Magda Gessler.
Restauratorka została ambasadorką poznańskiej firmy cateringowej Body Chief, z którą nawiązała współpracę. Podkreśla, że gwarantuje wysoką jakość i różnorodność posiłków. Wyjaśnia też, że ofertę firmy cateringowej można dowolnie modyfikować wedle swoich upodobań.
– Znam markę Body Chief, daje jeść całej masie ludzi i są oni z niej bardzo zadowoleni. Oferuje bardzo różne diety w zależności od tego, czego kto potrzebuje – dostaje pięć posiłków dziennie i niczym się nie przejmuje. Można też brać część tych posiłków, np. obiady i śniadania albo śniadania i kolacje. To rozwiązanie jest po to, żeby mieć dyscyplinę, żeby czuć się ze sobą w porządku, mieć więcej siły na ten bardzo trudny czas. Body Chief jest odpowiedzią na idealną dietę, którą można przeprowadzić przez tydzień, przez miesiąc – mówi Magda Gessler.
Jej zdaniem, choć Polacy teoretycznie mają teraz więcej czasu dla siebie, a tym samym na przyrządzanie pysznych potraw dla swoich bliskich, to jednak są pewne czynniki, które skłaniają ich do zdecydowania się na catering dietetyczny. Przede wszystkim chodzi o odpowiednie zbilansowanie posiłków, zapewnienie organizmowi wystarczającej dawki witamin i składników odżywczych oraz uniknięcie produktów wysoko przetworzonych.
– Catering dietetyczny zapewnia nam pewną regularność, która gwarantuje nam naszą wagę. Gotowanie jest fantastyczną rzeczą, ale sama po sobie wiem, że kiedy zaczęłam gotować codziennie, to wtedy smak rośnie, apetyt rośnie, a po tygodniu staje się na wadze. Nie da się ukryć, że jedząc w domu, w tym spokoju czy też niepokoju, zajadając trochę i strach, i nudę, i wielką niewiadomą, przybieramy na wadze. To nas osłabia, a przede wszystkim tyjemy. Jemy to, co możemy dostać, to, co lubimy, a nie zawsze to są rzeczy, które powinniśmy jeść w tym momencie – tłumaczy Magda Gessler.
Restauratorka podkreśla, że diety przygotowywane przez specjalistów firmy Body Chief są dostosowane do różnych potrzeb organizmu. Dlatego też każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie i członków swojej rodziny.
– Są diety niskokaloryczne, 1000 kalorii, są diety wysokokaloryczne, zbilansowane czy też diety, które są bezglutenowe. Mamy dla każdego jakiś wybór. Trzeba wejść na naszą stronę i zobaczyć, co oferuje Body Chief. Ja jestem ambasadorką tej marki, gwarantuję i bezpieczeństwo, i higienę, i nieprawdopodobny smak, mimo że nie da się ukryć, że jest to dieta. Nie jest to jedzenie na masełku, ze smalczykiem i smażoną cebulką, tylko jedzenie, które pozwala ci być silnym, mieć poczucie pewności i zdrowia – mówi Magda Gessler.
Zapewnia też, że odbiorcy cateringu absolutnie nie mają się czego obawiać, bo sposób dostawy jest zupełnie bezpieczny i bezkontaktowy.
– Najważniejszą rzeczą jest to, że dostajemy tę dietę pod drzwi w opakowaniu, które można natychmiast zostawić, powiesić na klamce i później je zużyć, bo jest papierowe, a wiadomo, że najniebezpieczniejszy w tej chwili jest plastik – mówi restauratorka.
Gwiazda TVN nie tylko firmuje swoim nazwiskiem ofertę firmy Body Chief, ale także dzieli się z kucharzami swoimi kulinarnymi doświadczeniami i przepisami, dzięki czemu ten catering jest bogatszy o nowe dania.
– Moja współpraca z Body Chiefem polega na tym, żeby dodać trochę fantazji, smaku, kolorytu i świata w tej diecie, żeby coraz częściej pojawiała się nie tylko Polska, ale również pomysły, które oferuje cały świat. Więc są tam i dania takie jak falafel z kaszy jaglanej, który nie ma mięsa, jak tortilla hiszpańska. Jest też fantastyczna pasta jajeczna, genialny krem z groszku i z mięty albo pieczone ziemniaki z pomidorami, które teraz wejdą, pieczona cielęcina we własnym sosie. Jest bardzo dużo rzeczy, które są bardzo proste, a jednocześnie fantastyczne – mówi.
Magda Gessler co prawda słynie z gotowania w restauracji, ale w tych trudnych czasach pandemii koronawirusa nie ma wątpliwości, że catering dietetyczny jest jedynym sposobem na to, by dotrzeć do swoich klientów i odpowiedzieć na ich potrzeby. Jej współpraca z firmą Body Chief jest wielotorowa.
– Ponieważ codziennie pod moimi drzwiami znajduję posiłki Body Chiefa, to sprawdzam ich jakość, ich estetykę, ilość cukru i tłuszczy i czy to smakuje, mimo że jest dietetyczne, a kiedy nie smakuje, to krzyczę. Ale czasami coś bardzo dietetycznego nie zawsze ma pełny smak i pełną ilość soli, którą ubóstwiam. Ja ich podkręcam, a oni gotują i efekt jest fenomenalny – mówi.
Restauratorka stanowczo podkreśla też, że zamawianie jedzenia jest dużo bezpieczniejsze niż np. częste chodzenie do sklepu i kupowanie poszczególnych składników.
– To jest jedzenie, które jest kontrolowane od góry do dołu, nie dotyka go ktokolwiek, jak w sklepie, i dlatego mamy do niego pełne zaufanie – dodaje Magda Gessler.
Czytaj także
- 2025-07-10: Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia
- 2025-07-24: Rynek domów prefabrykowanych może do 2030 roku być wart 7 mld zł. Inwestorów przekonuje krótszy czas budowy
- 2025-07-09: Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
- 2025-05-27: Doda: Udało mi się całkowicie zwalczyć przyczynę Hashimoto, a nie tylko skutki tej choroby. Nadal będę się dzielić moimi doświadczeniami i nie dam się zastraszyć
- 2025-05-13: Sylwia Bomba: Nigdy nie stosowałam ozempicu. Dla mnie zdrowie jest ważniejsze niż efekt wizualny
- 2024-12-16: Na przewlekłą chorobę nerek cierpi w Polsce 4,5 mln osób. Pacjenci apelują o szerszy dostęp do leczenia, które opóźnia dializy
- 2024-11-20: Bezpieczeństwo żywnościowe 10 mld ludzi wymaga zmian w rolnictwie. Za tym pójdą też zmiany w diecie
- 2025-01-22: Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie
- 2024-10-11: David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.