Komunikaty PR

Praktyczne pomysły: dodatkowy blat do pracy schowany w szufladzie

2023-09-01  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt

Małgorzata Wnorowska
Forestor

ul. Postępu 14
02-676 Warszawa
m.wnorowska|forestor.pl| |m.wnorowska|forestor.pl
609192635
www.forestor.pl
Do pobrania Stolnica ( 0.1 MB )

Jak w małej kuchni wygospodarować więcej powierzchni roboczej lub miejsce do zjedzenia szybkiego posiłku? Sprytnym rozwiązaniem jest stolnica, którą ukryjemy w zabudowie za frontem meblowym. Ten dodatkowy blat wysuniemy jak szufladę, kiedy jest potrzebny.

 

Na każde wnętrze i problemy znajdzie się praktyczne rozwiązanie. Nawet nieduża kuchnia może być funkcjonalnie urządzona i wyposażona w niezbędne meble. Na małej przestrzeni nie zawsze pomieścimy wszystko, co byśmy chcieli, ale dzięki sprytnym pomysłom możemy zadbać o własną wygodę i wygospodarować nie tylko dodatkowe miejsce do przechowywania, ale i powierzchnię roboczą, która jest szczególnie ważna dla osób samodzielnie przygotowujących posiłki. Jej niedostatek może doskwierać posiadaczom kuchni w zabudowie jednorzędowej. Jeżeli pozwala na to metraż, możemy zdecydować się dodatkowo na wyspę lub półwysep, które zwiększą potencjał strefy roboczej. W zbyt małej do tego kuchni dużym udogodnieniem będzie na pewno wysuwany blat.

- Urządzając małą kuchnię powinniśmy optymalnie zagospodarować dostępny metraż i pomyśleć o rozwiązaniach, dzięki którym będzie dobrze zorganizowana. Jeżeli nie mamy dość miejsca na blat roboczy, wygodna będzie szuflada ze specjalną stolnicą, która w razie potrzeby zamieni się w dodatkowy blat lub niewielki stolik. Nieużywana i schowana w zabudowie meblowej, nie zajmuje miejsca i nie utrudnia poruszania się po kuchni – doradza Sylwia Kowalska-Mikutel, projektantka firmy KAM.

Za frontem kuchennej szuflady możemy ukryć nie tylko sztućce, zastawę i naczynia, ale również stolnicę, która po wysunięciu zapewni dodatkową powierzchnię roboczą. Dzięki wytrzymałości na obciążenie nawet 70 kg, jest bezpieczna dla użytkowników. Podobnie jak szufladę, bez wysiłku wysuniemy ją wówczas, kiedy będzie potrzebna. Po skończonej pracy zasuwamy front, dzięki czemu nie zabiera cennego miejsca. To bardzo praktyczne rozwiązanie, które docenimy szczególnie w małych kuchniach czy aneksach z ograniczonymi możliwościami aranżacyjnymi, ale dodatkowe miejsce do pracy przyda się każdemu.

 

Mała, ale w pełni funkcjonalna

W dobrze zorganizowanej kuchni wykorzystany jest każdy centymetr, a nowoczesne systemy meblowe zapewniają rozwiązania, które pozwalają zaoszczędzić sporo miejsca. Bez problemu wyposażymy również zabudowę meblową w niezbędne urządzenia AGD. W jednym wysokim słupku można już zamontować zarówno piekarnik, jak i zmywarkę, które jeszcze do niedawna trzeba było lokować w oddalonych od siebie częściach zabudowy. Dzięki specjalnie zaprojektowanej obudowie meblowej, nad zmywarką można umieścić piekarnik, na wygodnej dla użytkowników wysokości wzroku. Wymagana technicznie przestrzeń pomiędzy nimi to idealne miejsce na niską szufladę, w której można przechowywać drobne akcesoria kuchenne. W ten sposób optymalizujemy wykorzystanie dostępnego miejsca w kuchni, bez strat dla komfortu jej użytkowania.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Forestor
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe
2024-07-31 | 16:20

Oaza spokoju na Żoliborzu

Żoliborz, jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Warszawy, stała się idealnym miejscem  do zamieszkania dla trzyosobowej rodziny oraz psa. Właściciele bardzo cenią sobie wygodę i
Dom Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
2024-07-31 | 13:50

Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule

Podróże są nieodłącznym elementem zarówno życia zawodowego, jak i prywatnego architektki Magdaleny Federowicz-Boule, założycielki wielokrotnie nagradzanej pracowni
Dom Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
2024-07-31 | 09:30

Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym

Kultowe suszarki w stylowym, czarnym kolorze Firma Vileda, znana z dostarczania nowoczesnych rozwiązań ułatwiających domowe obowiązki, wprowadza nową, wyjątkową linię suszarek do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.