Komunikaty PR

Restauracja Street otwarta w LIXA C

2023-09-13  |  10:10
Biuro prasowe
Do pobrania Street ( 0.26 MB )

Różnorodna kuchnia, potrawy łączące nieoczywiste smaki i wyjątkowy wystrój nawiązujący do motoryzacji – to elementy wyróżniające Restaurację Street, która została niedawno otwarta w kompleksie biurowym LIXA w pobliżu Ronda Daszyńskiego w Warszawie. Restauracja zagospodarowała 468 mkw. przestrzeni na parterze budynku LIXA C, od strony ogólnodostępnego pieszego pasażu miejskiego znajdującego się pomiędzy ulicami Kasprzaka i Giełdową. To kolejna restauracja działająca w ramach konceptu retailowego LIXA City Gardens, która wzbogaciła ofertę gastronomiczną nie tylko w samym kompleksie LIXA, ale również w najbliższej okolicy.

Street to marka restauracji, która działa na rynku gastronomicznym od niemal 20 lat, prowadząc obecnie cztery restauracje w biurowcach i galeriach handlowych w Warszawie. Pierwszy lokal, otwarty pod szyldem Street, powstał w 2004 r. – jego nazwa wzięła się od określenia nocnych wyścigów samochodowych, a restauracja miała być miejscem dzielenia pasji do sportów motoryzacyjnych i świetnej kuchni. Restauracje Street są szczególnie znane ze swojego urozmaiconego, autorskiego menu, będącego zestawieniem popularnych dań kuchni międzynarodowej. Szefowie kuchni restauracji połączyli swoją wiedzę i doświadczenie tworząc receptury ulubionych potraw kuchni europejskiej, amerykańskiej, meksykańskiej i tradycyjnie polskiej.

Fascynacja motoryzacją doskonale widoczna jest także w wystroju Restauracji Street w LIXA C. Pojawiły się tam m.in. grafiki najbardziej charakterystycznych elementów samochodów, lampy nawiązujące do silnikowych tłoków oraz materiały używane do wykończenia aut wyścigowych. Street zagospodarował 468 mkw. nowoczesnej powierzchni usługowej, zlokalizowanej na parterze budynku LIXA C. W skład przestrzeni restauracyjnej wchodzi m.in. strefa VIP, która może pomieścić nawet 60 osób – stanowiąc idealne miejsce do organizacji różnego rodzaju spotkań i wydarzeń specjalnych. Restauracja Street w LIXA może poszczycić się również zewnętrznym ogródkiem wychodzącym wprost na pasaż miejski LIXA City Gardens.

„Wybór restauracji w kompleksie biurowym zawsze stanowi duże wyzwanie dla inwestora. Komplementarne dopasowanie oferty gastronomicznej do potrzeb i oczekiwań pracowników oraz gości odwiedzających budynek, znacznie podnosi jego atrakcyjność. Zwłaszcza nowe pokolenie pracowników oczekuje, aby biurowce oferowały nie tylko komfortowe warunki do wykonywania obowiązków, ale również stwarzały atrakcyjne możliwości spędzania wolnego czasu i realizacji ważnych codziennych potrzeb. Jestem przekonana, że bogata oferta gastronomiczna Street doskonale odpowie na te oczekiwania i restauracja będzie bardzo chętnie odwiedzana zarówno przez osoby pracujące w kampusie LIXA, jak i naszych gości. Bardzo się cieszę z tej współpracy i faktu, że to właśnie Restauracja Street stała się pierwszym punktem kulinarnym naszego nowego pieszego pasażu, w którym w ramach konceptu LIXA City Gardens znajdą się liczne lokale handlowo-usługowe i gastronomiczne” – powiedziała Marta Zawadzka, Dyrektor Najmu Yareal Polska.

