Mówi: | Magda Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler została ambasadorką cateringu dietetycznego. „Gwarantuję bezpieczeństwo, higienę i nieprawdopodobny smak”
Według Magdy Gessler zamawianie jedzenia z firmy cateringowej to dobre rozwiązanie szczególnie teraz, kiedy częste chodzenie do sklepów na zakupy stwarza duże ryzyko kontaktu z osobami, które mogą być nosicielami koronawirusa. Catering dietetyczny to według niej także rozwiązanie dla tych, którzy obawiają się przybrania na wadze w związku z mniejszą ilością ruchu w czasie pandemii. Restauratorka od niedawna jest ambasadorką firmy cateringowej Body Chief, gdzie czuwa nad recepturą dań.
– Zamawianie w firmach cateringowych jest w tej chwili w zasadzie najbezpieczniejszą formą żywienia. To rozwiązanie dla osób, które na to stać, a muszą siedzieć w domu, bo taka jest sytuacja, a nie chcą się roztyć, tylko mieć kontrolę nad dietą i mieć wolną głowę od gotowania. Nie wszyscy bowiem lubią gotować, bardzo dużo osób jest też samotnych, ma inne zajęcia albo nie ma warunków, żeby rozbudować sobie kuchnię, a nie ma też czasu, żeby szukać jedzenia. W dzisiejszych czasach znalezienie wszystkich produktów do dań, które kochamy, gdy naszą pasją nie jest kuchnia, wcale nie jest łatwe – mówi agencji Newseria Lifestyle Magda Gessler.
Restauratorka została ambasadorką poznańskiej firmy cateringowej Body Chief, z którą nawiązała współpracę. Podkreśla, że gwarantuje wysoką jakość i różnorodność posiłków. Wyjaśnia też, że ofertę firmy cateringowej można dowolnie modyfikować wedle swoich upodobań.
– Znam markę Body Chief, daje jeść całej masie ludzi i są oni z niej bardzo zadowoleni. Oferuje bardzo różne diety w zależności od tego, czego kto potrzebuje – dostaje pięć posiłków dziennie i niczym się nie przejmuje. Można też brać część tych posiłków, np. obiady i śniadania albo śniadania i kolacje. To rozwiązanie jest po to, żeby mieć dyscyplinę, żeby czuć się ze sobą w porządku, mieć więcej siły na ten bardzo trudny czas. Body Chief jest odpowiedzią na idealną dietę, którą można przeprowadzić przez tydzień, przez miesiąc – mówi Magda Gessler.
Jej zdaniem, choć Polacy teoretycznie mają teraz więcej czasu dla siebie, a tym samym na przyrządzanie pysznych potraw dla swoich bliskich, to jednak są pewne czynniki, które skłaniają ich do zdecydowania się na catering dietetyczny. Przede wszystkim chodzi o odpowiednie zbilansowanie posiłków, zapewnienie organizmowi wystarczającej dawki witamin i składników odżywczych oraz uniknięcie produktów wysoko przetworzonych.
– Catering dietetyczny zapewnia nam pewną regularność, która gwarantuje nam naszą wagę. Gotowanie jest fantastyczną rzeczą, ale sama po sobie wiem, że kiedy zaczęłam gotować codziennie, to wtedy smak rośnie, apetyt rośnie, a po tygodniu staje się na wadze. Nie da się ukryć, że jedząc w domu, w tym spokoju czy też niepokoju, zajadając trochę i strach, i nudę, i wielką niewiadomą, przybieramy na wadze. To nas osłabia, a przede wszystkim tyjemy. Jemy to, co możemy dostać, to, co lubimy, a nie zawsze to są rzeczy, które powinniśmy jeść w tym momencie – tłumaczy Magda Gessler.
Restauratorka podkreśla, że diety przygotowywane przez specjalistów firmy Body Chief są dostosowane do różnych potrzeb organizmu. Dlatego też każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie i członków swojej rodziny.
– Są diety niskokaloryczne, 1000 kalorii, są diety wysokokaloryczne, zbilansowane czy też diety, które są bezglutenowe. Mamy dla każdego jakiś wybór. Trzeba wejść na naszą stronę i zobaczyć, co oferuje Body Chief. Ja jestem ambasadorką tej marki, gwarantuję i bezpieczeństwo, i higienę, i nieprawdopodobny smak, mimo że nie da się ukryć, że jest to dieta. Nie jest to jedzenie na masełku, ze smalczykiem i smażoną cebulką, tylko jedzenie, które pozwala ci być silnym, mieć poczucie pewności i zdrowia – mówi Magda Gessler.
