Newsy

Paulina Krupińska: moja córka dostaje prezenty i na mikołajki i w Wigilię Bożego Narodzenia

2016-12-14  |  06:45

Modelka chętnie kupuje swojej córce zabawki o charakterze edukacyjnym. Świątecznym prezentem dla małej Antoniny będzie minihulajnoga, która rozwija funkcje motoryczne dziecka. Dziewczynka otrzyma także inne podarki i to dwukrotnie: 6 i 24 grudnia.

Paulina Krupińska twierdzi, że stara się przestrzegać świątecznych zwyczajów panujących zarówno w jej rodzinie, jak i wśród bliskich jej partnera, Sebastiana Karpiel-Bułecki. Dotyczy to m.in. kwestii wręczania bożonarodzeniowych upominków. Zdaniem modelki najwięcej zyskuje na tym jej córka, półtoraroczna Antonina.

 Nie wiem, czy moja córka została w czepku urodzona i z racji tego będzie dwa razy dostawać prezenty – mówi Paulina Krupińska agencji informacyjnej Newseria Lifestyle. 

W rodzinie modelki wręcza się bowiem prezenty po kolacji wigilijnej, a więc 24 grudnia. Wśród pochodzących z Podhala bliskich jej partnera czas obdarowywania się upominkami przypada natomiast 6 grudnia, w Dzień św. Mikołaja. Gwiazda TVN Style od dłuższego czasu wie, co jej córka znajdzie pod choinką.

Chciałabym jej kupić taką minihulajnogę, dlatego że moja córka podpatrzyła tę hulajnogę na urodzinach u syna mojej przyjaciółki i bardzo się jej spodobała – mówi Paulina Krupińska.

Modelka twierdzi, że Antonina przez całe przyjęcie nie wypuszczała tej zabawki z rąk, rodzice uznali więc, że warto jej kupić taką samą. Paulina Krupińska doceniła również edukacyjne walory zabawki.

– Jest to poniekąd i zabawka, i edukacja, bo uczy się równowagi. Sensoryka rozwijana, bodźce są pobudzane – mówi gwiazda.

Paulina Krupińska uważa, że tego typu zabawki, łączące naukę z zabawą, są bardzo wskazane jako upominki z różnych okazji.

Czytaj także

Więcej ważnych informacji

Komunikat

Ważne informacje dla dziennikarzy radiowych

Dziennikarze radiowi mają możliwość pobierania oryginalnego klipu dźwiękowego oraz  z lektorem w przypadku materiałów, w których ekspertami są obcokrajowcy.

Zapraszamy do kontaktu media|newseria.pl?subject=Kontakt%20dla%20medi%C3%B3w| style="background-color: rgb(255, 255, 255);"|media|newseria.pl 

Gwiazdy

Grażyna Wolszczak: Nie miałam problemu, żeby w „Ameryce Express” wbić się komuś do domu. Jednak było mi przykro, gdy ludzie nie chcieli nas podwieźć

Uczestnicy show TVN „Ameryka Express” podczas programu muszą się zmierzyć ze swoimi słabościami. Dla niektórych największym problemem jest brak bieżącej wody i możliwości kąpieli. Inni z kolei narzekają na wyczerpujący fizycznie wyścig i towarzyszący mu głód. Grażyna Wolszczak tłumaczy, że najtrudniejsze były dla niej szukanie transportu i codzienna jazda autostopem. Gdy ze strony kierowców pojawiała się odmowa, aktorka odczuwała smutek i żal, który znacznie utrudniał dalszą rywalizację i powodował wewnętrzny niepokój.

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Wiktoria Gąsiewska: „W lesie dziś nie zaśnie nikt” to kino, jakiego jeszcze w Polsce nie było

Aktorka zagrała jedną z głównych ról w filmie „W lesie dziś nie zaśnie nikt”. Produkcja z gwiazdorską obsadą miała mieć premierę kinową w połowie marca, jednak została przesunięta z powodu pandemii koronawirusa. Wiktoria Gąsiewska tłumaczy, że film silnie oddziałuje na emocje – jest zarówno straszny, jak i momentami śmieszny. Ma nadzieję, że konwencja, w jakiej został utrzymany, spodoba się widzom i projekt okaże się sukcesem.

Żywienie

Magda Gessler: otworzyłam sklep internetowy. Powstał, by wszyscy mieli dostęp do smakołyków, które pamiętam z dzieciństwa

Restauratorka otworzyła sklep internetowy Schronisko Smaków Magdy Gessler. Dostępne są w nim między innymi przetwory, naturalnie wędzone mięsa, miody czy świeże pieczywo. Specjały przygotowywane są zgodnie z długoletnią tradycją przez wykwalifikowany zespół pod czujnym okiem restauratorki