Komunikaty PR

Rodzina Słodkich zachęca do letniego żelowania i udziału w konkursach!

2023-07-12  |  14:50
Biuro prasowe

Sezon letni to czas spędzany głównie w plenerze: na działce, nad jeziorem, u babci na wsi… Bliskość przyrody pozwala nam korzystać z naturalnych owoców i warzyw – darów natury. Tak bardzo chcielibyśmy zatrzymać je na dłużej… I jest na to sposób! Możemy zamknąć składniki w słoikach, a jesienią i zimą wspominać ten ciepły czas z bliskimi. Do tego zachęca marka Diamant wraz z rodziną Słodkich.

Sposobem na zachowanie wspomnień z lata jest skorzystanie z dobroci natury i zrobienie samodzielnie dżemów. Tak przygotowane słoiki można potem otworzyć podczas zimniejszych miesięcy i znowu poczuć smak i zapach lata. Co ważne, przetwory możesz łatwo przygotować z rodziną, do czego zachęca w najnowszej akcji Wkręć się w letnie żelowanie słodka rodzinka, bohaterzy ostatniego spotu marki Diamant. Udowadniają oni, że gotowanie z cukrami żelującymi jest szybkie (kilka minut i gotowe), ale i naturalne: bez zbędnych konserwantów i sztucznych substancji. To także świetny sposób na wspólne spędzenie czasu w kuchni.

Na potrzeby promocji akcji stworzono obszerną bazę przepisów, których z pewnością konsumenci nie znajdą w tradycyjnych książkach kucharskich. Wspólnie z marką Diamant można przygotować m.in. dżem czosnkowy, chutney z mango i chilli czy konfiturę z białą czekoladą. To tylko zajawka pyszności, resztę znajdą Państwo tutaj.

Dodatkowo, akcje wspierane są przez działania influnecer-marketingowe oraz kampanie displayowe. W social mediach też sporo się dzieje: megaowocowe kreacje video znaleźć można m.in. na Facebooku, Instagramie, YouTube i TikToku. Dodatkowo producent organizuje także konkursy, w którym do wygrania pastelowe AGD od marki SMEG, a także moc gadżetów brandowanych hasłem SłodkieŁączy. Najbliższy konkurs ruszy już w sierpniu.

Najbliższy konkurs znaleźć można na profilu SM:
https://www.facebook.com/slodkielaczy

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Zdrowie

Nauka

Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią

Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.