Newsy

Magdalena Antosiewicz: dobry styl u kobiety to klasa i elegancja. Można się tego nauczyć

2017-05-02  |  07:05

Blogerka lubi bawić się modą i zmieniać swój wizerunek. Uważa, że kobieta stylowa powinna się przede wszystkim dobrze czuć w swojej stylizacji. Zdaniem Antosiewicz klasę i elegancję, które składają się na dobry styl, może wypracować każda kobieta. 

Magdalena Antosiewicz od początku kariery w show-biznesie wzbudza zainteresowanie swoimi stylizacjami. Bywa krytykowana za nietrafione wybory, Daniel Jacob Dali uważa ją natomiast za najlepiej ubraną polską blogerkę modową. Autorka bloga Thirty Fashion nie ukrywa, że lubi bawić się modą i nie przywiązuje się do jednego stylu ubierania.

Raz lubię być elegancka, raz szalona. Kocham kolory. Dla mnie są zasady, że impreza musi się kojarzyć z daną stylizacją, która pasuje do danej imprezy – mówi Magdalena Antosiewicz agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Blogerka uważa, że dobry styl to przede wszystkim klasa i elegancja. Kobiety stylowe powinny jednak nie tylko świetnie się ubierać, lecz także dobrze czuć się w każdej wybranej przez siebie stylizacji. Gwiazda zapewnia też, że styl nie jest wrodzoną cechą wybranych kobiet – każda pani może go samodzielnie wypracować.

Na pewno kobieta też się z tym rodzi, ale odpowiednio pracując, możemy na to zapracować – mówi Magdalena Antosiewicz.

Blogerka bardzo dba o swój wizerunek, nie oznacza to jednak, że na wybieranie stylizacji i robienie makijażu poświęca dużo czasu, nawet przy wyjściach na duże imprezy branżowe. Najczęściej zajmuje jej to ok. 2 godzin, zdarza się jednak, że jest gotowa do wyjścia znacznie szybciej. Nie zawsze może sobie pozwolić na dłuższe przygotowania.

– Dzisiaj byłam gotowa w dosłownie chwilę, nie byłam nawet u fryzjera, szybki make-up. Jak jest wielkie wyjście, ważny pokaz, więc standardowo: godzina fryzjer, godzina make-up – mówi Magdalena Antosiewicz.

Blogerka twierdzi, że nie zawsze z wyprzedzeniem przygotowuje stylizację na dużą imprezę. Zdarza się, że w ostatniej chwili decyduje, co na siebie założy.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Żywienie

David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro

Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa, od wieków nasze kuchnie się łączą, często bazujemy na tych samych produktach, korzystamy z podobnych technik, ale różni nas kultura jedzenia. Restauracji, które serwują wykwintne, typowo francuskie potrawy, jest w Polsce zaledwie kilka, natomiast można dobrze zjeść również w tych lokalach, gdzie oryginalne przepisy nie są wiernie kopiowane, tylko wykorzystane z pomysłem i dostosowane do naszych warunków.

Prawo

Szpitale pracują nad poprawą jakości opieki nad pacjentami. Do wzmocnienia są kwestie bezpieczeństwa i redukcja zdarzeń niepożądanych

Jak wynika z badań satysfakcji pacjentów prowadzonych przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, niemal 90 proc. pacjentów uznałoby szpital, w którym byli leczeni, jako godny polecenia. Wprowadzone rok temu przepisy kładą szczególny nacisk na jakość w ochronie zdrowia i szpitale zaczynają to u siebie wdrażać. – Poprawa jakości i bezpieczeństwo pacjenta są działami standardów akredytacyjnych, które jeszcze wypadają najgorzej. Problemem jest badanie zdarzeń niepożądanych – ocenia Agnieszka Pietraszewska-Macheta, dyrektorka Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia.