Komunikaty PR

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

2024-10-03  |  12:00
Biuro prasowe

W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem z Yerba Mate i Regeneracja z witaminami B6 i C z ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Każda z nich ma aż 64% zawartości certyfikowanego ziarna kakaowego (Rainforest Alliance) i zawiera wyłącznie naturalne aromaty.

- MINIczekolady z Wawelu to odpowiedź na dynamiczny wzrost popularności produktów funkcjonalnych wśród konsumentów. Żywność funkcjonalna to nie tylko naturalna żywność konwencjonalna, ale również produkty wzbogacone o witaminy lub inne składniki odżywcze, które mają korzystny wpływ na stan zdrowia oraz dobre samopoczucie - mówi Anna Adaś, Kierownik Biura Badań i Rozwoju Wawel SA - Nasza nowa linia MINIczekolad gorzkich 64% cocoa funkcjonalnych z Wawelu to efekt obserwacji trendów i wyborów konsumentów, a także kontynuacja wdrożonego w 2017 roku programu Dobre Składniki, w ramach którego wprowadzamy produkty bazujące na krótkim i prostym składzie oraz surowcach pozyskiwanych od wiarygodnych dostawców - dodaje.

MINIczekolada KONCENTRACJA gorzka 64% cocoa z ekstraktem z korzenia ashwagandhy to przyjemny smak czekolady pełnej z nutą dojrzałej, soczystej pomarańczy. Dodatek ekstraktu z korzenia ashwagandhy pomaga utrzymać optymalną aktywność umysłową i poznawczą. MINIczekolada STRES gorzka 64% cocoa  z witaminami B6 i C oraz ekstraktem z Yerba Mate ma głęboki smak czekolady gorzkiej z akcentem zielonej herbaty. Zawarte w niej witaminy pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. MINIczekolada REGENERACJA gorzka 64% cocoa z witaminami B6 i C oraz ekstraktem z korzenia żeń-szenia z delikatnym dodatkiem smaku maliny przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu to innowacyjne rozwiązanie dla wszystkich szukających smacznej alternatywy dla tradycyjnych przekąsek, bez rezygnacji z intensywnego smaku czekolady, subtelnej kruchości i pozytywnego wpływu na samopoczucie, dzięki zawartym w produkcie dodatkom.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Majonez Kielecki z żółtek jaj wyłącznie od kur z chowu ściółkowego Biuro prasowe
2024-10-11 | 01:00

Majonez Kielecki z żółtek jaj wyłącznie od kur z chowu ściółkowego

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” całkowicie wycofała się z użycia żółtek jaj pochodzących od kur z chowu klatkowego, wyprzedzając swój
Przemysł spożywczy Netto świętuje 29 lat obecności na polskim rynku
2024-10-10 | 15:56

Netto świętuje 29 lat obecności na polskim rynku

Sieć dyskontów Netto obchodzi w październiku 29-lecie działalności w Polsce. To niemal trzy dekady dynamicznego rozwoju, podczas których firma zbudowała silną pozycję na
Przemysł spożywczy Autorska technologia z Polski znajdzie się w ofercie Janssen w Europie
2024-10-03 | 16:00

Autorska technologia z Polski znajdzie się w ofercie Janssen w Europie

Fresh Inset i Janssen PMP, spółka będąca częścią Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) − globalnego koncernu zajmującego czołowe miejsc wśród firm farmaceutycznych i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Żywienie

David Gaboriaud: Polscy kucharze uwielbiają kuchnię znad Loary. Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro

Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa, od wieków nasze kuchnie się łączą, często bazujemy na tych samych produktach, korzystamy z podobnych technik, ale różni nas kultura jedzenia. Restauracji, które serwują wykwintne, typowo francuskie potrawy, jest w Polsce zaledwie kilka, natomiast można dobrze zjeść również w tych lokalach, gdzie oryginalne przepisy nie są wiernie kopiowane, tylko wykorzystane z pomysłem i dostosowane do naszych warunków.

Prawo

Szpitale pracują nad poprawą jakości opieki nad pacjentami. Do wzmocnienia są kwestie bezpieczeństwa i redukcja zdarzeń niepożądanych

Jak wynika z badań satysfakcji pacjentów prowadzonych przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, niemal 90 proc. pacjentów uznałoby szpital, w którym byli leczeni, jako godny polecenia. Wprowadzone rok temu przepisy kładą szczególny nacisk na jakość w ochronie zdrowia i szpitale zaczynają to u siebie wdrażać. – Poprawa jakości i bezpieczeństwo pacjenta są działami standardów akredytacyjnych, które jeszcze wypadają najgorzej. Problemem jest badanie zdarzeń niepożądanych – ocenia Agnieszka Pietraszewska-Macheta, dyrektorka Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia.