Newsy

Sandra Kubicka: Dopóki nie będę miała swoich perfum, nie uważam się za gwiazdę

2020-01-24  |  06:24

Po zakończeniu programu „Taniec z gwiazdami” Sandra Kubicka nie zwalnia tempa i angażuje się w różne przedsięwzięcia. Modelka zaprojektowała już autorską kolekcję ubrań dla znanej marki. Zdradza, że jej największym marzeniem byłoby stworzenie własnej linii perfum.

Dzięki udziałowi w „Tańcu z gwiazdami” Sandra Kubicka zdobyła dużą popularność i zyskała grono wiernych fanów. Tym samym udało jej się dotrzeć aż do półfinału tanecznych zmagań. Modelka bardzo spodobała się również władzom stacji Polsat. Dlatego też została jedną z jurorek konkursu Miss Supranational 2019. Poprowadziła również galę finałową.

– Naprawdę fajnie mi się pracuje w telewizji. W Polsacie jest fajna atmosfera, więc mam nadzieję, że pójdę gdzieś dalej – mówi agencji Newseria Lifestyle Sandra Kubicka.

Kubicka próbuje swoich sił również jako projektantka. W jej pierwszej autorskiej kolekcji – „Sugarfree x Sandra Kubicka” – są eleganckie kreacje wieczorowe w wersji maxi lub mini, sukienki casualowe, a także coś dla fanek biznesowych stylizacji – dobrze skrojone damskie garnitury w modnej kolorystyce.

– Projektuję teraz i mam nadzieję, że to też pójdzie fajnie. Mam jeszcze kilka pomysłów, co bym jeszcze w życiu chciała zrobić, bo jestem jak człowiek orkiestra. Bardzo lubię być w  trakcie czegoś, nie mogę po prostu usiąść i nic nie robić, bo wtedy zaczynam się martwić, że mi coś w życiu nie wychodzi. Dlatego im więcej tych projektów mam, tym lepiej, a jak ich nie mam, to je sobie wymyślam – mówi Sandra Kubicka.

Modelka zdradza więc pomysł na kolejny projekt. W pewnym sensie będzie to spełnienie jej marzeń z dzieciństwa.

– Zawsze marzyłam o swoich perfumach, więc chciałabym jeszcze je wypuścić. Jak byłam małą dziewczynką, jak dorastałam, to pamiętam, że kupowałam perfumy Jennifer Lopez, bo była moją idolką – jak ona się ruszała, jak śpiewała, jak wyglądała. Mówiłam wówczas, że jesteś gwiazdą wtedy, kiedy masz swoje perfumy, więc dopóki nie będę miała swoich perfum, nie uważam się za gwiazdę – mówi.

W 2016 roku Sandra Kubicka znalazła się na pierwszym miejscu zestawienia 50 najseksowniejszych Polek magazynu „CKM”.

Czytaj także

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Patronat Newserii

Biogen

Zdrowie

Monika Mazur: Chciałabym wiosną wrócić do pracy. Boję się o mojego maluszka, rodziców i dziadków

Aktorka przyznaje, że początek pandemii i związany z nią lockdown był dla niej bardzo wymagającym czasem. Czekała wówczas na narodziny dziecka. Tłumaczy, że pocieszeniem w trudnej sytuacji była częsta obecność męża w domu. Monika Mazur starała się skupić na pozytywnych aspektach i odganiała od siebie negatywne emocje. Chociaż obecnie liczba zarażonych z dnia na dzień rośnie, ma nadzieję, że w przyszłości sytuacja się ustabilizuje i będzie mogła wrócić do pracy.

 
 

Problemy społeczne

Ryzyko pełnego lockdownu na razie słabnie. WHO w Polsce: Możliwe, że będzie konieczny na określonych obszarach

– COVID-19 ma duży wpływ nie tylko na zdrowie, ale również na życie społeczne i gospodarkę. W poszukiwaniu strategii powinniśmy brać pod uwagę wszystkie te aspekty, ponieważ dobrostan społeczeństwa również jest bardzo istotny – mówi dr Paloma Cuchi, przedstawicielka WHO w Polsce. Jak podkreśla, pełny lockdown powinien być ostatecznością i jest to tylko jedno z wielu narzędzi w walce z koronawirusem. Sytuacja w tej chwili nie przypomina jednak wiosennej fali pandemii, a stan wiedzy na temat SARS-CoV-2 jest dużo lepszy, dzięki czemu nie ma potrzeby wprowadzania pełnego zamrożenia gospodarki i życia społecznego. Może jednak okazać się to konieczne na wybranych, lokalnych obszarach, żeby nie dopuścić do przeciążenia systemu ochrony zdrowia.

 

Technologie

Żywność przyszłości będzie produkowana ekologicznie, a przy tym bogata w składniki odżywcze. Przed wejściem na europejski rynek czeka ją długi proces certyfikacji

Innowacje i technologie wkraczają do świata żywności. Trwają prace nad stworzeniem pełnowartościowych posiłków w formie tabletek. Coraz więcej mówi się o drukowaniu żywności w 3D. Można też wyhodować mięso bogate w białko wyłącznie z komórek. Przyszłością jednak jest żywność wyprodukowana bez szkody dla środowiska naturalnego, ograniczenie zużycia wody i niemal całkowita rezygnacja z plastiku. Powstają więc opakowania, które można skonsumować. Coraz częściej na rynek trafiają też nowe produkty, które mogą mieć korzystny wpływ na nasze zdrowie.