Komunikaty PR

Muśnij deser… smakami lata!

2023-08-04  |  13:55
Biuro prasowe

Każda z tych propozycji sama w sobie smakuje wspaniale, ale jeśli chcemy jeszcze mocniej „podkręcić” ją owocowym dodatkiem – idealnym rozwiązaniem będą musy Herbapol.

Lato to wyjątkowa pora roku – także pod względem kulinarnych upodobań! Chcemy, by wakacyjne menu było lekkie i różnorodne, urozmaicone owocowymi akcentami – i zawsze wypełnione pysznym smakiem. Dlatego z przyjemnością sięgamy po orzeźwiające lody, czy chrupiące, domowe gofry, które przywołują wspomnienia wypoczynku nad morzem. Na letnie podwieczorki serwujemy lekkie wypieki, a na śniadania - smoothie i koktajle, które dodają energii, by móc w pełni cieszyć się długimi, wakacyjnymi dniami.

Co jest jeszcze ważne latem? By przygotowując ulubione dania, przekąski czy desery, nie spędzać w kuchni długich godzin. Dlatego zawsze warto mieć pod ręką wyjątkowe musy owocowe Herbapol, które będą szybkim i pysznym urozmaiceniem wielu potraw czy deserów. Powstają one z minimum 300 g owoców na 300 g produktu i są dostępne w trzech wariantach smakowych: Truskawki, Wiśnie oraz Mango & Brzoskwinie.

Tym, co wyróżnia musy owocowe Herbapol jest bez wątpienia mnogość zastosowań. Tu ograniczać nas może tylko nasza kulinarna wyobraźnia. Będą idealnym dodatkiem do wielu dań i deserów, których smakiem tak często rozkoszujemy się latem. Lody, bezy, serniki, torty, gofry, naleśniki, koktajle – to tylko niektóre z pomysłów na ich wykorzystanie.

Musy Herbapol mają aksamitną, gęstą konsystencję i są niezwykle wygodne w użyciu: wystarczy odkręcić opakowanie, polać potrawę – i zajadać. To będzie wyjątkowo pyszne lato!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.