Komunikaty PR

Nowa bateria Icon Semi-Pro łączy w sobie elegancję z funkcjonalnością

2023-08-03  |  13:30

Maksimum funkcji

Model Semi-Pro uzupełnia linię baterii Icon. Nowość Franke może zostać zainstalowana na wyspie kuchennej, a także w ciągu zabudowy pod górnymi szafkami. Model wyposażony jest w ruchomą wylewkę z funkcją prysznica, która pozwala na precyzyjne sterowanie strumieniem wody. Dotrzemy nią w każdy kąt zlewozmywaka, a prysznic będzie niezastąpiony do opłukiwania delikatnych warzyw i owoców oraz mycia dużych naczyń, które nie mieszczą się do zmywarki. Z kolei zwarty strumień laminarny eliminuje większość rozprysków i ułatwia codzienne czynności jak mycie czy napełnianie naczyń.

 

Wyrafinowana elegancja w czerni

Utrzymany w matowej czerni model Semi-Pro jest odpowiedzią na najważniejsze trendy w urządzaniu kuchni. Całkowicie czarne urządzenia gwarantują harmonijny, elegancki efekt, stąd coraz większa ich popularność. To jest szczególnie widoczne w przypadku kuchni otwartych na salon, w których dobór materiałów wykończeniowych oraz urządzeń musi podkreślać reprezentacyjny charakter wnętrza. Ważną rolę w tym względzie pełni bateria, która jest jednym z bardziej obecnych elementów w kuchni. Za sprawą matowej czerni model Icon Semi-Pro, mimo swojej wielkości, subtelnie wtapia się w każdą zabudowę i wnętrze. Czerń wykończenia warto kontynuować również na zlewozmywaku, okapie, płycie indukcyjnej, piekarniku i innych sprzętach. Dzięki temu stanie się ona estetyczną klamrą, a urządzenia nabiorą nowoczesnego charakteru i ponadczasowego stylu.

 

Bateria Icon Semi-Pro zadowoli pasjonatów gotowania oraz wyczulonych na detale estetów. Oryginalne wzornictwo oraz zaawansowane funkcje zapewniły naszej nowości nagrodę Red Dot 2023. Warto podkreślić, że jest to już trzecia nagroda dla linii Icon” – komentuje Katarzyna Niezabitowska-Baj, PR & Event Manager Franke. Więcej informacji Icon Wyciągana wylewka z prysznicem (franke.com)

 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe
2024-07-31 | 16:20

Oaza spokoju na Żoliborzu

Żoliborz, jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Warszawy, stała się idealnym miejscem  do zamieszkania dla trzyosobowej rodziny oraz psa. Właściciele bardzo cenią sobie wygodę i
Dom Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
2024-07-31 | 13:50

Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule

Podróże są nieodłącznym elementem zarówno życia zawodowego, jak i prywatnego architektki Magdaleny Federowicz-Boule, założycielki wielokrotnie nagradzanej pracowni
Dom Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
2024-07-31 | 09:30

Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym

Kultowe suszarki w stylowym, czarnym kolorze Firma Vileda, znana z dostarczania nowoczesnych rozwiązań ułatwiających domowe obowiązki, wprowadza nową, wyjątkową linię suszarek do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.