Lato zapowiada się pysznie z sałatkami Insalatissime Rio Mare
Gdziekolwiek wyruszysz – na letni piknik, wyprawę w góry, na plażę… wszędzie tam możesz ze sobą zabrać sałatki Insalatissime z tuńczykiem Rio Mare. To pyszne, lekkie, gotowe dania idealne do podania w każdej formie, w każdym miejscu i o każdej porze dnia.
Sałatki od Rio Mare to doskonała propozycja na śniadanie, lekki lunch, przekąskę czy kolację…Sprawdzą się zarówno w domu, jak i w biurze, na wakacjach, na pikniku, podczas spotkania ze znajomymi, jako przekąska podczas oglądania ulubionego serialu.
W ofercie Insalatissime znajduje się aż siedem niezwykłych kompozycji, łączących niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare ze świeżymi warzywami i zbożami. Tworzą one zbilansowany posiłek pełen wartości odżywczych. Dzięki wygodnemu opakowaniu, gwarantującemu świeżość i wyborny smak, możemy zjeść je w dowolnym miejscu i momencie. Insalatissime Rio Mare nie zawierają ponadto żadnych dodatków konserwujących.
Pyszne inspiracje na dania z sałatkami Insalatissime Rio Mare
Lato to czas, kiedy wyruszamy w plener. Podczas aktywności na zewnątrz warto mieć przy sobie coś na przysłowiowy ząb. Sałatki Insalatissime doskonale sprawdzą się jako szybki, pożywny i smaczny posiłek. Mogą stać się również składnikiem dania na bazie warzyw, których w letnim okresie nie brakuje. Poznaj inspiracje na pyszne potrawy!
Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem
Liczba porcji - 4
SKŁADNIKI
- 2 x 160 g Insalatissime Rio Mare z kukurydzą i tuńczykiem
- 4 dojrzałe pomidory
- 1 cebula dymka
- 150 g sera feta
- odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE
1. Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki i posiekaj cienko cebulę.
2. Ułóż pomidory i dymkę w miseczkach w naczyniach, dodaj Insalatissime na wierzch wraz z ręcznie podzieloną na kawałki fetą.
3. Każdą porcję przypraw dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i skrop oliwą z oliwek. Podawaj natychmiast po przygotowaniu!
Cukinia faszerowana Insalatissime Rio Mare
SKŁADNIKI
- 2 cukinie
- 2 dowolne Insalatissime Rio Mare
- garść świeżych kiełków: rzodkiewka, burak, słonecznik, rzeżucha
PRZYGOTOWANIE
1. Cukinie przekrój i wydrąż.
2. Przełóż do formy żaroodpornej, polej oliwą, dodaj sól, zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180°C.
3. Po tym czasie dodaj ulubioną Insalatissme Rio Mare do cukinii, w miejsce powstałe po wydrążeniu. Udekoruj kiełkami. Smacznego!
Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą
Liczba porcji – 4
SKŁADNIKI
- 2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
- 4 twarde i dojrzałe pomidory
- rukola
- strużka oliwy z oliwek
- łyżka prażonych pestek z dyni
- sól
PRZYGOTOWANIE
1. Przekrój pomidory na pół i usuń z nich miąższ. Rozdrobnij miąższ i umieść w misce.
2. Posiekaj rukolę, dodaj ją do miąższu z pomidorów, a następnie przypraw solą i oliwą. Dodaj sałatkę Rio Mare Insalatissime i delikatnie wymieszaj wszystko razem.
3. Wypełnij połówki pomidorów przygotowanym farszem, ozdób pestkami z dyni i podaj.
Poznaj portfolio pysznych sałatek Insalatissime z tuńczykiem Rio Mare
Sałatka meksykańska z tuńczykiem 160 g
Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare umiejętnie połączony z aromatycznymi warzywami w meksykańskim stylu.
Sałatka meksykańska z tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią wyraziste i pikantne smaki. Smak tuńczyka doskonale podkreślają warzywa i przyprawy.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem 160 g
Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare połączony z aromatycznymi warzywami oraz smacznymi zbożami.
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią zaskakujące smaki, ponieważ słodki i egzotyczny aromat kuskusu połączony z tuńczykiem i warzywami jest dobrym, tradycyjnym połączeniem w kuchni śródziemnomorskiej.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem 160 g
Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare połączony z aromatycznymi warzywami - słodką kukurydzą, marchewką i groszkiem.
Insalatissime z kukurydzą i tuńczykiem jest idealna dla tych, którzy lubią delikatne smaki. Wyraźne walory smakowe tuńczyka doskonale komponują się ze słodkością kukurydzy, marchewki i groszku.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka teksańska z tuńczykiem 160 g
Niepowtarzalny smak tuńczyka Rio Mare umiejętnie połączony z aromatycznymi warzywami, a w niektórych przepisach także ze smacznymi zbożami.
Sałatka inspirowana kuchnią teksańską jest idealna dla miłośników charakterystycznych smaków. Delikatne mięso z tuńczyka połączone jest z ryżem, warzywami i przyprawami.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka z soczewicą i tuńczykiem 160 g
Wyjątkowy smak tuńczyka Rio Mare doskonale komponuje się z soczewicą, żółtą i pomarańczową marchewką, pomidorkami koktajlowymi oraz odrobiną tymianku i pieprzu.
Połącz Insalatissime z gotowaną fasolką szparagową i pomidorkami cherry. Spróbuj też położyć Insalatissime na liściach młodego szpinaku, z dodatkiem plasterków pomarańczy.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem 160 g
Wypróbuj sałatkę Rio Mare Insalatissime z ciecierzycą, idealną dla tych, którzy lubią jeść smaczne i zbilansowane danie gotowe od razu. Wyjątkowy smak tuńczyka Rio Mare doskonale komponuje się z ciecierzycą, żółtą i pomarańczową marchewką oraz cukinią, tworząc pyszny i bogaty w składniki odżywcze posiłek.
Cena sugerowana: 14,99 zł
Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem 160 g
Rio Mare Insalatissime Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem łączy w sobie delikatne kawałki najlepszego tuńczyka Rio Mare z warzywami (ciecierzycą, marchewką i zieloną fasolką) oraz przyprawami.
Pyszny wariant tuńczyka i komosy ryżowej jest idealny dla miłośników delikatnego i lekkiego smaku, w którym smak tuńczyka doskonale łączy się z warzywami i komosą ryżową.
Cena sugerowana: 14,99 zł
![Podczas Pol’and’Rock powstanie rekordowy obraz z wkrętów Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1594543522,w_270,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Podczas Pol’and’Rock powstanie rekordowy obraz z wkrętów
![Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej](/files/_uploaded/glownekonf_1348070915,w_226,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Teatr dla dzieci, koncert, DJ i joga – tak wygląda sierpień w Galerii Północnej
![Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach](/files/_uploaded/glownekonf_765942840,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Pokolenie pracoholików ma się dobrze. Co drugi Polak pracuje po godzinach
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
![](/files/1922771799/klimentowie-migreny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
![](/files/1922771799/hepsomali-mozg-zywienie-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4,w_133,r_png,_small.png)
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.