Zapewnia też, że odbiorcy cateringu absolutnie nie mają się czego obawiać, bo sposób dostawy jest zupełnie bezpieczny i bezkontaktowy.
– Najważniejszą rzeczą jest to, że dostajemy tę dietę pod drzwi w opakowaniu, które można natychmiast zostawić, powiesić na klamce i później je zużyć, bo jest papierowe, a wiadomo, że najniebezpieczniejszy w tej chwili jest plastik – mówi restauratorka.
Gwiazda TVN nie tylko firmuje swoim nazwiskiem ofertę firmy Body Chief, ale także dzieli się z kucharzami swoimi kulinarnymi doświadczeniami i przepisami, dzięki czemu ten catering jest bogatszy o nowe dania.
– Moja współpraca z Body Chiefem polega na tym, żeby dodać trochę fantazji, smaku, kolorytu i świata w tej diecie, żeby coraz częściej pojawiała się nie tylko Polska, ale również pomysły, które oferuje cały świat. Więc są tam i dania takie jak falafel z kaszy jaglanej, który nie ma mięsa, jak tortilla hiszpańska. Jest też fantastyczna pasta jajeczna, genialny krem z groszku i z mięty albo pieczone ziemniaki z pomidorami, które teraz wejdą, pieczona cielęcina we własnym sosie. Jest bardzo dużo rzeczy, które są bardzo proste, a jednocześnie fantastyczne – mówi.
Magda Gessler co prawda słynie z gotowania w restauracji, ale w tych trudnych czasach pandemii koronawirusa nie ma wątpliwości, że catering dietetyczny jest jedynym sposobem na to, by dotrzeć do swoich klientów i odpowiedzieć na ich potrzeby. Jej współpraca z firmą Body Chief jest wielotorowa.
– Ponieważ codziennie pod moimi drzwiami znajduję posiłki Body Chiefa, to sprawdzam ich jakość, ich estetykę, ilość cukru i tłuszczy i czy to smakuje, mimo że jest dietetyczne, a kiedy nie smakuje, to krzyczę. Ale czasami coś bardzo dietetycznego nie zawsze ma pełny smak i pełną ilość soli, którą ubóstwiam. Ja ich podkręcam, a oni gotują i efekt jest fenomenalny – mówi.
Restauratorka stanowczo podkreśla też, że zamawianie jedzenia jest dużo bezpieczniejsze niż np. częste chodzenie do sklepu i kupowanie poszczególnych składników.
– To jest jedzenie, które jest kontrolowane od góry do dołu, nie dotyka go ktokolwiek, jak w sklepie, i dlatego mamy do niego pełne zaufanie – dodaje Magda Gessler.
Czytaj także
- 2024-10-11: David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro
- 2024-10-08: Magda Bereda: Chcę się totalnie poświęcić muzyce. Właśnie Piotr Rubik w Miami, a ja w Warszawie tworzymy wspólną płytę
- 2024-09-26: Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne
- 2024-09-18: Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać
- 2024-08-20: Upały wyzwaniem w transporcie żywności. W zwykłych samochodach dostawczych może być nawet 50°C [DEPESZA]
- 2024-09-20: Mateusz Gessler: Gastronomia mocno się zmienia, bo i portfele naszych klientów się zmieniają. Widać, że zamawiają mniej
- 2024-08-13: Natalia Nykiel: Ostatnio dużo się rozciągam, biegam i zrezygnowałam z alkoholu. Chcę być w jak najlepszej formie przed treningami do „Tańca z gwiazdami”
- 2024-08-26: Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
- 2024-08-07: Odpowiednio skomponowany jadłospis zwiększa efektywność treningów. Sportowcy amatorzy zapominają o warzywach i owocach
- 2024-08-02: Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Uroda
M. Klajda (Miss Polonia 2024): Medycyna estetyczna to forma leczenia kompleksów. Każdy powinien sam zadecydować o ingerencji w swój wygląd
Choć medycyna estetyczna jest branżą bardzo atrakcyjną i perspektywiczną, to jednak taka ścieżka kariery nie była dla Miss Polski 2024 idealnym rozwiązaniem. Nie zdecydowała się rozwijać w tym właśnie kierunku, ale śledzi rozwój tej dziedziny. Maja Klajda nie krytykuje, ani też nie chwali tych, którzy decydują się na poszczególne zabiegi. Jej zdaniem, to indywidualna sprawa, zachęca jednak do podejmowania mądrych decyzji.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Ochrona środowiska
Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat
Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.