2000 mkw siłowni w Hanza Tower – umowa podpisana
Klub Fitness UP, lider branży fitness, planuje otwarcie najnowszego klubu w Szczecinie w 2024 roku. Nowa lokalizacja znajdować się będzie w imponującym Hanza Tower, a klub zajmie ogromną przestrzeń o powierzchni ponad 2000 mkw. To wyjątkowe wydarzenie, które przyniesie mieszkańcom Szczecina nową jakość w dziedzinie aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia.
Szczecin z top lokalizacją i nie tylko
Hanza Tower to prawdziwa wizytówka Szczecina. Ten wysoki na 104 metry wieżowiec – zlokalizowany jest w samym sercu miasta, przy alei Wyzwolenia 50. Budynek powstał w nowoczesnej koncepcji tzw. mix-used – co oznacza, że łączy w sobie ekskluzywne apartamenty z nowoczesnymi przestrzeniami biurowymi, konferencyjnymi i handlowo-usługowymi.
W 2024 roku do grona najemców dołączy UP Klub Fitness. Jednocześnie, będzie to największy obiekt w historii marki UP. Klub, poza imponującym metraż, ponad 2000 mkw, będzie oferował innowacyjne rozwiązania, które uczynią trening jeszcze bardziej satysfakcjonującym i efektywnym. Inspirując się sukcesami klubu m.in. w Lesznie, który zdobył serca mieszkańców swoją nowoczesną koncepcją fitness, również Szczecin będzie miał okazję doświadczyć tej wyjątkowej atmosfery.
– Dzięki nowym najemcom nasza Hanza będzie tętnić usługowo-handlowym życiem, zapewniając mieszkańcom Szczecina ciekawą i różnorodną ofertę. Od początku przyświecał nam cel, by obiekt ten był miejscem, w którym będzie można pojawić się zarówno w towarzyskim, rekreacyjnym, zdrowotnym czy biznesowym celu. Miejscem, w którym można popracować, ale także poćwiczyć, odpocząć i zaznać relaksu – komentuje Małgorzata Ostrowska z Hanza Tower.
Fitness z misją w Szczecinie
Jak zapowiadają przedstawiciele marki, klub zostanie zaprojektowany z myślą o zapewnieniu maksymalnego komfortu i efektywności treningów dla swoich członków. To miejsce, przełamie stereotypy dotyczące tradycyjnych siłowni, oferując swoim gościom szeroką gamę aktywności i udogodnień.
Poszczególne sekcje, od strefy zajęć grupowych, przez obszary dedykowane wolnym ciężarom, aż po maszyny izolowane i strefę funkcjonalną, są zaprojektowane tak, aby każdy członek znalazł coś dla siebie. Dodatkowo część SPA z sauną i solarium oraz strefa relaksu z wygodnymi kanapami, to idealne miejsce do regeneracji po intensywnym wysiłku fizycznym.
Klub Fitness UP w Szczecinie zaspokoi nawet najbardziej wymagających klientów oraz fanów sportu.
Klub Fitness UP będzie nie tylko nową siłownią na mapie Szczecina, ale także miejscem dla których ekologia, świadome żywienie oraz dbanie o siebie, to podstawa działania.
„Projektujemy wnętrza nowoczesnych obiektów sportowych, ale nie zapominamy o ekologii. W naszym klubie nie znajdziecie plastikowych butelek czy zbędnych maszyn z gotowym jedzeniem. Chcemy uczyć, że sport, zdrowie i ekologia potrafią iść w parze.” – komentuje dyrektor generalny Klub Fitness UP Sebastian Gazda.
Wspólnie ku lepszej wersji siebie!
Klub Fitness UP planuje też wprowadzić do Szczecina nowe standardy w dziedzinie fitness i zdrowego stylu życia. „Misja klubu opiera się na idei wspólnoty, wzajemnej motywacji i wsparcia. Dążymy do tego, aby każdy członek klubu osiągał swoje cele, rozwijając się zarówno fizycznie, jak i mentalnie. Nasz klub nie jest tylko miejscem treningów – to prawdziwa społeczność ludzi, którzy razem pracują nad własnym zdrowiem i kondycją. Wizja Klubu Fitness UP to stworzenie przestrzeni, w której każdy czuje się zaangażowany, doceniany i zmotywowany do codziennego dbania o swoje ciało i umysł.” – podsumowuje Sebastian Gazda.
Start już w 2024 roku
Data otwarcia klubu nie jest jeszcze znana, ale zgodnie z zapowiedziami przedstawicieli marki UP, będą robić wszystko, aby nowe miejsce było dostępne już w drugiej połowie 2024 roku.
„Szczegóły otwarcia zostawimy jeszcze w tajemnicy, ale na pewno nie zabraknie dobrej zabawy, sportu edukacji na temat zdrowego stylu życia w duchu #generacjaUP.” – podsumowuje Marketing Manager Klubu UP Fitness, Natalia Głowicka.
Puchar Polski w Kajakarstwie. Doskonałe występy Śliwińskiego i Iskrzyckiej
120 zawodników walczyło o miejsce na Letnich Igrzyskach Olimpiad Specjalnych
7 nieoczywistych korzyści regularnej aktywności fizycznej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.