Nowy grzejnik elektryczny na podczerwień E-TECH marki Vasco
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Szklany grzejnik elektryczny na podczerwień E-TECH to nowoczesne i efektywne rozwiązanie do ogrzewania pomieszczeń. Ma on wiele zalet, które sprawiają, że wyróżnia się na tle tradycyjnych grzejników konwekcyjnych. To idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie komfort, nowoczesność i design. Krótkie okresy nagrzewania i równomierne rozprowadzanie ciepła sprawiają zaś, że jest ono odczuwane z niezwykłą przyjemnością.
Promieniowanie podczerwone w odczuciu przypomina ciepłe promienie słoneczne. Nie powoduje przesuszania powietrza ani pylenia kurzu. Ma korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie ludzi, poprawiając krążenie krwi i relaksując mięśnie. Pomaga też zwalczać alergie, bóle stawów i mięśni oraz infekcje dróg oddechowych. Ponieważ ma niską częstotliwość i niską moc jest naturalne i bezpieczne dla ludzi i zwierząt. Technologię podczerwieni wykorzystuje nowy szklany grzejnik elektryczny na poczerwień E-TECH marki Vasco. To nowoczesne i efektywne rozwiązanie do ogrzewania pomieszczeń, którego zalet nie sposób przecenić.
Moc podczerwieni
Działa on bowiem na zasadzie radiacji, a nie konwekcji. W pewnym stopniu można go przyrównać do pracy sauny na podczerwień. Przy czym, grzejnik na podczerwień emituje promieniowanie cieplne, które ogrzewa przedmioty i ludzi w zasięgu jego działania. Sauna na podczerwień również wykorzystuje promieniowanie podczerwone, ale w znacznie wyższej temperaturze i intensywności. W tego typu saunie promieniowanie podczerwone przenika głęboko w tkanki ciała i pobudza procesy metaboliczne, takie jak spalanie tłuszczu czy usuwanie toksyn. Grzejnik na podczerwień nie ma aż takiego wpływu na organizm, ponieważ jego temperatura jest znacznie niższa i ogranicza się do ogrzewania powierzchni skóry. Nie emituje przy tym żadnych szkodliwych substancji ani hałasu, dzięki czemu jest bezpieczny i ekologiczny.
Energooszczędne rozwiązanie
Szklany grzejnik elektryczny na podczerwień E-TECH marki Vasco jest także oszczędny w zużyciu energii. Ogrzewa bezpośrednio ludzi i przedmioty w pomieszczeniu, a nie powietrze. Dzięki temu nie ma strat ciepła spowodowanych ruchem powietrza i nie trzeba często wietrzyć pomieszczenia. Promieniowanie podczerwone ma też wyższą sprawność energetyczną niż konwekcja, ponieważ nie musi pokonywać oporu powietrza ani ogrzewać całej objętości pomieszczenia. Szacuje się, że grzejnik elektryczny na podczerwień zużywa o 30-50% mniej energii niż tradycyjny grzejnik konwekcyjny.
Estetyczny wygląd
To jednak nie koniec zalet szklanego grzejnika elektrycznego na podczerwień E-TECH marki Vasco. Jest on nie tylko funkcjonalny, ale i estetyczny. Ma elegancki i nowoczesny wygląd, dzięki czemu pasuje do każdego wnętrza i zapewnia przyjemną atmosferę w domu lub biurze. Uwagę przyciąga panel przedni, który wykonany jest z bezpiecznego szkła i dostępny w trzech wersjach kolorystycznych: biały, czarny, czarny z aluminiową ramką oraz w dwóch wymiarach 60 x 100 cm i 60 x 150 cm. Dzięki zaś opcjonalnym poręczom na ręczniki ze szczotkowanej stali nierdzewnej, świetnie sprawdzi się również w łazience, czy kuchni.
Łatwy montaż, intuicyjna obsługa
Grzejnik elektryczny na podczerwień E-TECH jest też łatwy w montażu i obsłudze. Nie wymaga podłączenia do instalacji centralnego ogrzewania. Można go zamontować na ścianie, wpiąć do gniazdka elektrycznego lub bezpośrednio do puszki elektrycznej. Sam montaż zajmuje zwykle kilka minut, a obsługa grzejnika jest prosta i intuicyjna, dzięki czemu można łatwo regulować temperaturę i czas pracy. Ułatwia to bezprzewodowy termostat pokojowy WXR, który jest dostarczany w komplecie z grzejnikiem. Termostat wyposażony w czytelny wyświetlacz LCD, posiada również przydatne funkcje, jak detektor otwartych okien, czy programator tygodniowy, pozwala na ustawienie żądanej temperatury w zakresie od 5°C do 35°C z dokładnością do 0,5°C.
![Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1581999827,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oaza spokoju na Żoliborzu
![Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule](/files/_uploaded/glownekonf_239389579,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
![Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym](/files/_uploaded/glownekonf_561437929,w_177,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
![](/files/1922771799/klimentowie-migreny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
![](/files/1922771799/hepsomali-mozg-zywienie-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4,w_133,r_png,_small.png)
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.