Muśnij deser… smakami lata!
Każda z tych propozycji sama w sobie smakuje wspaniale, ale jeśli chcemy jeszcze mocniej „podkręcić” ją owocowym dodatkiem – idealnym rozwiązaniem będą musy Herbapol.
Lato to wyjątkowa pora roku – także pod względem kulinarnych upodobań! Chcemy, by wakacyjne menu było lekkie i różnorodne, urozmaicone owocowymi akcentami – i zawsze wypełnione pysznym smakiem. Dlatego z przyjemnością sięgamy po orzeźwiające lody, czy chrupiące, domowe gofry, które przywołują wspomnienia wypoczynku nad morzem. Na letnie podwieczorki serwujemy lekkie wypieki, a na śniadania - smoothie i koktajle, które dodają energii, by móc w pełni cieszyć się długimi, wakacyjnymi dniami.
Co jest jeszcze ważne latem? By przygotowując ulubione dania, przekąski czy desery, nie spędzać w kuchni długich godzin. Dlatego zawsze warto mieć pod ręką wyjątkowe musy owocowe Herbapol, które będą szybkim i pysznym urozmaiceniem wielu potraw czy deserów. Powstają one z minimum 300 g owoców na 300 g produktu i są dostępne w trzech wariantach smakowych: Truskawki, Wiśnie oraz Mango & Brzoskwinie.
Tym, co wyróżnia musy owocowe Herbapol jest bez wątpienia mnogość zastosowań. Tu ograniczać nas może tylko nasza kulinarna wyobraźnia. Będą idealnym dodatkiem do wielu dań i deserów, których smakiem tak często rozkoszujemy się latem. Lody, bezy, serniki, torty, gofry, naleśniki, koktajle – to tylko niektóre z pomysłów na ich wykorzystanie.
Musy Herbapol mają aksamitną, gęstą konsystencję i są niezwykle wygodne w użyciu: wystarczy odkręcić opakowanie, polać potrawę – i zajadać. To będzie wyjątkowo pyszne lato!
![SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1406821999,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
![Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!](/files/_uploaded/glownekonf_1256229714,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
![](/files/1922771799/klimentowie-migreny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
![](/files/1922771799/hepsomali-mozg-zywienie-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4,w_133,r_png,_small.png)
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.