„Jestem szczęśliwa, że nasza najnowsza restauracja powstała w przepięknym kompleksie LIXA. Tworzymy miejsca z myślą o naszych gościach i ich potrzebach – tę samą energię spotkaliśmy w kompleksie zbudowanym przez Yareal Polska – zlokalizowanym w samym sercu miasta, ale zatopionym w zieleni i spokoju. Nowa Restauracja Street to nie tylko kolejny punkt na gastronomicznej mapie Warszawy, ale przede wszystkim przestrzeń, w której pracownicy kampusu oraz ich goście mogą oderwać się od codziennych obowiązków i zrelaksować w niezobowiązującej atmosferze. Wprowadzając ofertę lunch’ową, skrojoną specjalnie dla pracowników biur w okolicy, stawiamy na codziennie inne menu, zgodne z sezonowo dostępnymi składnikami oraz szybkość obsługi. Po godzinach zapraszamy na tradycyjne Street’owe after office, podczas którego klienci korzystają z szeregu promocji, w tym najbardziej znanych Happy Hours. Dzięki wyjątkowemu układowi lokalu byliśmy w stanie zaaranżować przestrzeń do przyjmowaniu wieloosobowych rezerwacji, podczas których nawet 50 osób może siedzieć razem, przy jednym stole. Wiemy jak ważne było to dla klientów organizujących u nas imprezy i spotkania. Posiadamy również efektowną salę VIP, do której zapraszamy na imprezy gości oczekujących większej dyskrecji. Dysponujemy najwyższej klasy sprzętem cateringowym do przygotowywania bufetów w naszej restauracji, jak i na powierzchniach klienta i jesteśmy podekscytowani na nadchodzące współprace. Jestem dumna z możliwości otwarcia w przestrzeni LIXA City Gardens konceptu, do którego od lat wracają goście, w którym w nieskrępowanej atmosferze można zorganizować firmowe spotkanie i poczuć niepowtarzalny klimat neonowych świateł i street racing’u z lat 2000” – skomentowała Magdalena Lewicka, Partner Zarządzający sieci Restauracje Street.

Umowa najmu przestrzeni restauracyjnej została podpisana na okres 10 lat, a w jej negocjacjach uczestniczył zespół JLL, reprezentowany przez Annę Wdowiak.

Biurowiec LIXA C o powierzchni 20 000 mkw. jest trzecim z budynków oddanych do użytkowania w ramach największego projektu biurowego w historii Yareal – zaprojektowanego przez renomowaną pracownię HRA Architekci kampusu LIXA, powstającego etapami w biznesowym centrum Warszawy na bliskiej Woli, w odległości krótkiego spaceru od stacji metra Rondo Daszyńskiego.

LIXA C, podobnie jak pozostałe części kompleksu, została zrealizowana zgodnie ze strategią zrównoważonego rozwoju Yareal Polska, stawiającą na pierwszym planie standardy ESG. Budynek został poddany certyfikacji w międzynarodowym systemie BREEAM i otrzymał finalny certyfikat z oceną Excellent. Zgodnie z zasadami zrównoważonego budownictwa, podczas jego budowy wykorzystano wiele przyjaznych dla środowiska technologii i rozwiązań, a w budynku znalazły się m.in. pomieszczenie na rowery oraz szatnie wraz z prysznicami dla rowerzystów i osób trenujących przed pracą. LIXA C uzyskała także rating WELL Health-Safety potwierdzający najwyższe standardy procedur bezpieczeństwa.

Obecnie realizowany jest ostatni etap budowy kompleksu LIXA – biurowce LIXA D i E, które zaoferują łącznie ponad 28 000 mkw. powierzchni najmu i będą gotowe na przyjęcie najemców odpowiednio w II i I kwartale 2024 roku. W tej fazie inwestycji zostanie również ukończony ogólnodostępny 150-metrowy pieszy pasaż pomiędzy ulicami Kasprzaka i Giełdową. Po oddaniu do użytku dwóch ostatnich biurowców, LIXA będzie tworzyła zespół pięciu budynków o łącznej powierzchni 77 000 mkw.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.