Newsy

Edyta Herbuś: ciało jest piękne wtedy, kiedy jest mu przyjemnie i kiedy o nie dbamy

2017-07-05  |  06:55

Gwiazda jest przeciwniczką narzucania sobie przesadnych ograniczeń. Dba o figurę, ale nie katuje się restrykcyjnymi dietami. Jej zdaniem o kobiecym pięknie decyduje przede wszystkim życie z pasją i pozytywne podejście do świata w połączeniu ze zdrowym stylem odżywiania.

Dla Edyty Herbuś ciało to od wielu lat narzędzie pracy, musi więc utrzymywać je w dobrej formie. Gwiazda twierdzi jednak, że w zachowanie pięknego wyglądu nie wkłada nadmiernej pracy. Jej zdaniem kluczem do sukcesu jest równowaga między zdrowym stylem życia opartym na aktywności fizycznej, w jej przypadku tańcu i jodze, a zdrową dietą i pozytywnym nastawieniem do świata.

Aktywne życie z pasją, radością, słońcem, serdecznością do świata i ludzi, to wpływa na dobry wygląd. Kiedy dodamy to tego zdrową dietę, wtedy już wszystko się zgadza – mówi tancerka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gwiazda przyznaje, że dba o utrzymanie odpowiedniej wagi, nie katuje się jednak żadnymi restrykcyjnymi dietami. Jej zdaniem permanentne poczucie głodu spowodowane zbyt małą podażą energii, nie wpływa pozytywnie na sylwetkę. Aktorka twierdzi, że przesada nigdy nie jest dobra, zarówno w ograniczaniu spożywanych produktów, jak i ich nadmiernym zjadaniu.

Uważam, że ciało jest piękne wtedy, kiedy jest mu przyjemnie i kiedy o nie dbamy. Można znaleźć bardziej przyjemne formy aktywnego spędzania czasu gdzie spalamy kalorie, a nie narzucamy sobie zbyt duże ograniczenia – mówi Edyta Herbuś.

Aktorka stara się ograniczać ilość wysoko przetworzonej żywności, białej mąki i cukru w codziennej diecie. Dba natomiast o to, by w jadłospisie znalazło się dużo warzyw i kasz.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.