Mówi: | Aneta Klinger |
Funkcja: | właścicielka |
Firma: | salon fryzjerski Royal Hair |
Stylistka fryzur Aneta Klinger: gwiazdy nie lubią, kiedy zamyka się dla nich salon
Stylistka fryzur Aneta Klinger przyznaje, że lubi pracować z gwiazdami ze względu na ich swobodny styl bycia, otwartość na eksperymenty i ciekawe pomysły na stylizacje. Do ulubionych klientek Klinger należą wokalistka Iwona Węgrowska oraz modelka Natalia Siwiec.
– Mam wrażenie, że gwiazdy uwielbiają miejsca publiczne. Nie lubią, kiedy dla nich zamyka się salon. Lubią czuć jakieś otoczenie wokół siebie. Lubią przebywać w towarzystwie ludzi. Z celebrytami czy piosenkarzami światowego formatu bywa różnie – woda za zimna, za ciepła – mówi Aneta Klinger, właścicielka salonu fryzjerskiego Royal Hair, agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Iwona Węgrowska właśnie Anecie Klinger zawdzięcza swój nowy wizerunek. Stylistka zdołała przekonać ją do całkowitej zmiany fryzury: ścięcia długich czarnych włosów i rozjaśnienia ich.
– Cudownie pracuje się z Iwoną Węgrowską, ma swoje zdanie. Natomiast, jeżeli trzyma się ją twardą ręką, poddaje się wizji swojego stylisty – mówi Aneta Klinger.
Aneta Klinger dba również o włosy Natalii Siwiec. Przyznaje, że znana modelka jest wyjątkowo sympatyczną osobą i lubianą przez ekipę salonu klientką.
– Przychodząc do nas, wzbudza wśród ludzi bardzo pozytywne uczucia. Wszyscy piszczą, proszą o autografy, widząc, że to Natalia Siwiec, każdy jest zachwycony, że jest gdzieś obok. Ludzie bardzo pozytywnie na nią reagują. Zawsze jest uśmiechnięta, nawet, jakby miała dać tysięczny autograf, robi to – mówi Aneta Klinger.
Stylistka przyznaje, że współpraca ze znanymi osobami daje dużo satysfakcji. Gwiazdy lubią zmiany i nie boją się eksperymentów oraz odważnych, oryginalnych stylizacji, co pozwala fryzjerom wykazać się kreatywnością. Znane osoby to także klienci, którzy mają sprecyzowane, choć często trudne do realizacji oczekiwania.
– Przychodzą wtedy zazwyczaj z masą asystentów, z jakimiś współpracownikami. Każdy ma swoją wizję, swój styl, swój pomysł. Przynoszą szale ciągnące się po ziemi, aby wpleść je we włosy. Pokazują greckie upięcia, których nie ma możliwości zrobić, nie wplatając po prostu jakichś włosów do środka – opowiada stylistka fryzur.
Aneta Klinger jest fryzjerką z międzynarodowym doświadczeniem. Ma 11-letni staż zawodowy.
Skórę i włosy po lecie mogą zregenerować preparaty z olejkiem arganowym
Iwona Węgrowska zmienia wizerunek. Woli dżinsy od obcisłych sukienek
Natalia Siwiec: dostaję tyle ciepłych słów od fanów, że nie starcza mi czasu, by na nie odpisać
Czytaj także
- 2024-04-03: Monika Richardson: Nowy kolor włosów to nowa energia. Dzisiaj jestem ruda, ale jutro może wrócę do fioletowych
- 2024-01-29: Aneta Glam-Kurp: Liczę na to, że Krzysztof Stanowski zdecyduje się na zdemaskowanie Caroline Derpienski. Bardzo by mi to pomogło, bo ona oszukuje ludzi i nie daje mi spokoju
- 2024-01-02: Aneta Glam-Kurp: Nie chciałam się przywitać z Natalią Janoszek, bo słyszałam, że oszukała całą Polskę, a ja nie toleruję kłamstwa. W dżungli spojrzałam na nią z innej perspektywy
- 2024-01-18: Aneta Glam-Kurp: Jestem muzą i inspiracją George’a. Bardzo dużo rozmawiamy o różnych wynalazkach, ja również daję mu jakieś ciekawe pomysły
- 2024-01-11: Aneta Glam-Kurp: Zawsze czułam się królową przetrwania w Miami. W nowym programie też doskonale radzę sobie z różnymi dramami
- 2023-12-22: Aneta Glam-Kurp: Tym razem święta i sylwestra spędzimy w Miami. W domu zawsze mamy szampana na 800 osób
- 2024-01-17: Natalia Janoszek: Wiedziałam, że dziewczyny z programu „Królowa przetrwania” mają już wyrobioną opinię na mój temat. Znalazłam się w ogniu ich pytań
- 2024-01-31: Natalia Janoszek: Jestem pod opieką psychologa i psychiatry. Już nie zamierzam się chować ani być ofiarą tylko dlatego, że jestem przez kogoś atakowana
- 2023-12-29: Natalia Janoszek: Mimo że minęło już dużo czasu od wybuchu afery, to ja nadal dostaję życzenia śmierci. Czekam na sądowne rozstrzygnięcie tej sprawy
- 2023-12-19: Natalia Uliasz: Buduję życie między Polską a Bali. Żyję tam zdrowo i holistycznie, ale tęsknię za Warszawą i światem mody
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.