Newsy

Sandra Kubicka: Jak tańczę w domu, to mój narzeczony mi partneruje. Jest mistrzem salsy i to on tak naprawdę mnie jej nauczył

2019-11-05  |  06:12

Modelka podkreśla, że jej narzeczony również bardzo lubi tańczyć i często spontanicznie pląsają razem w domu, na przykład podczas sprzątania. Życiowy partner bardzo ją wspiera i cieszy się, że modelka może prezentować swoje umiejętności w popularnym programie.

Sandra Kubicka tłumaczy, że jej narzeczony, Brazylijczyk Kaio Alves Goncalves, podziela jej taneczną pasję. Obydwoje lubią dobrą zabawę i żeby się wyszaleć nie potrzebują hucznej imprezy czy wielkiego parkietu.

– Jak tańczę, to od razu on i nie potrzebujemy żadnego alkoholu, nic, butelka wody. Nawet w domu czasami puszczam muzykę, jak sprzątam, i on zaczyna ze mną tańczyć. Mam pełno takich filmików. Jest mistrzem salsy i to on tak naprawdę mnie jej nauczył. Po programie napisał mi wiadomość: Jestem z Ciebie dumny, salsa była idealna. A ja mu na to odpowiedziałam: To twoja robota tak naprawdę – mówi agencji Newseria Lifestyle Sandra Kubicka.

Modelka zdradza, że marzyła o tym, by zatańczyć ze swoim narzeczonym w programie. Niestety, nie pozwoliły mu na to obowiązki zawodowe.

Musiał wrócić do Miami, zająć się kilkoma sprawami, ale niedługo będzie tutaj, więc czekam na niego niecierpliwie – mówi.

Sandra Kubicka cieszy się, że zgodziła się na udział w „Tańcu z gwiazdami”. Poza tym, że mogła jeszcze bardziej podszlifować swoje umiejętności taneczne, to jeszcze poznała wiele sympatycznych osób. Jak tłumaczy, za kulisami pary nawzajem się wspierają i motywują do zdrowej rywalizacji.

– Po prostu wszyscy się tak kochamy i tak przeżywamy, jak każdy z nas odchodzi. Widujemy się po programie, jest ta przyjaźń w tej edycji, nie wiem, jak było w poprzedniej, w tej edycji nie ma w ogóle konkurencji między nami. Kochamy się, wygłupiamy, śmiejemy się i jest naprawdę fajnie, będzie mi brakowało tego programu – mówi Sandra Kubicka.

Kubicka nie ukrywa, że każdemu występowi towarzyszy ogromny stres, bowiem nawet mimo najlepszego przygotowania w obecności publiczności i mnóstwa kamer nietrudno o pomyłkę. Ona i jej partner Adam Adamonis nie mają też szczęścia. Najpierw ona skarżyła się na bolesne kontuzje, później on na jednej z prób generalnych uległ wypadkowi.

– Co tydzień jest stresująco. Tamta sytuacja wydarzyła się nagle, więc gdzieś z tyłu głowy mam, że to się znowu może wydarzyć, bo już zdarzyło się dwa razy. I tak ten program zaskakuje co tydzień, więc nie wiem, co się wydarzy i są duże emocje – mówi Sandra Kubicka.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Żywienie

David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro

Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa, od wieków nasze kuchnie się łączą, często bazujemy na tych samych produktach, korzystamy z podobnych technik, ale różni nas kultura jedzenia. Restauracji, które serwują wykwintne, typowo francuskie potrawy, jest w Polsce zaledwie kilka, natomiast można dobrze zjeść również w tych lokalach, gdzie oryginalne przepisy nie są wiernie kopiowane, tylko wykorzystane z pomysłem i dostosowane do naszych warunków.

Prawo

Szpitale pracują nad poprawą jakości opieki nad pacjentami. Do wzmocnienia są kwestie bezpieczeństwa i redukcja zdarzeń niepożądanych

Jak wynika z badań satysfakcji pacjentów prowadzonych przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, niemal 90 proc. pacjentów uznałoby szpital, w którym byli leczeni, jako godny polecenia. Wprowadzone rok temu przepisy kładą szczególny nacisk na jakość w ochronie zdrowia i szpitale zaczynają to u siebie wdrażać. – Poprawa jakości i bezpieczeństwo pacjenta są działami standardów akredytacyjnych, które jeszcze wypadają najgorzej. Problemem jest badanie zdarzeń niepożądanych – ocenia Agnieszka Pietraszewska-Macheta, dyrektorka Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia.