Komunikaty PR

Lato zapowiada się pysznie z sałatkami Insalatissime Rio Mare

2023-06-20  |  15:40
Biuro prasowe

Gdziekolwiek wyruszysz – na letni piknik, wyprawę w góry, na plażę… wszędzie tam możesz ze sobą zabrać sałatki Insalatissime z tuńczykiem Rio Mare. To pyszne, lekkie, gotowe dania idealne do podania w każdej formie, w każdym miejscu i o każdej porze dnia.

Sałatki od Rio Mare to doskonała propozycja na śniadanie, lekki lunch, przekąskę czy kolację…Sprawdzą się zarówno w domu, jak i w biurze, na wakacjach, na pikniku, podczas spotkania ze znajomymi, jako przekąska podczas oglądania ulubionego serialu.

W ofercie Insalatissime znajduje się  aż siedem niezwykłych kompozycji, łączących niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare ze świeżymi warzywami i zbożami. Tworzą one  zbilansowany posiłek pełen wartości odżywczych. Dzięki wygodnemu opakowaniu, gwarantującemu świeżość i wyborny smak, możemy zjeść je w dowolnym miejscu i momencie.  Insalatissime Rio Mare nie zawierają ponadto żadnych dodatków konserwujących.

Pyszne inspiracje na dania z sałatkami Insalatissime Rio Mare

Lato to czas, kiedy wyruszamy w plener. Podczas aktywności na zewnątrz warto mieć przy sobie coś na przysłowiowy ząb. Sałatki Insalatissime doskonale sprawdzą się jako szybki, pożywny i smaczny posiłek. Mogą stać się również składnikiem dania na bazie warzyw, których w letnim okresie nie brakuje. Poznaj inspiracje na pyszne potrawy!

Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem

Liczba porcji - 4

SKŁADNIKI

  • 2 x 160 g Insalatissime Rio Mare z kukurydzą i tuńczykiem
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 1 cebula dymka
  • 150 g sera feta
  • odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

1. Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki i posiekaj cienko cebulę.

2. Ułóż pomidory i dymkę w miseczkach w naczyniach, dodaj Insalatissime na wierzch wraz z ręcznie podzieloną na kawałki fetą.

3. Każdą porcję przypraw dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i skrop oliwą z oliwek. Podawaj natychmiast po przygotowaniu!

Cukinia faszerowana Insalatissime Rio Mare

SKŁADNIKI

  • 2 cukinie
  • 2 dowolne Insalatissime Rio Mare
  • garść świeżych kiełków: rzodkiewka, burak, słonecznik, rzeżucha

PRZYGOTOWANIE

1. Cukinie przekrój i wydrąż.

2. Przełóż do formy żaroodpornej, polej oliwą, dodaj sól, zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180°C.

3. Po tym czasie dodaj ulubioną Insalatissme Rio Mare do cukinii, w miejsce powstałe po wydrążeniu. Udekoruj kiełkami. Smacznego!

Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą

Liczba porcji – 4

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
  • 4 twarde i dojrzałe pomidory
  • rukola
  • strużka oliwy z oliwek
  • łyżka prażonych pestek z dyni
  • sól

PRZYGOTOWANIE

1. Przekrój pomidory na pół i usuń z nich miąższ. Rozdrobnij miąższ i umieść w misce.

2. Posiekaj rukolę, dodaj ją do miąższu z pomidorów, a następnie przypraw solą i oliwą. Dodaj sałatkę Rio Mare Insalatissime i delikatnie wymieszaj wszystko razem.

3. Wypełnij połówki pomidorów przygotowanym farszem, ozdób pestkami z dyni i podaj.

Poznaj portfolio pysznych sałatek Insalatissime z tuńczykiem Rio Mare

 Sałatka meksykańska z tuńczykiem 160 g

Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare umiejętnie połączony z aromatycznymi warzywami w meksykańskim stylu.

Sałatka meksykańska z tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią wyraziste i pikantne smaki. Smak tuńczyka doskonale podkreślają warzywa i przyprawy.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka z kuskusem i tuńczykiem 160 g

Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare połączony z aromatycznymi warzywami oraz smacznymi zbożami.

Sałatka z kuskusem i tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią zaskakujące smaki, ponieważ słodki i egzotyczny aromat kuskusu połączony z tuńczykiem i warzywami jest dobrym, tradycyjnym połączeniem w kuchni śródziemnomorskiej.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem 160 g

Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare połączony z aromatycznymi warzywami - słodką kukurydzą, marchewką i groszkiem.

Insalatissime z kukurydzą i tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią delikatne smaki. Wyraźne walory smakowe tuńczyka doskonale komponują się ze słodkością kukurydzy, marchewki i groszku.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka teksańska z tuńczykiem  160 g

Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare umiejętnie połączony z aromatycznymi warzywami, a w niektórych przepisach także ze smacznymi zbożami.

Sałatka inspirowana kuchnią teksańską jest idealna dla miłośników charakterystycznych smaków. Delikatne mięso z tuńczyka połączone jest z ryżem, warzywami i przyprawami.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem 160 g

Wyjątkowy smak tuńczyka Rio Mare doskonale komponuje się z soczewicą, żółtą i pomarańczową marchewką, pomidorkami koktajlowymi oraz odrobiną tymianku i pieprzu.

Połącz Insalatissime z gotowaną fasolką szparagową i pomidorkami cherry. Spróbuj też położyć Insalatissime na liściach młodego szpinaku, z dodatkiem plasterków pomarańczy.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem 160 g

Wypróbuj sałatkę Rio Mare Insalatissime z ciecierzycą, idealną dla tych, którzy lubią jeść smaczne i zbilansowane danie gotowe od razu. Wyjątkowy smak tuńczyka Rio Mare doskonale komponuje się z ciecierzycą, żółtą i pomarańczową marchewką oraz cukinią, tworząc pyszny i bogaty w składniki odżywcze posiłek.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem 160 g

Rio Mare Insalatissime Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem łączy w sobie delikatne kawałki najlepszego tuńczyka Rio Mare z warzywami (ciecierzycą, marchewką i zieloną fasolką) oraz przyprawami.

Pyszny wariant tuńczyka i komosy ryżowej jest idealny dla miłośników delikatnego i lekkiego smaku, w którym smak tuńczyka doskonale łączy się z warzywami i komosą ryżową.

Cena sugerowana: 14,99 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Podczas Pol’and’Rock powstanie rekordowy obraz z wkrętów Biuro prasowe
2024-08-02 | 07:30

Podczas Pol’and’Rock powstanie rekordowy obraz z wkrętów

W tym roku podczas najbardziej znanego festiwalu w Polsce, Pol’and’Rock, powstanie „wkręcone” dzieło. Firma Klimas Wkręt-met, producent technik zamocowań dla
Styl życia Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej
2024-07-31 | 13:00

Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej

Spektakle dla dzieci, koncert i joga w ogrodach na dachu oraz sety DJ-a. Sierpień w Galerii Północnej zapowiada się kulturalnie i aktywnie. W Galerii Północnej trwa lato
Styl życia Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach
2024-07-31 | 11:40

Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach

Praca po godzinach i brak odpowiedniego odpoczynku to norma w Polsce. Według raportu enel-med „Łączy nas zdrowie” aż 56 proc. Polaków pracuje wieczorami lub

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.