Komunikaty PR

Pięć urządzeń kuchennych, które zaskakują funkcjami

2023-08-22  |  10:00

Więcej niż zlewozmywak

Strefa zmywania w kuchni wykorzystywana jest wyjątkowo intensywnie każdego dnia. W zlewozmywaku wykonujemy ponad 60% kuchennych prac. Wszelkie udogodnienia są tu zatem szczególnie mile widziane. Należy do nich modułowy zestaw akcesoriów ALL-IN, który dzięki teleskopowej szynie pasuje do wszystkich zlewozmywaków o szerokości do 54 cm. W szynę wsuniemy deskę do krojenia lub wkładkę ociekową, która zastąpi durszlak. Obok znajdzie się jeszcze miejsce na pojemnik, do którego trafią poszatkowane warzywa i owoce. Pojemnik wraz z bambusową pokrywką posłuży również do przechowywania jedzenia w lodówce. Zestaw ALL-IN umożliwia wykonanie wielu prac w komorze zlewozmywaka, dzięki temu mamy więcej miejsca na blacie i kuchnia mniej się brudzi.

 

Więcej niż bateria

O baterii i zlewozmywaku mówi się, że są nieodłącznym kuchennym duetem. Dopiero jednak bateria Active Twist spaja te dwa urządzenia nie tylko stylem, ale także przydatną funkcją. Model Franke ma specjalne pokrętło znajdujące się po drugiej stronie mieszacza, które służy do otwierania i zamykania odpływu zlewozmywaka. Dzięki temu nie musimy już wkładać ręki do brudnej lub gorącej wody, by wyciągnąć korek. Nie ma również potrzeby montowania przycisku korka automatycznego, co z pewnością docenią zwolennicy minimalizmu w kuchni. 

 

Więcej niż okap

Nowe okapy Franke z serii Mythos Air Hub to propozycja dla osób zwracających szczególną uwagę na jakość powietrza w domu. Modele są połączeniem klasycznego okapu z dezynfektorem powietrza. Możliwe to jest dzięki unikalnemu rozwiązaniu składającemu się z dwóch niezależnych obiegów powietrza, obsługiwanych przez dwa różne silniki. Dzięki temu Mythos Air Hub niezawodnie usuwa opary i zapachy gotowania, a dodatkowo neutralizuje 99,99% bakterii i wirusów. Jest to możliwe dzięki specjalnym lampom UV-C, które zapewniają czyste i higieniczne powietrze w domu.

 

Młynek do odpadów

Segregacja śmieci to wymóg i konieczność naszych czasów. Najbardziej kłopotliwe w tym względzie są resztki bio. Szybko się psują, wydzielają nieprzyjemne zapachy, wabią owady, a ich wynoszenie nie należy do przyjemności. Wybawieniem od tego jest młynek do odpadów, montowany w zlewozmywaku. Dzięki niemu wystarczy zaledwie kilka sekund, aby pozbyć się obierek, skorupek czy też fusów z herbaty. Wysoka prędkość silnika i przepływ wody sprawiają, że zmielone cząstki swobodnie spływają do kanalizacji. Do wyboru mamy kilka różniących się mocą modeli. Wśród nich nie zabrakło modelu TE Slim, który z powodzeniem zmieści się w szafce razem z pojemnikami do segregacji śmieci.

 

Szuflady wyposażone w profesjonalne akcesoria 

Do wyrównania linii urządzeń w zabudowie niezastąpione są szuflady AGD. Doskonale sprawdzą się nie tylko pod piekarnikiem kompaktowym, ale również pod ekspresem do kawy oraz chłodziarką do wina. Franke proponuje to rozwiązanie w wyspecjalizowanej i wyjątkowo estetycznej formie, czyli z organizerami wykonanymi z drewna dębowego, które wygodnie porządkują akcesoria niezbędne do serwowania kawy czy wina. I tak, dzięki znajdującym się w szufladach pojemnikom na ziarna kawy, można przechowywać i utrzymać świeżość swoich ulubionych gatunków lub mieszanek. Dołączony zestaw do latte art pozwala wyrazić swoją kreatywność poprzez tworzenie pięknych wzorów na powierzchni naparu. Dla miłośników herbaty przygotowano specjalne pojemniki. Natomiast szuflada do chłodziarki do wina zawiera niezbędne akcesoria takie jak otwieracze do butelek, korkociągi i korki np. do szampana.

 

Dzięki Franke kuchnia staje się miejscem, w którym praktyczność spotyka się z nowoczesną elegancją, tworząc przestrzeń, w której gotowanie jest autentyczną przyjemnością. www.franke.pl

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe
2024-07-31 | 16:20

Oaza spokoju na Żoliborzu

Żoliborz, jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Warszawy, stała się idealnym miejscem  do zamieszkania dla trzyosobowej rodziny oraz psa. Właściciele bardzo cenią sobie wygodę i
Dom Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
2024-07-31 | 13:50

Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule

Podróże są nieodłącznym elementem zarówno życia zawodowego, jak i prywatnego architektki Magdaleny Federowicz-Boule, założycielki wielokrotnie nagradzanej pracowni
Dom Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
2024-07-31 | 09:30

Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym

Kultowe suszarki w stylowym, czarnym kolorze Firma Vileda, znana z dostarczania nowoczesnych rozwiązań ułatwiających domowe obowiązki, wprowadza nową, wyjątkową linię suszarek do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.