Komunikaty PR

„Chodźże na dach”, czyli zabawa po krakosku na dachu Galerii Bronowice

2023-08-23  |  13:00
Biuro prasowe
Kontakt

Agencja PR
Open Media

Obozowa 42A/2
30-383 Kraków
biuro|openmedia.pl| |biuro|openmedia.pl
12 268 97 50
openmedia.pl

Już w najbliższą sobotę, 26 sierpnia, na dachu Galerii Bronowice będzie miało miejsce wyjątkowe wydarzenie promujące lokalne tradycje i kulturę. Rzemieślnicze produkty, regionalne jedzenie, konkursy z nagrodami czy zabawy dla całych rodzin to tylko część atrakcji przygotowanych w ramach Wielkowiejskiego Targu zatytułowanego „Chodźże na dach”. 

Wielkowiejski Targ, zorganizowany w ostatnią sobotę sierpnia na dachu Galerii Bronowice, będzie doskonałą okazją do skosztowania oraz zakupu wysokogatunkowych lokalnych produktów, takich jak sery kozie, miody, oleje, przetwory i zakwasy, a także dań kuchni polskiej czy podkrakowskich ciast. Wystawione zostaną też wyroby rzemieślnicze w postaci ceramiki użytkowej, świec, ozdób i wielu innych. Imprezę z widokiem na Bronowice uświetnią występy zespołów folklorystycznych oraz Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Wielka Wieś. Miejscowi artyści zaprezentują regionalne pieśni ludowe oraz krótkie formy literackie, opowiedziane „godką krakoską”. To jednak nie wszystko! Na uczestników czekać będą zabawy dla całych rodzin oraz konkursy. Główną nagrodę – deesignarski czajnik bezprzewodowy – przekazał sklep NUUMO (Galeria Bronowice, poziom 0). W ramach wydarzenia „Chodźże na dach” zorganizowany zostanie również panel dyskusyjny. W tej części miłośnicy kultury ludowej wysłuchają inspirujących rozmów o historii oraz tożsamości podkrakowskich regionów. Dyskusję poprowadzi Janusz Bończyk, koordynator Wielkowiejskiego Targu.  

Harmonogram wydarzenia: 

14.00 Powitanie i rozpoczęcie Wielkowiejskiego Targu  
15.00 Występ zespołu / recytacje 
15.20 Występ zespołu 
15.40 Występ zespołu 
16.00 Konkursy i zabawy 
16.30 Panel dyskusyjny 
17.15 Występ zespołu 
17.30 Gry 
19.00 Zakończenie Targu 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Open Media
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.