Newsy

Znana z programu „You Can Dance” Aneta Gąsiewicz próbuje swoich sił jako wokalistka

2015-10-08  |  06:55

Aneta Gąsiewicz postanowiła spełnić marzenie z dzieciństwa i właśnie pracuje nad swoim debiutanckim singlem. Utwór będzie utrzymany w klimacie pop i R’n’B, a tancerka zaśpiewa po angielsku. Wcześniej finalistka „You Can Dance” nagrywała covery znanych utworów i zamieszczała je w sieci. Niemal zawsze spotykała się z przychylnymi opiniami słuchaczy.

Artystka przyznaje, że jej muzyczne plany dojrzewały powoli. Wcześniej śpiewała tylko w domowym zaciszu, teraz postanowiła wydać debiutancką EP-kę.

Piosenka będzie w stylu R’n’B, po angielsku i będzie o tym, jak czuć się dobrze w związku. Od wielu lat chciałam tak naprawdę śpiewać i chciałam coś z tym robić, tylko jakoś nigdy nie miałam za bardzo odwagi, żeby się tym zająć, żeby się przełamać. Ale stwierdziłam, że się ma jedno życie, więc stąd to śpiewanie – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Aneta Gąsiewicz, tancerka.

Gąsiewicz wspomina, że ludzie zawsze zwracali uwagę na jej charakterystyczną barwę głosu i namawiali ją do śpiewania dla szerszej publiczności.

Świat zaczął mi dawać znaki, bo mimo że nie śpiewałam, to ludzie mi mówili: „Ojej, ale ty masz super głos, czy może śpiewasz?” Jak piąta osoba mnie zapytała, to stwierdziłam, okej, może jednak coś z tym zrobię. Namawiała mnie też rodzina i znajomi – dodaje Aneta Gąsiewicz.

Aneta Gąsiewicz jest finalistką programu „You Can Dance” z 2008 roku. Tancerka ma na swoim koncie m.in. współpracę choreograficzną z Edytą Górniak, Dodą i Mariną. Prowadzi również bloga modowego FancyICON.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Żywienie

David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro

Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa, od wieków nasze kuchnie się łączą, często bazujemy na tych samych produktach, korzystamy z podobnych technik, ale różni nas kultura jedzenia. Restauracji, które serwują wykwintne, typowo francuskie potrawy, jest w Polsce zaledwie kilka, natomiast można dobrze zjeść również w tych lokalach, gdzie oryginalne przepisy nie są wiernie kopiowane, tylko wykorzystane z pomysłem i dostosowane do naszych warunków.

Prawo

Szpitale pracują nad poprawą jakości opieki nad pacjentami. Do wzmocnienia są kwestie bezpieczeństwa i redukcja zdarzeń niepożądanych

Jak wynika z badań satysfakcji pacjentów prowadzonych przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, niemal 90 proc. pacjentów uznałoby szpital, w którym byli leczeni, jako godny polecenia. Wprowadzone rok temu przepisy kładą szczególny nacisk na jakość w ochronie zdrowia i szpitale zaczynają to u siebie wdrażać. – Poprawa jakości i bezpieczeństwo pacjenta są działami standardów akredytacyjnych, które jeszcze wypadają najgorzej. Problemem jest badanie zdarzeń niepożądanych – ocenia Agnieszka Pietraszewska-Macheta, dyrektorka Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia.